lukyeti 2221 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Szczerze to dawno nie widziałem takiego filmu nie filmu, ale godzinę spędziłem przed ekranem czekając co się wydarzy dalej i znajdując w nim to "coś" dla siebie. Myślę, że w roli Freemana, z racji doświadczenia życiowego, spokojnie mógłby zagrać Jarrino Dwa światy (2006) polecam https://www.filmweb.pl/film/Dwa+%C5%9Bwiaty-2006-343292 Edytowane 28 Listopada 2018 przez lukyeti Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 30 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 wczoraj oglądałem nowego Venoma i spodziewałem sie mocnej kupy ale nawet ostatecznie nie było źle Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Człowiek Słoń z 1980 roku. Warto obejrzeć. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Lukyeti - można ten film gdzieś kupić ? edit - już wiem i oglądam... (CDA.PL) Edytowane 2 Grudnia 2018 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 https://www.filmweb.pl/film/Ballada+o+Busterze+Scruggsie-2018-811694 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) bardzo spoko komedia stara ale śmieszna Film z 2009 roku jest stary? Dlaczego napisałeś ale? Dziwnie to zabrzmiało, tak, jakby stare filmy były, ja wiem, gorsze, mniej warte uwagi niż nowości? Edytowane 3 Grudnia 2018 przez adi777 Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 1. 10 lat to juz dość stary film 2. "ale" ponieważ czasy się zmieniają i mało kto bedzie szukał fimu który ma 10 lat przede wszystkim młodzież urodzona po 2k Ja osobiście cenie komedie z lat 90 bo są o niebo zabawniejsze od nowych komedii i nie tylko komedio Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) 1. 10 lat to juz dość stary film 2. "ale" ponieważ czasy się zmieniają i mało kto bedzie szukał fimu który ma 10 lat przede wszystkim młodzież urodzona po 2k Ja osobiście cenie komedie z lat 90 bo są o niebo zabawniejsze od nowych komedii i nie tylko komedio 1. Chyba dla ciebie Niedawno ja oglądałem stary film - Włóczęga, film Charliego Chaplina z 1915 roku, to jest stary film 2. Sporo stracą, bardzo sporo, oczywiście, moim skromnym zdaniem. Wracając jeszcze do Człowieka Słonia, film oparty na życiu prawdziwej postaci Josepha Merricka, (w filmie John Merrick, z powodu błędu popełnionego przez Sir Fredericka Trevesa The Elephant Man and Other Reminiscences z 1923 roku. Film z miejsca stał się jednym z moich ulubionych, a scenę, gdy główny bohater wypowiada słowa -,, Nie! Nie jestem słoniem! Nie jestem zwierzęciem! Jestem ludzką istotą! Jestem człowiekiem! '' - na pewno zapamiętam na długo. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez adi777 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ocena filmu poprzez rok produkcji,świadczy tylko o oceniającym... 4 Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ocena filmu poprzez rok produkcji,świadczy tylko o oceniającym... Święte słowa Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Nie ma czegoś takiego jak stary film, przynajmniej ja tego tak nie rozgraniczam. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Jest... Starsze filmy mają zupełnie inną dynamikę opowieści, ścieżkę dźwiękową itp. Moim zdaniem bez założenia odpowiedniego filtra ciężko niektóre oglądać - i jak np. "12 gniewnych ludzi" się spokojnie broni nawet teraz, bo film nie jest szczególnie dynamiczny, tak pamiętam, ze takie "Zabić drozda" było dla mnie dość srogim rozczarowaniem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Uważam podobnie. Ostatnio obejrzałem pierwszy raz taksówkarza z DeNiro i bardzo się wynudzilem i rozczarowałem. A jestem wielkim fanem tego aktora i tylko dlatego w ogóle to zmeczylem. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 A ja niedawno obejrzałem sobie "Kaczora Howarda", gdzie wcześniej to ten film widziałem za dzieciaka w kinie i... było fajnie Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Jakiś czas temu miałem ochotę zaliczyć kilka thrillerów Hitchcocka. Wiele się zmieniło w dynamice prowadzenia opowieści w ostatnich dekadach. Musiałem się solidnie wysilić żeby je docenić bo inaczej fenomenalne przecież "ptaki" praktycznie mnie ululały. Pauzy, dłużynzna, przerwy na budowanie napięcia. Ludzie do których kierowane były te filmy mieli zupełnie inny poziom wrażliwości. Nadal można te filmy kochać ale udawać że sztuka kinowa nie rozwinęła się od dziesięcioleci to głupota. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 z tego co czytałem ma być scena po scenie. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Jakiś czas temu miałem ochotę zaliczyć kilka thrillerów Hitchcocka. Wiele się zmieniło w dynamice prowadzenia opowieści w ostatnich dekadach. Musiałem się solidnie wysilić żeby je docenić bo inaczej fenomenalne przecież "ptaki" praktycznie mnie ululały. Pauzy, dłużynzna, przerwy na budowanie napięcia. Ludzie do których kierowane były te filmy mieli zupełnie inny poziom wrażliwości. Nadal można te filmy kochać ale udawać że sztuka kinowa nie rozwinęła się od dziesięcioleci to głupota. Akurat Hitchcocka filmy trzymają się całkiem nieźle ("Zawrót głowy" uwielbiam) jeszcze , a np. wszystkie Bondy z Connerym uważam za majstersztyk i absolutnie najlepsze części serii. Muszę kiedyś obejrzeć jeszcze "Kręte schody" (1946), które doczekały się kilku remake'ów, ale żaden nawet nie zbliżył się do oryginału i przypomnieć sobie, czy faktycznie jest taki dobry. Kiedyś zrobił na mnie spore wrażenie. Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 https://www.filmweb.pl/film/Erin+Brockovich-2000-883 dobrze zagrany, (zasłużony Oskar) dla pięknej Roberts,z ciekawą historią Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 klasyka komediowa na święta to https://www.filmweb.pl/film/W+krzywym+zwierciadle%3A+Witaj%2C+Święty+Mikołaju-1989-11500 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Zanim kliknąłem w link myślałem ze to Kevin będzie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Bird Box - czy warto obejrzeć? myślę, że dla starego wesołka Malkovicha i zabicia wyjątkowo nudnego wieczoru jak najbardziej. Aczkolwiek tylko i wyłącznie wtedy gdy ma się na uwadze to, że film jest tak samo masakrycznie idiotyczny jak The Happening Shyamalana Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Ocean Ognia/Hunter Killer Przewidywalne kino akcji ale że lubię filmy o łodziach podwodnych to nie przejmowałem się tym i nie żałuje spędzonego czasu na lekki i przyjemny seans. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Black Mirror: Bandersnatch Początkowe rozczarowanie faktem, że zamiast piątego sezonu dostaliśmy jedynie film bardzo szybko minęło, bo Bandersnatch, mimo, że wyszedł spod ręki reżysera Metalhead, czyli w mojej ocenie chyba najsłabszego odcinka całej antologii, stanowi małe arcydzieło. Nie pamiętam już, kiedy pilot od telewizora dostarczył mi tyle radości, a gęstość klimatu i chęć ponownego sprawdzania możliwych zakończeń mogę porównać jedynie do Phantasmagorii 2, która 20 lat temu przyprawiała mnie o ciarki na plecach. Oglądanie zrippowanej wersji, IMHO, kompletnie mija się z celem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Origin - jak na pierwszy serial od Jutuba nie ma tragedii. Nie jest to poziom Expanse, ale da się spokojnie oglądać. No może nie w każdym momencie spokojnie. Oczywiście jakieś porównania do serii Obcego są zupełnie nie na miejscu. Liczę, że podobnie jak w przypadku Expanse - w przypuszczalnie powstałych przyszłych sezonach - akcja nabierze rozpędu. Za to 2036 Origin Unknown tylko dla fanatyków gatunku. Ciężkie jak praca fizyczna na kacu. Po prostu odradzam. Jest jakiś tam zwrot akcji i tylko to go ratuje. W tym filmie kuleje praktycznie wszystko, a najbardziej gra głównej bohaterki. Filmowy potworek, który chciał być drugą Odyseją kosmiczną i Kontaktem w jednym. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Bad times in El Royale https://www.filmweb.pl/film/%C5%B9le+si%C4%99+dzieje+w+El+Royale-2018-795520 Bad Samaritain: https://www.filmweb.pl/film/Bad+Samaritan-2018-782923 When the angels sleep https://www.filmweb.pl/film/Gdy+anio%C5%82y+%C5%9Bpi%C4%85-2018-810277 warto obejrzeć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts