Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

15 godzin temu, AudiAWX napisał:

W sumie ładne te nowe fordziny.

Nie narzekam, spodobała mi się ta Kuga.

12 godzin temu, PatrykT napisał:

Szkoda że totalny plastik fantastik te nowe fordy. Mam okazję obcować z Kugą z 21 roku i jest tragedia jeśli chodzi o jakość wnętrza 

Tego kupiłem rocznik 2019 prosto z salonu, ostatni wypust. Nie jeździłem Kugą z '21 roku ale ta moja jakoś nie trzeszczy, nie narzekam na wykonanie.

11 godzin temu, AudiAWX napisał:

Audi też już ma plastik fantastik, wszyscy tną koszty.
Ale ja pamiętam pierwsza kia Rio. Kurde plastikowa kierownica, to była masakra. emoji1787.png

Kumpel ma A6 z '18 i jest plastik i u jego ojca w X5 z '20 też jest i do tego trzeszczy, że aż nie wypada jak na BMW.

• Lubię to 1
10 godzin temu, Gryphus napisał:

Tego kupiłem rocznik 2019 prosto z salonu, ostatni wypust. Nie jeździłem Kugą z '21 roku ale ta moja jakoś nie trzeszczy, nie narzekam na wykonanie.

Kumpel ma A6 z '18 i jest plastik i u jego ojca w X5 z '20 też jest i do tego trzeszczy, że aż nie wypada jak na BMW.

Ta kuga też nie trzeszczy, chodzi o ogólne odczucia w środku. Wersja Titanium z full doposażeniem na grubo ponad 200 tys. a w środku wieje tandetą 

Szef ma najnowszą x6 i jest tragedia, stare e60 po tylu latach lepiej się zachowuje 

Still 307, na końcówce zeszłego roku konserwacja podwozia + wyprawki lakiernicze, jakieś ślady po kamieniach etc.  Na wiosnę wleci ceramika i być może nowe felgi 18stki. Wymiana zestawu audio na JBL'a. Zastanawiam się nad wygłuszeniem wnętrza, chociaż nie jest jakoś głośno. Wymienię jeszcze kierownicę na tą co występuje np. w RCZcie. Ścięty dół, inny profil no generalnie lepiej się chwyci, do tego skóra. Niestety ciężko o taką w dobrym stanie. 

12 godzin temu, PatrykT napisał:

Ta kuga też nie trzeszczy, chodzi o ogólne odczucia w środku. Wersja Titanium z full doposażeniem na grubo ponad 200 tys. a w środku wieje tandetą 

Szef ma najnowszą x6 i jest tragedia, stare e60 po tylu latach lepiej się zachowuje 

Rozumiem. No moja też titanium. Amerykanie robią takie samochody, chociaż powiem tak: Motoryzacja skończyła się gdy zamiast inżynierów to ekonomiści zaczęli je projektować.

• Lubię to 1

"Witam. Jestem kierowca zawodowym od 18 lat ciągle na początku śmigałem solówką w koło komina około 3 lata później już na zestawach plandeka chłodnia cysterna obecnie plandeka z muldą a co mnie do Was sprowadza już piszę... W piątek 20 stycznia jadąc autostrada A4 z Wrocławia w kierunku Katowic na 198 km miałem nieprzyjemne dla mnie zdarzenie drogowe a było to w następującej kolejności. Po zakończonym manewrze wyprzedzenia ciężarówki zjechałem na prawy pas autostrady ze mną zrównał się Pan jadący "BMW X7" i zaczął trąbić i pokazywać środkowy palec popukałem palcem w głowę pokazując mu a on zajechał mi drogę i za hamował uderzyłem w niego zjechaliśmy wszyscy na pobocze ze mną zjechał kierowca którego wyprzedzałem i jeszcze jeden Pan z osobówki zostawili kontakt do siebie aby zostać za świadków po mojej stronie gdyż wszystko widzieli i pojechali po przybyciu policji (1 Pan policjant) stwierdził że wniosek do sądu aż tu nagle przyjechało 2 innych kolejnym radiowozem i obrazu do mnie z pretensjami ze to moja wina ze nie zachowałem odległości ze ITD będą wzywać i będę miał gorzej przesrane niż już mam i że 3 tysiące mandatu a jak jeszcze będę bez sensu gadał to mi prawko zabierze tu i teraz ja się trochę wystraszyłem bo Scania którą śmigam ma już swoje lata 2014r. i zgodziłem się na mandat podpisując go i przyjmując w kwocie 2000 zł i 10 punktów karnych gdyż nie miałem jak udowodnić ze Pan z bmw x7 mnie chamsko wyhamował ale ze ja nie zdążyłem i uderzyłem w niego nie miałem jak tego udowodnić dzisiaj t.j poniedziałek Pan świadek z osobówki, który też się zatrzymał wysłał mi film na którym widać jak Pan z bmw hamuje przede mną i uderzam w niego czy mogę coś z tym zrobić i czy możecie mi pomóc? Pozdrawiam Łukasz"

https://www.wizjalokalna.pl/b-gm-czersk-samochod-uderzyl-w-losia-dk-22-trasa-lag---czersk-zdjecia-b-art57834

19 minut temu, BlackCoffe napisał:

Co za debil w tym BMW, a dodatkowi debile to ci policjanci. Widać na tym filmiku, że złośliwie się zatrzymał ten od BMW bo w tym miejscu nie było powodu by musiał nagle hamować!

To że 15 minut wyprzedzał z prędkością 90,2 km/h drugiego tirowca jadącego 89,9km/h oczywiście można pominąć... Co tam że za chwile będzie rewanż po ten przed chwilą wyprzedzony pod najbliższą górke będzie lżejszy i znowu wyprzedzanie pół godziny .... Oczywiście reakcja buraka z BMW przesadzona i to grubo ale tych wyprzedzających się godzinami debili to bym poddał publicznej chłoście i zakuł w dyby. 

• Lubię to 3

Widać na tym filmiku, że złośliwie się zatrzymał ten od BMW bo w tym miejscu nie było powodu by musiał nagle hamować!

To chyba inny filmik oglądałem. Ja tam nie widzę nagłego hamowania a tym bardziej zatrzymania. To bardziej kierowca tira za późno zaczął hamować. Od momentu wjazdu przed tira do uderzenia minęło 9s a samochody przejechały ponad 150m.

Nie pochwalam takiego zachowania, kierowcy BMW zapewne powiedzą że to przypadek, że akurat takie auto, ale jeszcze bardziej nie pochwalam wyprzedzania kilometrami, bo jeden zestaw jedzie szybciej o 0,2 km/h od drugiego.
  • Lubię to 1

gdyby to było tylko wina kierowcy TIRa to inni kierowcy nie wzięli by go w obronę i nie zostawili filmiku oraz danych kontaktowych do siebie.

To jest stopcham, tam jest tworzona inna rzeczywistość i alternatywne przepisy. Poczytaj sobie komentarze pod filmami i zobacz jak tam niekiedy bronią ewidentnych sprawców kolizji. Koleś wbija się z pasa rozbiegowego, wina tego co był na głównej, bo przecież go widział i mógł mu ustąpić. Potrącenie rowerzysty na przejeździe rowerowym, wina rowerzysty, bo przecież mógł się zatrzymać.

W tym konkretnym filmie nie było ani ostrego hamowania ani tym bardziej zatrzymania jak to napisałaś. Kierowca owszem przyhamował, ale krótko, widać to po światłach stopu BMW. Jak dla mnie to bardziej kierowca ciężarówki chciał go ukarać za ten manewr i liczył, że jak przyjedzie policja to ukarzą mandatem tego z BMW, ale się przeliczył.
Tak to się dzieje gdy na drodze dzban spotyka dzbana.
  • Lubię to 1

Akurat rowerzysta to kiepski przykład bo większość z nich uważa, że jak są ścieżki dla rowerów to są świętymi krowami, których nie obowiązują ani światła ani zwalniania przy przejściach dla pieszych (gdy ścieżka się krzyżuje z chodnikiem bądź jest miejsce by pieszy mógł przejść) ani jakiekolwiek przepisy. Wiem bo za dużo takich akcji widziałam. Zresztą tak samo się zachowują na chodnikach i ulicach, przepisy i światła są dla innych bo pan pedalarz się spieszy i nie ma czasu na takie duperele.

A po cholerę zahamował jak przed nim było pusto? No powiedz mi. Czysta złośliwość, chciał by go kierowca ciężarówki walnął bo w końcu taki kolos nie zatrzyma się nagle w miejscu jak osobówka (tak samo jest z autobusami i tramwajami).

Moim zdaniem jeżeli nie ma 3 pasów w jedną stronę (czyli w sumie chyba nigdzie w tym pięknym kraju), nie powinno być mowy o wyprzedzaniu się przez ciężarówki z śladową różnicą prędkości. Publiczne autostrady nie zostały wybudowane za pieniądze tylko i wyłącznie Tirowców i nie moga być ich prywatnym folwarkiem. Albo w tacho pozwolenie na chwilowe rozpędzenie (na 30s) tirolota o dodatkowe 5km/h albo nakaz zmniejszenia prędkości przez wyprzedzanego. Albo dzbanom zakazać tego zupełnie jak nie potrafią z dróg korzystać. Jaki jest zysk z takiego jechania 0,3km/h szybciej w skali dnia. Zakładając nawet hipotetycznie że dzban jedzie całe dozwolone w tacho 9h z pełną szybkością to zysk z takiego dnia to 9x0,3km =2,7km. Gdzie realnie każde światła, koreczek itp. ten "uzysk" redukują o 80%. Warte jest to wyhamowania wszystkich za nim ze 140 do 90,2 km/h????  Dwa łyki harnasia więcej na pauzie zdąży wypić albo o 2 minuty szybciej skorzysta z usług "ssaków leśnych". 

Każdego takiego debila bym raportował filmikiem z kamerki na psiarnie żeby tylko były podstawy prawne. 

• Lubię to 1

Jak widzę patrzycie na to tak "o jak dobrze, dopierdzielili tirowcowi, szkoda, że tak mało, każdy tirowiec to wróg, trzeba karać, zabierać prawko, nie będzie tirów, będzie raj dla osobówek, super, hiper, a niech mu do********ą jeszcze jakąś karę!!!"