Skocz do zawartości

Twoje stanowisko pracy - czyli pokaż przy czym siedzisz

Recommended Posts

R-Koniu staraj się nie kłaść piórka na powierzchni tabletu (dokładnie tak jak na zdjęciu) - w przeszłości miałem już z tym kilka problemów, które kończyły się twardym resetem, a co za tym idzie jakimiś tam stratami finansowymi związanymi z brakiem zapisu projektu. Problem występował kilka lat temu na tablecie Graphire3 - kursor szajby dostawał :D . Nie wiem jak to na Intuosach jest, bo od tamtej pory oduczyłem się tego całkowicie  ;)

@Wigor - co to za dziwny trójkącik na oparciu?  :D Musiałem się doje...  :]

witam wszystkich!

ja bawię się (głównie) przy tym: (robione LG l9)http://images65.fotosik.pl/654/1fdaa863995667ffgen.jpg

http://images65.fotosik.pl/654/6c16d0f329a61d35gen.jpg

http://images64.fotosik.pl/654/1694fdae2aec2ad8med.jpg

http://images63.fotosik.pl/652/2c8bb3c3a0ac2980gen.jpg

Edytowane przez bialyboski
Gość miomol

Zamierzam kupić LED'a 24 cale IPS. Ale wiadomo, trzeba mieć kasę. Jak sprzedam GTX460 to kupię ;)

Mimo wszystko, CRT ma znacznie lepszą jakość kolorów niż LCD TN i *VA.

Na necu 21 cali może mieć rozdzielczość 2560x1536 75Hz, jeśli jest to Triniton. To jest niestety zwykły CTX 17 cali, 1280x1024 68Hz.

Przód obudowy tak wygląda co prawda ale szykuje się wymiana płyty głównej na ASUSa M5A97 R2.0, wyczyszczę ją porządnie ;)

BTW. Ten codegen to fajna obudowa, jednak z chęcią przygarnąłbym jakąś BigTowerkę. Nawet z 1998 roku i do remontu. Wtedy do codegena wrzuciłbym Athlona 64, tak jak to było w 2010 roku :)

Zdj%25C4%2599cie0079.jpg

BTW. SKEEPER46, dla Ciebie "szacun" za modowanie Chiefteca BigTower oraz AMD na wodzie. Mało kto puszcza AMD na wodzie a ja osobiście uważam LC za zbyt problematyczne - trzeba często czyścić oraz może być małe kap kap na podzespoły. A u mnie PC działa 24/7.

Edytowane przez miomol
  • Popieram 1

Był już tu taki jeden, co wychwalał CRT nad LCD.
Radziłbym się zorientować w temacie CRT vs LCD  ;) To są  (a raczej były) naprawdę dobre monitory - oczywiście myślę o tych lepszejszych CRT-kach.
  • Popieram 4

Porównywanie LCD do CRT może miało sens, ale kilka lat temu, kiedy LCD dopiero raczkowało a CRT były w pełni sił. Teraz tak czy siak zalety LCD będą przeważać nad zaletami CRT. Tym bardziej, że o ile u starych LCD smużenie występowało nagminnie, to teraz jest bardzo małe (wiadomo, że pewnie nie da się go wyeliminować). Co do wad monitorów CRT, jeśli pominiemy już same gabaryty monitora to pobór prądu jest niesamowity w porównaniu z LCD. Obraz na LCD jest ostrzejszy, oraz ma większą przekątną, chyba, że chcecie na grać na przekątnej 17", co kto lubi.

Sid: proste pytanie: skoro te CRT są takie zajefajne, to dlaczego wszyscy siedzicie na 21,22.24,27 (etc etc) calowych monitorach? Gdyby kineskopy były tak rewelacyjne to dalej u każdego na półce w dużym pokoju stałby telewizor "z du**ą" i monitor CRT. Zapytaj kogoś kto pracował (a nie grał) na monitorze CRT; zniekształcenia geometryczne obrazu były bolączką CRT, większość ludzi, która miała z tym styczność to potwierdzi. A jak było jak ustawiłeś częstotliwość CRT-ka na 60Hz? Migotanie lepsze niż w Energy2000 w Przytkowicach.

No i przede wszystkim: jeśli masz monitor CRT, to podłącz go w dzień, gdy masz jasno w pokoju. Potem połącz LCD. Jest różnica? To proszę Cię, nie wklejaj tego, co napisali inni chcąc ukazać: "och, ale jestem sarkastyczny", tylko napisz coś od siebie. Nie mówię, że jestem nieomylny bo na pewno są tu zwolennicy CRT, TN, LCD, IPS, ale chociaż zechciej udowodnić swoją tezę, że "crt klasy przeciętnego zjadacza chleba nie miało tych problemów LCD".

5

Edytowane przez Klikacz