dzikos 0 Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca Hej, ostatnio podczas przegladania internetu zgasł mi komputer i nie chciał sie włączyć. Podjąłem próbę namierzenia wadliwego podzespołu, podmieniałem a to zasilacz, a to grafikę, dyski. Komputer ruszył na nowo po wyjęciu dysku M2 a zastąpiłem go starym SSD, mineły dwa dni, komputer działał, myslalem ze sprawa załatwiona i to dysk winowajcą, ale chyba sie myliłem. Wczoraj na spanie przy wyłączaniu komputera wyskoczyłą aktualizacja, zaaktualizowałęm, dzis probuje włączyć komputer i znow to samo, zero reakcji na przycisk power. Macie jakies pomysły? Ryzen 5 2600 GTX 1060 MSI B450 Gaming Plus Zasilacz 550 Bronze Plus Po paru godzinach przy probie odpalenia komputer uznal, ze tym razem sie uruchomi, popracowal pare godzin, nic sie nie dzialo, zero objawów po czym znow zgasł i nie da sie go uruchomic, pewnie za pare godzin znow uda sie go odpalic Gaśnie bez laga, jakiegos zawahania po prostu jakby prąd znikl Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca W jakim wieku jest obudowa? Może już próbowałeś, ale jeśli nie to rozbierz go "do naga" i złóż ponownie.... Cytuj Link to post Share on other sites
dzikos 0 Napisano 8 Marca Autor Udostępnij Napisano 8 Marca Obudowa ma pewnie z 3-4 lata, probowalem rozbierac i skladac na nowo, podmienialem tez zasilacz, dyski i odpalac na roznych kosciach ram, bezskutecznie Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca 54 minuty temu, jarrino napisał: W jakim wieku jest obudowa? 52 minuty temu, dzikos napisał: Obudowa ma pewnie z 3-4 lata A to pewnie kondensatory w obudowie wysiadły Do zrobienia został reset biosu. Wyciągnij też dyski, komputer za każdym razem powinien odpalać się do biosu. Jeśli nie działa, a zasilacz podmieniałeś, no to wina płyty. Cytuj Link to post Share on other sites
dzikos 0 Napisano 8 Marca Autor Udostępnij Napisano 8 Marca Tak jak myslałem, odpalil sie po jakims czasie na nowo, teraz jednak z takim komunikatem, dałem f2, komputer sie zresetowal, jest włączony ale nie idzie dalej, na plycie pali sie lampka od CPU Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca SSD wyciągnij. komputer ma się odpalać za każdym razem, a nie po czasie. Cytuj Link to post Share on other sites
dzikos 0 Napisano 8 Marca Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 9 minut temu, wodego napisał: SSD wyciągnij. komputer ma się odpalać za każdym razem, a nie po czasie. po odpieciu SSD nie startuje, zero reakcji na wlaczenie Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca Masz cały czas podmieniony zasilacz? Wentylator jakiś się kręci ? Ram jaki masz ? Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca @dzikos Te zasilacze, to jakie dokładnie podłączałeś - marka, model, moc. Masz stary bios zainstalowany na płycie głównej - jak będziesz miał możliwość, to zaktualizuj do najnowszej stabilnej wersji. Instrukcja, jak to zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts