Private_92 1 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam Mam bardzo duzy problem z BSOD - Blue Screen of Death, ciagle mi wyskakuje te okno http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c74fb538fd7b7cad.html Probowowalem formatowania calego dysku i nadaj mi to wyskakuje, nie mam pojecia co zrobic, bede wdzieczny za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 nie robiles oc ?? jakies testy stabilnosci ?? moze pamieci Ci szwankuja.. zrob memtest kilka razy i daj znac Cytuj Link to post Share on other sites
Shadowx 22 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Może kondensatory na płycie głównej spuchły? I tak jak powiedział pan studencikus, zrób memtest kilka razy Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 To moze byscie jakis program zaproponowali bo szukam i wziolem 1 i nie moge uruchomic -.- i tak ciagle ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 To moze byscie jakis program zaproponowaliJuż dwie osoby Ci napisały żebyś użył programu Memtest -> http://www.memtest.org/ Cytuj Link to post Share on other sites
Matuzalem 0 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Memtest może i się przyda (to jednak może być długotrwała procedura), ale Microsoft przy SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION w opisie przyczyny podaje " This error has been linked to excessive paged pool usage and may occur due to user-mode graphics drivers crossing over and passing bad data to the kernel code.". Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 A czy to moze byc przyczyna zbyt wysokiej temepatury ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Matuzalem 0 Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 50Cent -móc to może (jak pewnie parę(?) innych jeszcze powodów). Tyle tylko, że od samego zadawania pytań problem nie zostanie rozwiązany. Może już zacznij co i owo testować, by ilość ewentualnych przyczyn ograniczyć? Cytuj Link to post Share on other sites
Feomathar 3 Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam. Memtest nigdy nie zaszkodzi, ale jeśli się okaże, że pamięci są w porządku, to proponuję winowajcy szukać w oprogramowaniu (jeśli nie robiłeś OC). Czy masz najświeższe stery do grafiki pod Win 7? Od kiedy wyskakuje Ci ten błąd i w jakich okolicznościach? Może po instalacji jakiegoś programu, albo urządzenia? Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Z Pamięciami Ram nie mam problemów bo sprawdzałem, możliwe, że gdy robię update to po nim wyskakuje mi te Blue Screen. Właśnie robiłem formata i akurat po update znów są przy wyłączaniu komputera BSOD ... I ciągle jak go uruchamiam po tym błędzie to musze wszystko ustawiać od początku(skype, gg, creative) ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
miglanc 9 Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 wywala Ci kod błedu : STOP : 0x0000003B wiec radze Ci w google poszukac jak najwiecej informacji co moze byc przyczyna ów błedu http://www.google.pl/search?hl=pl&q=STO ... Szukaj&lr= Cytuj Link to post Share on other sites
Feomathar 3 Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 możliwe, że gdy robię update to po nim wyskakuje mi te Blue Screen. O jaki update chodzi? Windowsa, antyvira, oprogramowania? Na moje oko problem jest czysto software'owy - Windows się sypie przy zapisywaniu ustawień programów - dlatego je tracisz. Ogólnie to polecałbym Ci zrobienie czystej instalacji systemu i stopniowe doinstalowywanie różnych programów (po każdej instalacji restart i patrzysz czy nie ma BSOD). W ten sposób szybko znajdziesz winowajcę. Możesz też próbować wyłączać w msconfig autostart różnych programów. Stawiałbym na antyvirus albo to oprogramowanie Creative. Niestety nie wszystko "lubi się" z win7 Cytuj Link to post Share on other sites
rotorek 1 Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 spróbuj czysty system + update'y zrobić - a sterowniki niech Ci sam z Win Update zrobi no i tego memtesta faktycznie wypadałoby zrobić ;-) jeśli masz jakąś płytkę z np. ubuntu to tam masz możliwość wykonania go (ja do tego takową płytkę mam ) co do antywirusa to nie wiem jakiego tam używasz, ale nie spotkałem się jeszcze aby powodował takie sytuacje w W7... z darmowych weź sobie AVG Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 No niestety ale anty wirusów nie używam Bo nie było potrzeby. Cytuj Link to post Share on other sites
Feomathar 3 Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Nieużywanie antyvirusa to błąd i też może prowadzić do takich problemów Ja polecam Avira AntyVir. Cytuj Link to post Share on other sites
Matuzalem 0 Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Pamięć to - mniej lub ardziej dokładnie - można i narżędziem dostepnym na płycie V/W7, jako jedna z opcji rozruchowych z niej, sprawdzić. My już wiemy, że pamięć, że temperatura, że grafika czy robactow, ale ta nasza wiedza psu na budę sie zda póki Autor nie zacznie sam działać, a swą aktywność ogranicza do pisania. Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Więc tak robiłem już Memtest sprawdziłem temperatury i było all ok. Nie mam pojecie co dalej ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Matuzalem 0 Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 A przeczytałeś choć to co w moim pierwszym, w tym wątku, poscie zacytowałem za Microsoftem? Mam wrażenie, że to zdanie Ci umknęło, a tym samym tego tropu nie "zbadałeś". Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Nie znam aż tak dobrze eng zeby to przetłumaczyć "This error has been linked to excessive paged pool usage and may occur due to user-mode graphics drivers crossing over and passing bad data to the kernel code" Ale spróbuję. Już nikt nie wie jak mi POMÓC !! ?? Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 pisze ze masz problem z przesylaniem danych z kart graf do jadra.. cos z karta jest nie halo chyba albo ze sterami albo z systemem , probowales xp ? Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ale XP mi nie pasuje tu jest największy problem, ale to może jest problem z dyskiem twardym ?? Może jakbym zrobił FULL FORMAT to może by coś dało co myślicie ?? Właśnie znalazłem takie coś http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms818997.aspx Tylko nic nie rozumiem o co chodzi. Jeśli by ktoś był taki miły i to przetłumaczył Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 po pierwsze po cholere robisz aktualizacje jak Ci po niej wyskakuja bsody ? masz 7 ktora jeszcze jest tak naprawde w fazie beta to daj jej spokoj jak Ci sie gryzie i tyle ! albo zainstaluj xpeka albo win7 i nie aktualizuj bo po co ? wgraj stery od grafy ze strony gainwarda, sprawdz memtestem pamieci ( tylko przeczytaj instrukcje )i tyle.. Ciesz sie z kompa a nie jakies aktualizacje robisz niepotrzebne Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 PYTANIE DO OSÓB KTÓRE UŻYWAJĄ ZTE ZXDSL 852 ORAZ WINDOWS 7 !! Czy wyskakuje wam Blue Screen of Death ??? I pisze błąd STOP : 0x0000003B ?? Proszę o szybką odpowiedź ... Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Problemem był ZTE ZXDSL 852 .... Temat Zamknięty Cytuj Link to post Share on other sites
johny 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Co zrobiles z tym bledem zx ztedsl 852? bo mam tego samego blue screena. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts