Marcin Sieradzki 1 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Miałem iść spać ale coś mnie podkusiło aby zajrzeć jeszcze na kilka stron newsowych. Jakoś po godzinie pierwszej naszego czasu CNN podał, że zmarł Steve Jobs. Przykra wiadomość choć trudno było się w spodziewać innych wieści. http://edition.cnn.c...dex.html?hpt=T1 TechCrunch: http://techcrunch.co...as-passed-away/ Gizmodo pisze już tylko o Jobsie: http://gizmodo.com/ ...a Apple zmieniło stronę http://www.apple.com. Edytowane 6 Października 2011 przez Marcin Sieradzki Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Człowiek legenda. Geniusz w czystej postaci. Zrewolucjonizował rynek IT w dosłownym tego słowa znaczeniu. Charyzmatyczny człowiek z golfem Szkoda bo w tym momencie zamknął się pewien etap z historii IT ale bez niego nie będzie już to samo. Pomimo iż nienawidzę Apple z całego serca to z jakiegoś powodu współczuję im, że stracili swojego przywódcę, mentora i geniusza [*] Spoczywaj w pokoju Stevie .... Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Teraz dowiemy się ile jest warte Apple bez Jobsa. Może okaże się że radzą sobie bez niego równie dobrze? Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Od kiedy interesuję się IT on zawsze stał wysoko i w centrum. Wielka szkoda że umarł tak wcześnie. W odpowiednim czasie przekazał "Apple" w dobre ręce by można było powiedzieć iż stało się to za jego aprobatą. Nie spodziewałem się że tak nagle "pyk" i Jobsa nie będzie. Mimo wszystko wniósł do komputeryzacji tak wiele że będzie żył jeszcze bardzo długo w świadomości ludzi. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Szok, nie spodziewałem się że ten dzień tak szybko nadejdzie. Ale Steve widocznie miał tę świadomość że nadejdzie to szybko i stąd kilka miesięcy temu podjął decyzję o przekazaniu władzy. Wielka strata, Apple zawsze kojarzyło mi się z tym nazwiskiem, teraz to już nie będzie ta sama firma Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Bardzo szkoda, że umarł taki mądry człowiek. Osiągnął co chciał, ale Apple bez niego to już nie będzie to samo. [*] Spoczywaj w pokoju Stevie. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Jak tak można mówić o zmarłych? Ja osobiście uważam, że Jobs miał głowę do interesów, stworzył wręcz legendarną firmę Apple i należy go po śmierci uszanować. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Jak tak można mówić o zmarłych? Nie sadze zeby mu to przeszkadzalo. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Żal faceta. Bez takich ludzi jak on, Gates bylibyśmy teraz daleko w lesie. Rewolucjonista... RIP Cytuj Link to post Share on other sites
Gość TheRedGuy Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 regist88 A niby co śmierć zmienia? Jeśli zmienia to jak wypowiadasz się o danej osobie świadczy tylko o tym, że jesteś hipokrytą. A takich pięknie możemy zaobserwować w komentarzach pod newsem. Jak lopez2 uważał Pana Jobs'a za szmatę za życia takie same zasrane prawo ma do tego po Jego śmierci. Więc może bez napinania się, bez męczeństwa i żałoby międzynarodowej? Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) a to juz calkowita zaloba nastala wszyscy czapki z glow? zeby usunac wpis bo komus nie pasuje? nawet sladu nie zostalo korporacyjna szata otoczona pseudo prawnikami - nic tego nie zmieni legenda to byla dawno temu i tez nieprawda - tak w skrocie za chwile uslyszymy ze bohater gates rowniesz wspanialym czlowiekiem i wizjonerem byl ilu kludzi udupil i ile projektow zrownal z ziemia tego nikt nie zliczy - owszem mamy tych pseudo bohaterow ale przez to ze ich mamy nie mamy tysiecy innych ich metody walki o rynek sa tragiczne w skutkach czapki z glow gacie w dol bo bohaterowie idą - smieci przekupne i anty rozwojowe -tylko do siebie do siebie i znowu do siebie - przekupic kupic opatentowac zlikwidowac - tanio zrobic na tanich ludziach - drogo sprzedac i znowu wszystko opatentowac (co nie swoje)- przekupic i cyrk jedzie reklama reklama pranie mozgu juz od rana:p ps niech mu ziemia lekka bedzie - oby mniej takich "wizjonerow" Edytowane 6 Października 2011 przez lopez2 Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Fakt, nie każdego powinniśmy lubić, ale KAŻDEGO powinniśmy szanować. Tego mnie nauczyło życie, rodzice, wychowawcy i inni - za co osobiście im dziękuję. Jeżeli ktoś ma inne zdanie na ten temat, to jego sprawa - widocznie tak go życie wychowało. Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) zapedziles sie Panie chyba - kazdego? zbrodniarzy tez ? lichwiarzy swiatowych tez ? bernanka tez? bolka tez? to szanuj sobie a ja nie szanuje bo nie jestem pustoslowiem wychhowany i patologiczną miloscia ku wszem i wobec a zasadami oszusci (najgorsze mendy na swiecie - gorsze od mordercow) na moj szacunek nie zaslugują ja moge uszanowac Twoje prawo do wlasnego zdania ale krzty prawdy to w nim nie ma wiec nie spodziewaj sie aprobaty Edytowane 6 Października 2011 przez lopez2 Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Dobra, kończmy ten temat, bo widzę, że nigdy nie dojdziemy w tej sprawie do ładu. Dodam jeszcze ciekawe przemówienie Jobsa podczas rozdania dyplomów w uniwersytecie Stanforda uważam, że warto poświęcić te 15 minut, aby posłuchać życiowych prawd Jobsa Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) szkoda ze ich nie stosowal - zlotousty gadke to wszyscy oni maja opanowaną tip top, przemyslenia rownie wiekopomne - tyle ze nic z tego tylko sama krzywda wychodzi bo sie zwyczajnie nie stosuja do swojej gadki, pusta propaganda Edytowane 6 Października 2011 przez lopez2 Cytuj Link to post Share on other sites
Simon024 26 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Szkoda człowieka, wizjonera. Spoczywaj w spokoju Steve Jobs. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Lopez2 dobrze prawi pomijając jego pesymizm. Fakt - Apple jest niekwestionowanym mistrzem dupczenia klientów ale jakby nie Steve to nie byłoby dzisiaj super wypasionych telefonów. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Apple jest drogi, nie stac cie? to k^%^@ nie kupuj i nie placz. Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) mixowi nie chodzi o cene - cena nie ma znaczenia chodzi o standard uslug i upowszechnianie sie mikro platnosci - i ma racje damy sobie raz wejsc w d... to z niej nie wyjdą Ty nic nie rozumiesz - jesli myslisz tylko o pieniadzach - pieniadze sa nie istotne ,chodzi o zasady i tworzenie chorych zasad ktore sie przyjmuja zaplaciles za adamka ? to nastepnym razem zaplacisz wiecej - by nikt nie zaplacil to takie chore pomysly wiecej by sie nie pokazaly na rynku a tak to prosze bardzo bedzie coraz wiecej chcesz obejrzec wiadomosci uuu przepraszamy ale najpierw wyslij smsa Edytowane 6 Października 2011 przez lopez2 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ja tam fanem Appla nie jestem, zwłaszcza iPhon'ów, ale Steva mi szkoda. Gdy czytałem rano na portalu temat, zachciało mi się płakać. Dużo zrobił dla firmy i uszanujmy go. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Co racja to racja, należy mu się szacunek. W końcu nie był byle kim. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 [*] Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts