Skocz do zawartości

Assassin's Creed Odyssey  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      5
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      3
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      1
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Witam,

przed chwilą zainstalowałem i przeszedłem hmm pierwszą planszę/wstęp. Obecnie mam etap z małym chłopcem.

Wiadomo za dużo nie widziałem, ale w porównaniu do BlackFlag wydaje mi się dużo lepiej, gdzie z V-Synch było mało płynnie.

Ustawienia wszystko na ultra, wszystko włączone, jedynie cienie przedostatnia opcja (na ostatniej był lekki spadek płynności).

Są to subiektywne odczucia, gdyż nie mierzyłem jeszcze fps. Co polecacie do nagrania video i mierzenia wydajności?

i5 4590, asus r9 290, 8 GB RAM, gra na zwykłym WD green zainstalowana.

Najnowsze beta sterowniki

Sorry, że telefonem, ale nie chciałem, żeby się zacinało.

Tak jak powiedziałem, 95% czasu to tak wygląda, przez te 7 minut takiej mieszanej gry zgubiłem może kilka klatek. FullHD niegrywalne, ale w 1600x900 wszystko OK.

Duza roznica miedzy ultra a high ? Jak myslisz pogram na ultra w 720p ? 

Tak jak powiedziałem, 95% czasu to tak wygląda, przez te 7 minut takiej mieszanej gry zgubiłem może kilka klatek. FullHD niegrywalne, ale w 1600x900 wszystko OK.

Gra działa płynnie biorąc pod uwagę, że dopiero w przyszłym tygodniu mają się pojawić specjalnie sterowniki pod karty graficzne AMD oraz to, że twoja karta nie jest ani droga, ani specjalnie wydajna (w porównaniu do rekomendowanych w wymaganiach sprzętowych kart graficznych). 

Ta gra jest nieprzewidywalna. W teksturach jest duża różnica. Ale na 720p tak. Ale wtedy tekstury ultra nie mają sensu. Najbardziej zżrzera zasoby: MSAA, Motion Blur, Miękkie cienie. Reszta wcale nie tak dużo, po prostu optymalizacja jest skopana.

Wydaje mi się, że jednak różnica w teksturach nie jest tak duża jak Ci się wydaje - jak dla mnie praktycznie niezauważalna podczas gry.

http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/assassins-creed-unity/assassins-creed-unity-texture-quality-comparison-1-ultra-high-vs-high.html

Niektóre wyglądają lepiej, w niekórych nie ma różnicy. Różnica jest na niektórych budynkach, na twarzach z bliska. Ale przede wszystkim jest bardzo nierówna. Ale też nie przynosi wielkiego spadku FPS. Ale jak widać jest to w stanie jakoś działać. Jak to połatają to może coś z tego będzie.

Ale sterowniki BETA do Unityjuż są od dwóch dni i mam je zainstalowane

Tylko ja mam tak, że w menu nic nie mogę wybrać, bo przewija mi ciągle do góry?

Na i5 750@3,4 GHz, 12 GB RAM i GTX 760 grać się da, ale często są spadki poniżej poziomu płynności. Wkurza mnie, że w menu cały czas włączone jest przewijanie do góry, przez co nie mogę ustawić grafiki po swojemu (muszę to robić przez panel nvidii).

Edytowane przez Saiya-jin

Mała przechacka po mieście. R9 290 i5 4590, reszta w opisie. Ustawienia pod koniec filmiku - jedynie cienie wysokie i AA x4, reszta max. Jeszcze będę testował w Paryżu, na razie zauwazylem,że max cienie obniżają max fps o ok 5, a AA x8 zbija max FPS z 50 na ok 28, przy czym nie patrzylem jak to wygląda na dłuższa metę bo może być to stabilna wartość. Co do obecnych ustawień to wyciagam ok 40 FPS średnio, maksymalnie ok 50, spadki do 3x, a cutscenki ok 25 ze spadkiem do 15 sporadycznie. Szkoda, że nie sprawdzilem na ost sterownikach tylko od razu na beta - sprawdzilbym czy jest różnica

Gra z wszystkim na ultra tylko w fhd zapycha całą pamięć gtxa 780, po obniżeniu detali jest ok acz dropy i tak się pojawiają.

E//

SLI działa tak sobie, trzeba patcha lub lepszych sterów.

Edytowane przez Szarik

@ifter Komp z sygnaturki min. 20 średnio 23-27 fps chodząc po Paryżu przy wszystkim na high, bez aa, bez ssao w fullhd. Ogólnie przymierzam się do jakiegoś upgrade'u, bo dla mnie to nie jest komfortowe granie.

Edytowane przez Shady_PL

@Shady_PL

Takie FPS'y w paryżu czy na zadupiu? Masz najnowsze catalysty? Na szczęście nie mam nawet monitora FHD tylko 1680x1050 i zadowoliłbym się medium.

A pytanie do wszystkich, jak wygląda strona grywalności i gameplayu? Na długo godzin starczy ta gra?