jacekgothic 18788 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 biała mi się lepiej widzi Wiem ,biała plus pełne okno W końcu wpadła mi w ręce MOBO asusa. jeszcze nie mam CPU / może jutro dojdzie / ale płyta robi wrażenie i co mnie zaskoczyło jest strasznie ciężka . Oby się tylko nie pier***ła No ale to się dopiero okaże ale do moda będzie idealna Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 a cpu jakie bierzesz? to co w białej fajne to że ma czarne wnętrze Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 a cpu jakie bierzesz? IB i5 3570K zamówiony i powiem Ci ,że strasznie ciężko go dostać od ręki Niby wszędzie jest a jak zadzwonisz to się okazuje ,że na zamówienie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 a kupiłeś już go czy czekasz Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 kupiłem i niby jutro ba u mnie być,ale to na 70 % Ale mam nadzieję że przyjdzie . Ale najbardziej czekam na be quiet! Dark Rock PRO To będzie taka " wisienka na torcie " Cytuj Link to post Share on other sites
Sleeveking 58 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Fakt, to chłodzenie jest wyjątkowo piękne i szlachetne. Prawdziwy majstersztyk. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Fakt, to chłodzenie jest wyjątkowo piękne i szlachetne. Prawdziwy majstersztyk. Oj , tak Cytuj Link to post Share on other sites
C r 0 w 76 Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 w sumie macie jakieś pomysły na rozbiórkę pinów z wtyczek? póki co używałem śrubokręta, ale strasznie się wyginają , teraz niby czekam na http://www.angela.pl/p7063,lamptron-modding-tool-mt-1-black.html ,ale wysyłka dopiero po 5 czerwca , a oploty dzisiaj przyszły ze sleeveking i korci, żeby się jakoś za to zabrać. Macie jakieś lepsze "domowe" sposoby niż śrubokręt? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 w sumie macie jakieś pomysły na rozbiórkę pinów z wtyczek? póki co używałem śrubokręta, ale strasznie się wyginają , teraz niby czekam na http://www.angela.pl...mt-1-black.html ,ale wysyłka dopiero po 5 czerwca , a oploty dzisiaj przyszły ze sleeveking i korci, żeby się jakoś za to zabrać. Macie jakieś lepsze "domowe" sposoby niż śrubokręt?Ja to też śrubokrętem robię ale śrubokręt ma milimetr średnicy,wcześniej próbowałem bardzo cienkimi blaszkami ale porażka była. Bardzo cienki śrubokręt / taki precyzyjny za 1 PLN można kupić / trochę wprawy i momentalnie wtyczkę 24 pin rozbierasz. Jeszcze lepsze niż ekstraktor ,bo się łamią i 100 PLN w plecy @ Ale ten Twój ekstraktor fajny Chyba sobie teki zamówię ,bo dość tani,tylko ciekawe jak z jakością ? Mam nadzieję ,że dasz znać jak go będziesz miał Cytuj Link to post Share on other sites
C r 0 w 76 Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 (edytowane) A no też mnie cena podkusiła, chociaż trochę żałuję, że nie zamówiłem sobie zestawiku od Phobya, nieco porządniej wygląda . Cena w sumie można powiedzieć też taka sama, ale lamptron mnie skusił swoim etui , jak tylko dostanę to dam znać jak z wytrzymałością końcówek . Edytowane 9 Maja 2012 przez C r 0 w Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 i co masz już coś ? jaką obudowę bierzesz? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 i co masz już coś ? jaką obudowę bierzesz? Co do budy ,to jeszcze nie wiem jaka.Za to wiem ,że pewnie oploty na białe zmienię Mam wszystko tz. CPU , MOBO , COOLER i próbuję to wszystko ogarnąć. Na razie i5 3570K na 4.5GHz. Pierwsze wrarzenia nie złe,ale jak zwykle nie miałem czasu żeby się tym pobawić Zamówiłem jeszcze 2GB ram do kompletu,żeby 8 GB było. Potem wrzucę fotki jak to wygląda http://images39.fotosik.pl/1512/2545974dad5ec6b5.jpg Jakoś na razie nie chce mi się przy tym grzebać Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 ZAJEBIS*** wygląda ten BeQuiet!!! płyta też ładnie sie komponuje Ja bym leciał albo wszystko czarne włącznie z przedłużkami i jakieś lekkie podświetlenie lub z białymi wstawkami jak pisałeś Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 http://3dmark.com/3dm11/3407700 jeszcze jutro z GPU muszę się wziąść Ja bym leciał albo wszystko czarne włącznie z przedłużkami Ciekawy pomysł Bo ten pomarańcz ni jak nie pasuje do tego ZAJEBIS*** wygląda ten BeQuiet!!! I ledwo się zmieścił ,bo pancerz na płycie jest wysoki / sekcja zasilania / Dwa milimetry i by nie wszedł Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 ale boskie ta płyta i ten cooler :o %-) A pamięci ci wchodzą? tylko nowej obudowy brakuje Cytuj Link to post Share on other sites
C r 0 w 76 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Nie jest źle, ja bym przedłużki zostawił a po prostu wentyle pozamieniał pod kolor jak już . Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 A pamięci ci wchodzą?Tak,bez problemu mogę je wyciągnąć i wsadzić bez zdejmowania chłodzenia / jest dość wysokie / po prostu wentyle pozamieniał Zamówiłem na próbę jednego BeQuiet,a 120, po niedzieli przyjdzie więc będę widział jak się będzie prezentował. W sumie mógł bym założyć tego z Mugena ale chcę go sprzedać . BeQuiet robi ludi w hu*** w opisie chłodzenia jest napisane ,że dwa wentyle mają PWM a okazało się ,że ma jeden a drógi jest wpięty poprzez przejściówkę do pierwszego i dopiero do MOBO Skoda ,bo mam dwa gniazda CPU FAN i chciałem regulować każdym z osobna. Ale napiszę do nich i zapytam co jest grane. Ostatnio jak pisałem do BeQuiet'a czy stracę gwarancję jak oplotę zasilacz ,to gostek z Listana / dystrybutor,serwis / przysłał mi za darmo komplet kabli modularnych do zasilacza Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) dbają o swych klientów ciekaw jak by sobie jeden wentylator, ja zostawił a zdoił tego na zewnątrz bym tego w środku i by fajnie wyglądało Edytowane 12 Maja 2012 przez kubapomocny15 Cytuj Link to post Share on other sites
NitrousNDF 0 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Eh.. ta pogięta blacha na górze... Nie lepiej było ładnie i równo wyciąć? haha Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Eh.. ta pogięta blacha na górze... Nie lepiej,wisi mi wygląd tej budu , to już jest tylko twór ,który ma za zadanie trzymać wszystko w jednym kawałku Jakoś nie mam siły do starannego cięcia tego,skoro i tak niebawem wyląduje w śmieciach,tylko jeszcze nie wiem jaką bude kupię nie mogę się zdecydować Ale akurat z tym się nie spieszę Cytuj Link to post Share on other sites
Raven1411 3 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 (edytowane) Ile ok. metrów potrzebuje na oplot wtyczki 24pin,6 pin od grafy i od sata.? Edytowane 13 Maja 2012 przez Raven1411 Cytuj Link to post Share on other sites
NitrousNDF 0 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 (edytowane) Jacekgothic, też bym się zastanawiał nad nową obudową gdybym swoją tak zniszczył.. Nie dziwie Ci się. Byłoby ładnie gdybyś był bardziej staranny, diabeł tkwi w szczegółach. Przynajmniej fajnie, że sprzęt jest ciekawy, drogo Cię to kosztowało? Edytowane 13 Maja 2012 przez NitrousNDF Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 ja bym zniszczeniem, nie zazwał tego procek ok 900 mobo ok 800 cooler ok 300/275 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 dokładnie ,wyglądało to ładnie ale zaczołem zmieniać sprzęt i się popsuło już nie przykładam się do tej budy bo i tak muszę kupić nową , większą A co do kosztów dodaj jeszcze GPU ,PSU plus pierdoły np same przedłużki z oplotami kosztowały mnie 200 PLN i kilka godzin pracy przy oplataniu. A dziś kupiłem po cenie dysk SSD 40 GB na system. Ile ok. metrów potrzebuje na oplot wtyczki 24pin,6 pin od grafy i od sata.? Prosty rachunek , policz długość kabli / nie napisałeś jak długie są / pomnóż przez ilość przewodów np. ATX 24 ~ 50 cm dł. razy 24 kable = 12 mb + 1 mb zapasu. Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 ile dałeś za dysk? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts