Tycha 4794 Napisano 2 Września 2018 Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Tata z półtora tygodnia temu zostawił samochód bez przekręcenie stacyjki na 0 i akumulator zdechł. Póki co bardziej niepokoi mnie fakt, że dziś podczas przeganiania jej po niemieckiej autostradzie (150 km/h i gaz w podłodze) "z du*y" zapaliła się kontrolka błędu układu hybrydowego. Mam nadzieję, że jest to tylko kwestia spalonego bezpiecznika, ale na dzień dzisiejszy nie wiem nic. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty chudy131080 14114 Napisano 4 Września 2018 Popularne posty Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Dziś pośmigałem Audikiem,brat sobie sprawił.Fajna furka. 14 Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Wpadło jako drugie, miejskie auto w fajnej cenie. Fiat Stilo 1.2 LPG. Niech 350Z czasem odpocznie 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 W sumie to nigdy się nie chwaliłem czym wożę się na co dzień. Poruszam się miejskim autkiem, Corsa D 2009, 1.3 CDTI 90KM, generalnie bardzo wdzięczne autko, nie mogę wiele mu zarzucić oprócz turbodziury . Obecnie Corsina czeka na polerkę do momentu, aż w końcu znajdę luźniejszy dzień. Wybaczcie za znaki wodne, ciągle zapominam tego wyłączyć przy każdej zmianie romu. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 (edytowane) Corsa D super autko ale kurcze blachy porażka. Z zewnątrz wygląda idealnie a po zdjęciu blotnika od środka masakra korozja. Trzeba zabezpieczyć czymś od środka bo inaczej dość szybko się posypie jak Mazdy. Mam i D 2007 i Mazde 5... Edytowane 6 Września 2018 przez AudiAWX Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 O dziwo zniesławioną maskę mam calutką, za to malutkie ognisko pojawiło się na tylnym błotniku. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 7 Września 2018 Udostępnij Napisano 7 Września 2018 (edytowane) Trochę lipa z tymi blachami. Ostatnio bratu pojawiło się ognisko na rancie błotnika przedniego przy nadkolu w ibizie (3 gen) - jak się później okazało poprzedni właściciel musiał przytrzeć, bo po zeskrobaniu i szlifie było widać, że coś było delikatnie grzebane. Gdyby nie to, to pewnie o rudej by w życiu nie usłyszał, bo po zdjęciu plastikowej osłony nadkola w innych miejscach nie ma najmniejszego śladu rudej, nawet nalotu, co biorąc pod uwagę to, że samochód ma 13 lat i to jak kiedyś pod tym względem seaty się sypały jest miłym widokiem. Ps: @@chudy131080, jaki silnik? Edytowane 7 Września 2018 przez wojciechu15 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 7 Września 2018 Udostępnij Napisano 7 Września 2018 3.0 tdi Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 7 Września 2018 Udostępnij Napisano 7 Września 2018 Fajnie przyjmuje program (zresztą jak chyba każdy vag) . W poprzedniej firmie u szefa wypluło 303km w audi a7. Nawet fajnie to już się odpychało. Crout ile taka corsa pali w mieście. Kolega miał punto z tym samym silnikiem i sprzedał ze względu na olbrzymie spalanie jak na 1.3 Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 7 Września 2018 Udostępnij Napisano 7 Września 2018 Normalna jazda, bez agresywnej jazdy i też nie tamując ruchu - od 6 do 6.4l/100km. Skrzynia 6-biegowa M20 bez żadnych chipów, chociaż planuję podwyższyć programem moc do ~105KM. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 7 Września 2018 Udostępnij Napisano 7 Września 2018 To on kupił jakiś kiepski egzemplarz , tam było bliżej 8 litrów . No ale tylko kilka miesięcy tym jeździł . Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 7 Września 2018 Udostępnij Napisano 7 Września 2018 Żeby zrobić tym 8 litrów na setkę, to trzeba chyba jeździć ciągle z pedałem gazu w podłodze . Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Prawie 3 latka w moich łapach 6 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Polift no piękność, przedlift patrzeć nie mogę. Niech sie dobrze prowadzi i nie psuje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pawel123t 642 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Chyba jedyna BMW, którą nie byłoby mi wstyd postawić obok japońskiej kolekcji PS Nie chce ktoś Volvo V50 2.4 170hp? Rodzice sprzedają http://pawelturkot.pl/volvo/photos/3.jpg Edytowane 9 Września 2018 przez pawel123t Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Manualna, automat? LPG? Może bym przygarnął. Zawsze mi się podobały. Edytowane 9 Września 2018 przez wojciechu15 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Polift no piękność, przedlift patrzeć nie mogę. Niech sie dobrze prowadzi i nie psuje No nie gadaj , prawie różnic nie ma , a może tak gadam bo miałem przedlifta (różnice to lampy , zderzaki i listwy w kolorze nadwozia) Cytuj Link to post Share on other sites
pawel123t 642 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Manualna, automat? LPG? Może bym przygarnął. Zawsze mi się podobały. Manual. 212k km udokumentowane. Brak lpg i nigdy nie było. Wisi na otomoto jakby kogoś interesował Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 "Trochę" zbyt wiekowe na moje standardy, ale wezmę pod rozwagę. Rozglądam się właśnie nieśmiało za drugim kombi, bo ostatnio się rodzina powiększyła, a żona ma c3 którego osobiście bardzo nie lubię, więc nawet dojeżdżanie do pracy nim by mnie chyba mierziło. Grunt, że silnik w miarę fajny i manual (z automatów uznaję tylko dwusprzęgłowe) ale mimo wszystko wolałbym coś co najmniej połowę młodszego. Niemniej daleko nie mam, ogłoszenie znalazłem, więc w razie czego będę dzwonił. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Chyba 1 z przodu brakuje albo był kostką rubiko http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7542836116 No i mamy odpowiedź...Oto mail od Pana po pytaniu skąd tak niska cena. Pokaż listę Przeciągnij w dół, aby odświeżyć... Re: Pytanie o przedmiot: Audi A6, 2012 ( 7542836116) Od: adam1234flemming@wp.pl 20:54 Witam, Dziękuję za zainteresowanie moim samochodem Audi A6 3.0 TDI, 2012. Cena za samochód wynosi 32900 PLN. Jestem lekarzem i przeprowadziłem się do Irlandia ze względu na pracę. Mam tu nową pracę i zarabiam więcej pieniędzy niż w Polsce. Ciężko mi jest prowadzić samochód tutaj w Irlandii. Trudno mi prowadzić samochód w Irlandii za kierownicą po lewej. Samochód ma kierownicę po lewej stronie. Sprzedaję samochód tak tanio, bo tutaj w Irlandia muszę płacić 35 EUR dziennie za parking, jestem zmuszony sprzedać auto bardzo szybko. Muszę zapłacić bardzo dużo pieniędzy za rejestrację samochodu w Irlandia, irlandii prawo jest inne niż w Polsce. Samochód jest zarejestrowany w Polsce. Samochód jest w bardzo dobrym stanie. Nie ma problemów technicznych ani mechanicznych. Brak problemów z silnikiem. Nie ma zadrapań ani wgnieceń, nie ma ukrytych wad. Samochód jest stale zarejestrowany w Polsce, nigdy nie uczestniczył w zderzeniu, w samochodzie nikt nie palił. Nie ciąży na nim żaden kredyt. Samochód jest całkowicie spłacony. To polski samochód, ma opłacone wszystkie podatki i dokumenty przygotowane do sprzedaży. Samochód posiada wszystkie polskie dokumenty. Bardzo lubiłem to auto, bo jest w perfekcyjnym stanie i nie wymaga wykonania żadnych napraw, nie ma uszkodzeń lakieru ani zniszczeń wewnątrz. Zabrałem samochód z sobą do Irlandia, ale zdecydowałem się na sprzedaż, bo tutaj w Irlandia rejestracja jest bardzo droga. Moja ostateczna cena za auto wynosi: 32900 PLN. Mogę wysłać je z powrotem do Polski, jeżeli jest pan poważnie zainteresowany jego kupnem. Jeżeli potrzeba więcej zdjęć albo innych informacji o samochodzie, proszę powiadomić mnie w kolejnym mailu, tak żebym mógł je wysłać. Podam również szczegóły dotyczące sposobu, w jaki sfinalizujemy umowę. Dziękuję za poświecenie mi czasu. Będę wdzięczny za szybką odpowiedź. Pozdrawiam Jakaś przekręt wywenszuje... Edytowane 9 Września 2018 przez AudiAWX Cytuj Link to post Share on other sites
pawel123t 642 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Mocno podejrzana sprawa.. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Ciekawe ile chce zaliczki...? Ale odpuszczę sobie tej wiedzy, bo później trzeba się na wycieczki ze szwagrami wybierać ;-) Edytowane 9 Września 2018 przez AudiAWX Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Typowy nigeryjski przekręt. Pewnie będzie chciał zadatek, albo opłatę za lawetę do Polski z góry, a samochodu oczywiście nikt nie zobaczy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pawel123t 642 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Nawet jeśli by tego żądał to serio ktoś jest w stanie zapłacić jakąkolwiek opłatę przed obejrzeniem samochodu? Przecież w takim przypadku od razu zapala się lampka w głowie.. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) Nawet nie wiesz ilu jest takich, którzy wpłacą 300-500zł zadatku, nawet nie wiedząc, że w przeciwieństwie do zaliczki jest bezzwrotny zanim pojadą do komisu oglądać samochód. Pomijam już takie ewidentne wałki, ale naciąganie na zadatek jest niestety w niektórych komisach notoryczne - tj dzwonisz się umówić na oględziny, a po 30 minutach oddzwania sprzedający, że ma drugiego chętnego który jest gotowy przyjechać za godzinkę i jeżeli chcesz żeby ci przetrzymał samochód do oględzin chce 300zł zadatku - nie jeden wpłaci myśląc, że to w razie czego odzyska, na miejscu okazuje się, że samochód padaka, a zadatek nie jest zwrotny. Edytowane 10 Września 2018 przez wojciechu15 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts