Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

Póki co to jest chyba tylko "plan".

Ten z filmiku pokaz technologii ale bez dopuszczenia do ruchu. Natomiast systemy parkowania są w choćby w VW (Park Assist). Działają poprawnie (wymaga wrzucenia biegu i kontrolowania pedału gazu/hamulca), jednak nie zaparkują tam gdzie wciśnie się człowiek.

• Popieram 1

Ten z filmiku pokaz technologii ale bez dopuszczenia do ruchu. Natomiast systemy parkowania są w choćby w VW (Park Assist). Działają poprawnie (wymaga wrzucenia biegu i kontrolowania pedału gazu/hamulca), jednak nie zaparkują tam gdzie wciśnie się człowiek.

Wiem,bo u mnie "w rodzinie" jest Audi z tym Park Assistem. Co prawda mi nie jest dane regularnie tym jeździć, ale ze 3-4 razy miałem okazję parkować. Frajda lepsza jak pierwsza wizyta dziecka w wesołym miasteczku :D  A takie A8 jak na filmie tym bardziej chętnie bym przygarnął :D

@Bigi  + 100 do całokształtu za felgi  :cry:

Ed

Chciałbym jakoś uczcić ten dzień, podziękować za te lata. Nie wiem czy kupić jakiś prezent, zafundować drogie SPA czy może wieczorem wyrwać się z nią domu na kilka godzin. macie może jakiś pomysł?

Weź ją na randkę

http://palgume.pl/upload/wole-samochod-od-kobiety_20130301101516uid22.jpg

Edytowane przez Klikacz
  • Popieram 2

ja pikole ale niektórzy maja fury....

większość to konkretne autka.
widać dobrze sie powodzi, niestety nie wszystkim.
a ja czym śmigam ,starym poczciwym volvo.

przyznam się szczerze ,ze zazdroszczę niektórym ale z drugiej strony

jednocześnie cieszę ,ze sie układa komuś życie.

Edytowane przez bluro

Powracając do tematu, ja śmigam Bravo HGT '01 (polift ze zmiennymi fazami rozrządu). Kupiłem tanio, w średnim stanie wizualnym ale silnik w miarę zdrowy. Zalany porządny syntetyk i śmiga w miarę od listopada. Trochę kosztowne roboty z przodu, bo łapy nie ma gdzie włożyć pod maską, ale większość części tania.

Wstawię fotę jak postawię na fabrycznych alusach :>

Auto przyznam dosyć dzikie, szczególnie że przez ponad rok jeździłem niesamowicie potężnym S40 1.6 któremu pewnie z 30% kucyków w pole uciekło.

engine control failue czy jakoś tak, doczołgałem się na trybie awaryjnym, czy jak to się nazywa, gdy auto nie ma mocy za to limit obrotów i ogólnie zachowuje się jakby jechało, a nie mogło

ogólnie super, brakowało mi dodatkowych wydatków przed planowanym przeglądem, także w najbliższym czasie

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/Tramwaj_krakow_4.jpg

Czasami pomaga wyłączenie i odpalenie silnika. Albo zdjęcie klem na kilka minut.

Wtedy można się szybciej doczołgać do serwisu, a czasami nawet nie trzeba.

W betach check engine pali się nawet jak motor złapie syfu z paliwa. Wystarczy reset,

ostro 1 potem 2 bieg i na autostradę pogonić ją trochę i przepalić.

hmm to możliwie, że przez paliwo, bo to, co nalałem ostatnio jakoś niechętnie było spożywane, podepnę pod komputer to się dowiem co i jak, tylko muszę brata zdybać jak będzie miał trochę czasu

jeden taki wielbłąd co jakiś czas (miesiąc/dwa) wywala po czym sam "gaśnie", ale to wiem, że muszę kostki przeczyścić, bo czasem prąd nie taki i zaraz czujnik sypie błędami, jak to elektronika plus nigdy nie miało to żadnego wpływu na pracę, tym razem miało