rapmen123 6 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Yhm. A wynika to z jakichś odgórnie ustalonych przepisów, czy zwyczajnie stwierdziłeś, że skoro tobie takie rozwiązanie najbardziej pasuje, to każde inne jest już bluźnierstwem przeciwko TWOJEJ normie, którą automatycznie uznałeś w swojej nieomylności za powszechnie obowiązującą? Yhm. Tak wynika to z przepisów ustalonych odgórnie. @Ciastko odpisał normalnie, a reszta teraz będzie spinać poślady jak zawsze? Nie można już wyrazić swojego zdania, bo od razu Cie skrytykują xD Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Nie wyraziłeś swojego zdania. Stwierdziłeś autorytarnie, że miejsce komputera jest pod biurkiem. Może dlatego, że tam powinny być ? To nie jest wyrażenie opinii. "Moim zdaniem komputer na biurku wygląda dziwnie" - To jest wyrażenie opinii. Widzisz różnicę? xD 2 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Nie można już wyrazić swojego zdania, bo od razu Cie skrytykują xD Dokładnie. xDD P.S. Wyrażanie zdania, a narzucanie swej opinii to dwie różne rzeczy. Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Nie rozkminiam czemu ludzie trzymają skrzynki na biurku... Jeżeli biurko jest sporych rozmiarów to ja nie widzę w tym nic dziwnego. Na małym biurku komputer może faktycznie wyglądać trochę dziwnie http://i67.tinypic.com/344tnuq.jpg Edytowane 16 Stycznia 2016 przez dante2kx Cytuj Link to post Share on other sites
rapmen123 6 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Nie wyraziłeś swojego zdania. Stwierdziłeś autorytarnie, że miejsce komputera jest pod biurkiem. To nie jest wyrażenie opinii. "Moim zdaniem komputer na biurku wygląda dziwnie" - To jest wyrażenie opinii. Widzisz różnicę? xD Bo może autorytarnie wyraziłem swoje zdanie którą jest opinia iż komputer powinien być pod biurkiem. Dziękuje do widzenia. Jeżeli biurko jest sporych rozmiarów to ja nie widzę w tym nic dziwnego. Troche też prawda kolego. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 16 Stycznia 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Bo może autorytarnie wyraziłem swoje zdanie którą jest opinia iż komputer powinien być pod biurkiem. Pomijając zawarty w tym zdaniu błąd, jestem święcie przekonany, że nie masz zielonego pojęcia, co właśnie napisałeś. Tego, że masz góra kilkanaście lat jestem już w zasadzie pewien. 14 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 I nie wie, że istnieją przecinki, poza tym treść delikatnie mówiąc niezrozumiała, ale gimnazjalistom trzeba wybaczyć... 3 Cytuj Link to post Share on other sites
CyborgDE 4319 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Mam mały apel do użytkowników na przyszłość. Używajcie zwrotów typu "Moim zdaniem" lub nawet skrótu "IMO" oraz zapoznajcie się z tym co oznaczają. Skoro ktoś lubi sobie trzymać komputer na biurku, to niech sobie trzyma. Na moje może sobie nawet ten komputer na sznurkach powiesić. Jeśli komuś pasuje, to nie widzę problemu. A takie wpychanie na siłę subiektywnej opinii poprzez pisanie "Nie rozumiem jak można cośtamrobić" darujcie sobie. Trochę kultury, ogłady i choć minimalne użycie mózgu/nitki która trzyma uszy nie zaszkodzi, a będzie można uniknąć niepotrzebnych nieporozumień. Enter. Edytowane 16 Stycznia 2016 przez CyborgDE 9 Cytuj Link to post Share on other sites
rapmen123 6 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Mam mały apel do użytkowników na przyszłość. Używajcie zwrotów typu "Moim zdaniem" lub nawet skrótu "IMO" oraz zapoznajcie się z tym co oznaczają. Skoro ktoś lubi sobie trzymać komputer na biurku, to niech sobie trzyma. Na moje może sobie nawet ten komputer na sznurkach powiesić. Jeśli komuś pasuje, to nie widzę problemu. A takie wpychanie na siłę subiektywnej opinii poprzez pisanie "Nie rozumiem jak można cośtamrobić" darujcie sobie. Trochę kultury, ogłady i choć minimalne użycie mózgu/nitki która trzyma uszy nie zaszkodzi, a będzie można uniknąć niepotrzebnych nieporozumień. Enter. Dokładnie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 @rapmen Nie powinienem bo być może jesteś zwykłym trolem ale jeśli to tak na serio : aż dałem Ci repa z litości. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 @rapmen Nie powinienem bo być może jesteś zwykłym trolem ale jeśli to tak na serio : aż dałem Ci repa z litości. Dokładnie Cytuj Link to post Share on other sites
rapmen123 6 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 @rapmen Nie powinienem bo być może jesteś zwykłym trolem ale jeśli to tak na serio : aż dałem Ci repa z litości. Zwykły troll, czy może górski ? To jest zagadka. Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Koniec spamu. Wracamy do tematu. Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 komputer powinien być pod biurkiem 6 lat temu miałem mało popularne HTPC. W segmencie HTPC, moja buda była budżetowa, ale bardzo dobrze wykonana, świetnej jakości, miała już pilota i oprogramowanie do sterowania mediami (za pomocą pilota oczywiście). Przez myśl mi nie przeszło, żeby postawić ją pod biurkiem. Byłaby to profanacja. Jest to jedyne zdjęcie z tamtego okresu, jakie posiadam. http://i.imgur.com/KgX7pVi.jpg 5 Cytuj Link to post Share on other sites
lycone 80 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wczoraj w końcu miałem czas podłączyć N3150DC. Trafi do mojego HTCP/NAS zamiast Q1900DC-ITX. Powód wymiany to, to, że potrzebowałem czegoś do biura i tam właśnie trafi poprzedni model i fakt, że Q1900 ograniczał moje łącze. Max co mogłem na nim osiągnąć to 36 - 38 MB/s. Zużycie CPU sięgało 100% i wymiękał. Wczoraj sprawdziłem na szybko i nowszy model osiąga spokojnie ponad 55 - 60 MB/s https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160118/ccf52e8a41be8f6d0e51612ffaca3499.jpg Czekam jeszcze na SSD i wrzucę zdjęcie całości. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysztof 1392 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 @up: Fajnie, u mnie ta płytka na 1 rdzeniu ma 38%(htop pokazuje load 0,14) przy 27-28MB/s(router więcej nie przepuści). Piszę od razu do /dev/null wgetem. Z ciekawości jaki pobór mocy, z jakimi dyskami masz tego NASa? Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty huckinCharlie 823 Napisano 22 Stycznia 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 "modernizacja" miejsca pracy prawie skończona 36 Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 wow, świetne 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Pięknie to wygląda!! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Czyściutkie stanowisko - minimal to jest to co lubią "misie" najbardziej Piękne ... chociaż widziałbym tam Apple wireless keyboard Odnośnie okablowania klawki - nie lepiej w wiercić się w blat i ukryć kabel zaraz za klawką? O apple wspominam, bo mam zbliżony problem (zbędne kable), a widzę że gust mamy podobny ... tylko ty pewnie pod gaming używasz klawki, a tu apple już niezbyt ... biały DUCKY http://ecx.images-amazon.com/images/I/61YVOQbjJqL._SX522_.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 (edytowane) wcale nie pod gejming to cudo mnie interesuje: varmilo vb87m co do wiercenia to był by problem przy przesuwaniu jej. na razie biały kabel musi wystarczyć. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez huckincharlie 2 Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 varmilo vb87m Ciężko będzie - póki co niema ich zbyt wiele, z dostępnością ciężko przez co cena zwariowana ... ale jest piękna i do tego mechanik wireless. Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Na massdropie na początku roku była. Radzę tam czyhać Swoją drogą ładna. Bardzo ładna Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 http://i.imgur.com/eT3CniQ.jpg W trakcie regeneracji dwóch zasilaczy i przebudowy kompa. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 To na pewno przebudowa komputera czy remont pokoju bo nie jestem pewien? 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts