radosuaf 807 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Giulia QV? Czytałem coś o cenie 90k euro. 510 koni, szybsza od M3 (chyba, że chcesz coś bardziej premium, to raczej odpada) http://3.bp.blogspot.com/-joO1leD4HSM/VYrWk1Lqa7I/AAAAAAABBRo/QeTpzN6fubs/s1600/Alfa-Romeo-Giulia-2555555.jpg I co z tego, skoro wygląda jak niemiecki klocek? Pany pokazcie mi jakies fajne auta, bo zastanawiam sie nad jakims zakupem na przyszly rok a chcialbym poszerzyc moje horyzonty motoryzacyjne Obecnie patrze na 650xi lub M6 (w piatce za malo miejsca). Budzet nie ma wiekszego znaczenia Jest tylko jedna odpowiedź - Maserati GT . BMW to nie jest poszerzanie horyzontów . Druga opcja to DB9... Chociaż gdyby mi kasa nie robiła różnicy, to bym się z pół roku pobujał jakimś redneckowskim muscle carem, najlepiej takim 30-letnim. Edytowane 10 Września 2015 przez radosuaf Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Jak przeczytasz moje wczesniejsze wypowiedzi to znajdziesz odpowiedz czrmu nie db9 i czemu nie gt Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 może radosuaf szuka pracy i chce zostać Twoim mechanikiem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 GreQ, a może Porsche Cayenne? ew. Audi 5/6/7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Chociaż gdyby mi kasa nie robiła różnicy Gdyby mi kasa nie robila roznicy to na pewno nie pytal bym nie wiadomo od jakiego juz czasu na forum o tematyce komputerowej jakie auto kupic tylko juz dawno bym cos kupil. To co mi sie podoba i w du.... bym mial co innym sie podoba lub nie. A jak by mi sie odpodobalo to bym zmienil na inne co mi sie bardziej podoba. Tak dziala nieograniczony budzet . Chyba juz wszystko z gornej polki bylo zaproponowane dla kolegi GreQonE i nic mu sie nie podoba. To moze : http://www.robinsonhelicopter.com/brochures/r44_brochure.pdf Bardzo fajny srodek transportu, wlasciciel przedstawicielstwa Hondy taki mial jak tam pracowalem, parkowal przed firma. Nawet sie raz "przelecialem na tylnym siedzeniu" . To dopiero bedzie robic wrazenie. Edytowane 10 Września 2015 przez keczu Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Dokładnie zapomniałem o maserati Cudne auto ! Gorzej z niezawodnością A ile miałeś Maserati w życiu? Jak przeczytasz moje wczesniejsze wypowiedzi to znajdziesz odpowiedz czrmu nie db9 i czemu nie gt No jeśli 420KM to za mało, to nie mam pytań . To do jeżdżenia po Nordschleife czy po drogach publicznych? Mógłbym jeszcze proponować Alfę 8C, ale to tylko 450KM... Jako zabaweczka 4C Spider jest słitaśny i to jest "proper car", lekki i zwrotny (coś jak dopasione MX-5), ale wiadomo, ilością koni nie zrobi wrażenia przy piwie z kolegami . Edytowane 10 Września 2015 przez radosuaf 1 Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A ile miałeś Maserati w życiu? Dokladnie , tak jak wiekszosc proponowanych tu aut nie ublizajac nikomu bylo widziane przez wiekszosc proponujacych moze na ulicy. Wiec co tu sie wypowiadac , jedynie ze moze cos ladnie wyglada i tyle. Pomarzyc zawsze mozna , ale co tu z siebie eksperta robic po artykule z "Auto Swiata" . Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Dlatego ja zaproponowałem coś z czym miałem do czynienia i coś co mają osoby, które znam Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Dlatego ja zaproponowałem coś z czym miałem do czynienia i coś co mają osoby, które znam To ok. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2015 radosuaf szuka pracy i chce zostać Twoim mechanikiem xD GreQ, a może Porsche Cayenne? ew. Audi 5/6/7 Porsche Cayenne swietne auto, ale jak mialbym wybierac w SUVach to raczej postawilbym na touarega albo X5 Audi jakos niespecjalnie mi podpada, podoba mi sie wizualnie, ale nie prowadzi sie jakos wybitnie. Gdyby mi kasa nie robila roznicy to na pewno nie pytal bym nie wiadomo od jakiego juz czasu na forum o tematyce komputerowej jakie auto kupic tylko juz dawno bym cos kupil. Jak pisalem wyzej, mam swoje typy, ale szukam jakichs ciekawych propozycji do stestowania, nie jestem omnibusem No jeśli 420KM to za mało, to nie mam pytań . Jezdzilem autami z 500km+ mocy i raczej w cos takiego celuje Gdyby byl jakis fajny kit supercharger lub turbo do GT to bym sie zastanawial. Mógłbym jeszcze proponować Alfę 8C, ale to tylko 450KM... Jako zabaweczka 4C Spider jest słitaśny i to jest "proper car", lekki i zwrotny (coś jak dopasione MX-5) Kompletnie nie w moim guscie te alfy Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Jezdzilem autami z 500km+ mocy i raczej w cos takiego celuje To jest problem współczesnej motoryzacji... Co z tego, że BMW M6 ma 507KM, skoro waży 1,600 kg? Taka Alfa 4C ma 240KM, ale waży 900kg... Mocniejszy samochód będzie zawsze szybszy na prostej, ale w zakręcie lepiej śmigać czymś lżejszym. Jasne, 4C to typowa zabawka i ta lekkość wynika z wielu kompromisów, ale przy szukaniu samochodu powinno się patrzeć raczej na stosunek mocy do wagi niż na samą moc (no, Maserati tutaj totalnie leży, bo przy masie 1,900 kg to typowe Gran Turismo, co zresztą sama nazwa sugeruje ). Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Mając duży budżet ma się pewien problem, nie wiadomo co sobie kupić S Klasa Amg, Bentley Continental, jest wiele na prawdę fajnych samochodów w takim budżecie, a można sobie tylko jedno wybrać Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A co jak greq ma z was beke? Wszak były tematy w stylu "Jaki komp do 15k zł". Co ciekawe w kwestii auta nikt niczego nie podważa. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Bo pewnie tak jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A co jak greq ma z was beke? Beka jest w tym wątku bardzo silna ale wątpię że działa ona w sugerowanym przez Ciebie kierunku 2 Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Poczekamy, zobaczymy Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A ja pomykam sobie teraz takim wozidłem w prawie full opcji, rocznik 2014 http://dixi-car.pl/foto/galeria/Opel-Insignia-286332-medium.jpg Niestety okoliczności nie są za fajne, bo facet mi wczoraj porządnie wjechał w tył (na dodatek był na podwójnym gazie). 4 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Żadna beka to nie jest, jeden kupuje sobie droższy samochód inny tańszy, normalna sprawa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Poza tym na każdym forum musi być przynajmniej jedna osoba, którą stać na taką zabawę, tutaj najwidoczniej musi być to GreQ. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Jedną, która się zapytała o taki samochód. Uwierz, że ludzie jeżdżą różnymi samochodami. Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) mój sąsiad z lokalu nade mną ma 5 aut, najbardziej mnie wkurza Panamera bo nigdy nie potrafi nią dobrze zaparkować i staje na dwóch miejscach parkingowych a dla naszego budynku mamy ich 9... zawsze jest kłótnia gdy tym podjeżdza.. jeszcze trochę i karnego ku***a mu nakleję to się nauczy nie jeździć nim ...a szczerze to nie wiem czemu tak robi, nie potrafi z poziomu wnętrza auta wymierzyć pasów na parkingu? Niestety okoliczności nie są za fajne, bo facet mi wczoraj porządnie wjechał w tył (na dodatek był na podwójnym gazie). pocieszę Cię, niektórzy mieli gorzej... 159km przebiegu a auto już na otomoto za 1/3 wartości... http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia-nowka-salon-pl-faktura-vat-przebieg-159km-ID6y8iqj.html Edytowane 10 Września 2015 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) pocieszę Cię niektórzy mieli gorzej Polska mentalnosc, nic tak nie pocieszy jak ktos ma gorzej Edytowane 10 Września 2015 przez keczu 4 Cytuj Link to post Share on other sites
yukki 121 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 No tez sie muszę jakoś tego wyzbyc, chwilę temu mijałem pięknego e63 amg i audi s7, to oprócz banana na ryju jakoś taki wkurwiony sie czułem Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Teraz to mnie czeka z dobry miesiąc zanim naprawią mi auto... Dobrze, że nie jest znowu aż tak mało warte, bo bez szkody całkowitej mogą mi robić za ponad 11k zł i tak też będzie, gdyby mieli wszystko wymienić, a nie naprawiać (głównie to podłoga w bagażniku) to wyszłoby niecałe 14k zł... Tymczasem będę jeździł sobie Astrą 2 1,7 diesel, bo Insignię muszę jutro oddać, swoją drogą fajne autko, jak nie wymaga się osiągów i wrażeń z jazdy, jedynie fotele niewygodne. Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Jak nie przepadam za niemiecką motoryzacją to akurat Opel Insignia i nowa Astra mi się za********e podobają. Oczywiście sedan/hatchback. No i na dobrą sprawę jak na stosunkowo nowe samochody nie są zbyt drogie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts