Skocz do zawartości

FILMY - warte obejrzenia

Recommended Posts

• 2 tygodnie później...

Dla fanów emocji strachu polecam Grave Encounters (2011). Następny typ qasi-dokumentalny typu BlairWitch. Dużo się ostatnio takich porobiło ale ten mnie zachęcił do obejrzenia jak zobaczyłem na trailerze, że akcja dzieje się w starym domu psychiatrycznym :).

Albo to kwestia samotnego oglądania w nocy albo mięknę na starość ale film potrafi sprawić, że wyjście do ubikacji staje się nieprzyjemne. Poza paroma trochę przesadzonymi wstrzykami (w sumie to tylko jeden moim zdaniem nadaje się do usunięcia) film trzyma w strasznym napięciu a do tego jest dość tragiczny i ciężki.

Dlaczego ciężki? Zawsze uważałem, że martwy tur biegający po lesie z masce hokeisty z czymkolwiek czym można odrąbać głowę (chyba nie muszę mówić kto to taki :) ) może być straszny ale z wiekiem jednak coraz mniej. Co innego walczyć z czymś co właściwie ciężko określić a więc i ciężko z tym walczyć. Przytoczę tu klasykę "if it bleeds, we can kill it":D. Tu jest coś jeszcze, coś co mnie osobiście bardzo straszy. Nie ma mianowicie nic straszniejszego niż nadzieja wylewająca się litrami jak z dziurawego wiadra. Co mam na myśli? Obejrzyjcie a sami się domyślicie czemu ten filmy byłby straszny nawet bez krwi i duchów.

Otwierasz drzwi na klatkę a tam twój pokój, podnosisz roletę w oknie a tam ściana, w końcu dostajesz się na klatkę schodową ale przez cztery godziny schodzisz w dół chyba z dwieście pięter a wciąż nie doszedłeś do parteru, wtedy przypominasz sobie, że przecież mieszkasz na trzecim piętrze. Na domiar złego minęły już trzy dni a wciąż jest noc, hmmm... a tak, coś chce Cię zabić lub w najlepszym razie zrobić Ci lobotomię czołową :D. "same shit, diffrent day"

Edytowane przez elkey

Patriota jak najbardziej no i Kill Bill, o którym zapomniałem wcześniej oraz Bourne (Tożsamość, Krucjata, Ultimatum) tak w ogóle to jestem kiepski w temacie filmów, wielu, które powinienem był widzieć nie widziałem, więc to na razie będzie na tyle, ale zapewne coś sobie jeszcze przypomnę to wtedy dorzucę pozdrawiam

Ja polecam film pt. " żółtodzioby"

Jeżeli Ktoś lubi horrory to polecam serial: American Horror Story, właśnie kończy się pierwsza seria składająca się z dwunastu odcinków (ostatni ma być emitowany bodajże 21 grudnia, wcześniejsze już są dostępne).

Na prawdę mocne kino :D