CyborgDE 4319 Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Monitor po prawej jest do odpalania złomka na Windowsie XP i drugiego złomka na Windowsie 7, ale niedługo ten cały setup monitorowy wyjedzie i zastąpi go jeden nowy do którego będzie podłączony PC i iPad. 4 2 Cytuj Link to post Share on other sites
LuziQ 3277 Napisano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 1.09.2021 o 07:38, ALF napisał: Szarik podpina się do tego zapytania, bardzo spoko gadżet ten ekran! Sorry zamuliłem trochę. Muszę podsłuch na temat założyć. Nie, to nie żaden telefon etc. Po prostu mały ekranik kupiony chyba na kamami albo botlandzie z HMDI i dotykiem, zasilany z USB, a na nim po prostu wrzucone widżety z Rainmeter. Swoją drogą leży nieużywany, bo zmieniła się koncepcja biurka. Mam jeszcze drugi chyba 8" albo 9" o szalonej rozdzielczości chyba QHD. Przy skalowaniu 100% w Windzie moje oczy nie dają rady. Muszę praktycznie nosem po ekranie szorować, żeby coś widzieć. Edytowane 9 Czerwca 2022 przez LuziQ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
LuziQ 3277 Napisano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2022 A no i tak jak mówiłem koncepcja się trochę zmieniła. Pod biurkiem stoi puszka, a na biurku Zephyrus Duo SE. Do Zephyrusa podłączona stacja dokująca Dell WD19. Do stacji cała reszta "aparatury", monitor, audio, win hello cam, etc. A do stacjonarki w razie potrzeby przepinam tylko USB-C i dalej wszystko działa. Na szczęście z braku Alternate DisplayPort na MoBo, monitor nie jest wykrywany. 3 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 837 Napisano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 U mnie raczej bez rewolucji, ale nie zabrakło małej ewolucji. Skołowałem sobie nieco uchwytów samoprzylepnych, żeby ogarnąć kable. Wszystko jest teraz elegancko schowane pod blatem i za konstrukcją biurka. Doszedł stojak dla ładowarki QI oraz podkleiłem stację dokującą dla służbowego MacBooka pod blat biurka. W ten sposób za dnia po wpięciu jednego kabla mam home office, a wieczorem biurko gamingowe. Klawiatura jednym klawiszem przełącza się miedzy MacBookiem, a PC. Kusi mnie teraz jeszcze większy monitor. Nowe 40" UW od LG wygląda bosko, ale rozdzielczość 5120x2160 niestety zabije FPSy. 5 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Wiele się nie zmieniło 3 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Nie ma jamniczka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 W pralni są 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Za bardzo rozrabiały i trzeba było je umyć? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Jeden z pasażerów wysłał zgloszenie że przewożę pieski w kabinie bez kagańców Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2022 Trzeba było jemu założyć kaganiec i kolczatkę na szyję 1 Cytuj Link to post Share on other sites
eliminati007 63 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 4 2 Cytuj Link to post Share on other sites
LuziQ 3277 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Ładnie, czysto - pełna kulturka U mnie w pracy tak pięknie nie jest niestety, ale parking dla hulajki jest, usiąść też jest gdzie, whiteboard pod ręką 4 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Na tym drugim zdjęciu to szpara w podłodze i grzyb na ścianie? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
LuziQ 3277 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) Nie, to na ścianie to ślady od napieprzania oparciem krzesła przez byłego zastępcę kierownika (teraz już kierownika). On poszedł do innego pomieszczenia, a ja się wcisnąłem na jego strategiczne miejsce. A szpara w podłodze jest, bo ogólnie ta część, była kiedyś dawno temu budowana z myślą o warsztacie samochodowym i np. właśnie mamy takie szyny stalowe w podłodze jak do suwnicy, czy czegoś w tym stylu, ale żeby było zabawniej mamy również dwa normalne kanały gdzie trzymamy np. kartony na wysyłki sprzętu do wzorcowania do akredytowanych laboratoriów albo jakieś inne graty, które nie są na teraz potrzebne. BTW. Jest jedna mega zaleta naszego magazynu biurowego - w lecie nie musimy klimy używać (z resztą jej nie mamy), bo jesteśmy większością powierzchni ścian ulokowani pod ziemią. Coś jak piwnica. Nad nami są już normalne biura i tam mają saunę w lecie jak nie włączą klimy. Edytowane 16 Lipca 2022 przez LuziQ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 @LuziQ ja mam pokój w pracy w piwnicy, stare mury, też klimy nie potrzebuje @Arnold tak pusto na tym biurku czy dobrze widzę myszkę ergonomiczną, jaką masz? Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 1 godzinę temu, BlackCoffe napisał: tak pusto na tym biurku czy dobrze widzę myszkę ergonomiczną, jaką masz? Miałem :) Zrezygnowałem bo okropnie krótko trzymała na baterii, a ta ergonomia chyba troche zalezy od punktu siedzenia jak to czy niektórym zielono przed oczami Teraz mam Logitech M650 bielutka :) Fajnie komponuje sie z klawiaturą Apple Magic oraz mac mini z M1 8G RAM i SSD 256GB na szafce widocznej trochę zza fotela, ale stara więc mało fotogeniczna Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Ja miałam kilka myszek ergonomicznych, w myszce bezprzewodowej HAMA padł po kilku miesiącach sensor i poleciała na reklamację, potem Trust Verto przewodową, jak dla mnie najwygodniejsza myszka z tych ergonomicznych, do drugie kompa postanowiłam używać bezprzewodową myszkę Natec Crake z wbudowanym akumulatorem, ale to była totalna porażka, może i wygodna, ale trzymała niecałe 3h, sensor pozostawiał wiele dożyczenia z dokładnością, teraz testuję firmy Blow [wiem, firma krzak], przewodową i muszę przyznać, że jest całkiem wygodna, może mniej pionowa niż tamte, ma fajny zaokrąglony kształt Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Ja mam jednak słabośc do Logitecha w kwestii myszek. Miałęm już te najdroższe ergonomiczne i nie co są po prawie 4 stówy i były fajne. Jedyna wada to z czego zrobione. W lecie w upały powyżej 30 stopni jak ręka się spociła to myszka wyglądała jakbym w nadmiarze oglądał strony dla dorosłych i nie wiadomo co robił ta myszka przy tym. To tak żeby to najbardziej brutalnie zobrazować i lapa się lepiła. Po roku się wkurzytłem i sprzedałem na Allegro bo już patrzeć na nią nie mogłem, mimo, że na akamulatorze wbudowanym trzymała 3-6 miesięcy jak mniej używałem i pozatym przy tych pionowych ręki nie czułem, aż za duzo odpoczywała Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 Logitech ma dobre myszki, mam w pracy jeszcze te na PS/2 z kulką Nie mówiąc o najbardziej klasycznej myszce na USB tej firmy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Trochę posprzątałem i w końcu widać blat. 4 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Śliczne zdjęcie 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 W dniu 30.07.2022 o 13:53, BlackCoffe napisał: Śliczne zdjęcie Chodzi Ci o tą brodatą kobitę z arbuzami pod pachami? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 Owszem, o nią Czyżby nowa księżniczka Disneya? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts