ProgShield 77 Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Gamer jest dość ciekawą aczkolwiek starszą pozycją. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) SP1DER987 „Gra" z Michaelem Douglasem - doskonały film, również polecam! Edytowane 22 Listopada 2011 przez wormadam Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Sunshine / W stronę Słońca (2007) - jeden z lepszych z tego gatunku, które widziałem Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 25 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 "Potęga strachu"- film mnie zaskoczył i to pozytywnie. Trzymał w napięci, sporo się działo, zaskakiwał. Co prawda spodziewałem się zupełnie innego zakończenia jednak to moim zdaniem jedyny minus. Solidne kino akcji. Polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Pająk polecisz jeszcze jakieś filmy tego typu? Cytuj Link to post Share on other sites
simon78 11 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Jeśli chodzi o zaskakujące zwroty akcji i "opad szczeny na końcu" to polecam film "Podejrzani" z 1995 r. z Kevinem Spacey. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Dla mnie świetnym ostatnio okazał się dokument o najstarszych (chyba) odkrytych malowidłach naskalnych „Jaskinia zapomnianych snów"... bardzo interesujące. Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mechanik - super film, dziś go oglądałem, polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Bichits - oba są dobre, ze Stathamem i Bale, ale z tym drugim lepszy Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Polecam: Arrow, The Ultimate Weapon (2011) Swordsmen (2011) Dla fanów kina sztuk walki Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Dzisiaj ze swoją panią byłem na "Listach do M." i muszę przyznać, że mile się zaskoczyłem. Spodziewałem się beznadziei w stylu "Ciacha" a naprawdę miło spędziłem czas... Polecam, zwłaszcza do obejrzenia z drugą połówką Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Dla fanów emocji strachu polecam Grave Encounters (2011). Następny typ qasi-dokumentalny typu BlairWitch. Dużo się ostatnio takich porobiło ale ten mnie zachęcił do obejrzenia jak zobaczyłem na trailerze, że akcja dzieje się w starym domu psychiatrycznym . Albo to kwestia samotnego oglądania w nocy albo mięknę na starość ale film potrafi sprawić, że wyjście do ubikacji staje się nieprzyjemne. Poza paroma trochę przesadzonymi wstrzykami (w sumie to tylko jeden moim zdaniem nadaje się do usunięcia) film trzyma w strasznym napięciu a do tego jest dość tragiczny i ciężki. Dlaczego ciężki? Zawsze uważałem, że martwy tur biegający po lesie z masce hokeisty z czymkolwiek czym można odrąbać głowę (chyba nie muszę mówić kto to taki ) może być straszny ale z wiekiem jednak coraz mniej. Co innego walczyć z czymś co właściwie ciężko określić a więc i ciężko z tym walczyć. Przytoczę tu klasykę "if it bleeds, we can kill it". Tu jest coś jeszcze, coś co mnie osobiście bardzo straszy. Nie ma mianowicie nic straszniejszego niż nadzieja wylewająca się litrami jak z dziurawego wiadra. Co mam na myśli? Obejrzyjcie a sami się domyślicie czemu ten filmy byłby straszny nawet bez krwi i duchów. Otwierasz drzwi na klatkę a tam twój pokój, podnosisz roletę w oknie a tam ściana, w końcu dostajesz się na klatkę schodową ale przez cztery godziny schodzisz w dół chyba z dwieście pięter a wciąż nie doszedłeś do parteru, wtedy przypominasz sobie, że przecież mieszkasz na trzecim piętrze. Na domiar złego minęły już trzy dni a wciąż jest noc, hmmm... a tak, coś chce Cię zabić lub w najlepszym razie zrobić Ci lobotomię czołową . "same shit, diffrent day" Edytowane 9 Grudnia 2011 przez elkey Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Warrior (2011) może być film z fabułą jak i mordobiciem. Cytuj Link to post Share on other sites
SirRobin 3 Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Warrior (2011) może być film z fabułą jak i mordobiciem.O tak "Warrior" świetny. Polecam "American Psycho", ma powstać remake, warto zobaczyć wersję ze świetnym Ch. Bale. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 @SirRobin jedna z najlepszych ról Christiana Bale'a film rewelacyjny. Cytuj Link to post Share on other sites
SirRobin 3 Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 dokładnie, nie każdemu się podoba ale ja lubię takie kino, a Bale genialny, podobnie jak w np. "Fighterze" Cytuj Link to post Share on other sites
citka 0 Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Patriota jak najbardziej no i Kill Bill, o którym zapomniałem wcześniej oraz Bourne (Tożsamość, Krucjata, Ultimatum) tak w ogóle to jestem kiepski w temacie filmów, wielu, które powinienem był widzieć nie widziałem, więc to na razie będzie na tyle, ale zapewne coś sobie jeszcze przypomnę to wtedy dorzucę pozdrawiam Ja polecam film pt. " żółtodzioby" Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 klasyka filmu o tematyce Mary Jane:D Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Ja polecę wam film Kiedyś byliśmy żołnierzami Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Oglądałem ostatnio dwa niezłe horrory: Pandorum oraz Insidious. Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ostatnio co widziałem, niezłe były: 11.11.11 - są różne opinię ale mi się podobał Warrior The Kiler Inside Me Cytuj Link to post Share on other sites
venice 21 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Jeżeli ktoś jest wrażliwy na takie rzeczy w filmach jak: kadr, kolor oraz estetyka to polecam Drive. Najlepiej dorwać wersje HD. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Nudny ten film Driver ten aktor prawie nic nie mówił.Od siebie polecam Jeruzalem(2008),i 5 sezon serialu Californication,Duchowny znowu szaleje:D Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Dementor Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Jeżeli Ktoś lubi horrory to polecam serial: American Horror Story, właśnie kończy się pierwsza seria składająca się z dwunastu odcinków (ostatni ma być emitowany bodajże 21 grudnia, wcześniejsze już są dostępne). Na prawdę mocne kino Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 5 sezon serialu CalifornicationJuż jest? Myślałem, że 8 stycznia będzie pierwszy odcinek. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts