next___ 9 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Nigdy nie umiałem podjarać się Dio. I wciąż nie potrafię. 6/10 http://youtu.be/W53aCq2ZpRI Cholernie mało znany i niedoceniany zespół. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 29 Września 2014 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 0/10 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 7/10 http://www.youtube.com/watch?v=nKLA-RZl-js Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Nie jestem wegańską nastolatką, a to zdaje się być ostatnimi czasy target Hunter'a, więc pozostawię bez oceny. Pierwsza od 25 lat studyjna płyta Sanctuary. Od kilku dni słucham na okrągło, z przerwami na Anastacię 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 8/10 2 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 8/10 Nie jestem wegańską nastolatką, a to zdaje się być ostatnimi czasy target Hunter'a, więc pozostawię bez oceny. Akurat album Medeis nie jest nowym albumem, więc nie rozumiem tego hejtu. Co innego gdybym wstawił coś z HellWood, Królestwa czy Imperium. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nie wiedziałem, że stwierdzenie faktu to hejt. Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nigdy nie bylem fanem Acidow ale ten utworek nawet nawet 7/10. A oto moja perelka. Zakochalem sie w tym gdy mialem 6 lat! 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Ja podobnie, ale chyba jednak wolę Keepery, zwłaszcza pierwszego. Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Ja podobnie, ale chyba jednak wolę Keepery, zwłaszcza pierwszego. Ja tez wole Keepery i rowniez pierwszego. Do Walls of Jericho mam jednak wiekszy sentyment. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 9/10 @Nowaj, w takim razie jak ma się Twój komentarz do konkretnego utworu wstawionego przeze mnie? Każdy ma inne gusta i guściki, nie musisz w jakiś okazały sposób prezentować swojej niechęci do danego wykonawcy... Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Każdy ma inne gusta i guściki, nie musisz w jakiś okazały sposób prezentować swojej niechęci do danego wykonawcy... Napisałem, zgodnie z prawdą, że Hunter celuje w nastoletnie weganki. Mam z takowymi styczność nie tylko wirtualnie, ale również, niestety, jak najbardziej na żywo. Nie jest to prezentowanie niechęci, ale, tak jak już wspomniałem, stwierdzenie faktu. To, że uważam, iż Hunter to beznadziejny i wtórny zespół, który gra pod publiczkę, jest dopiero wyrażeniem mojej subiektywnej opinii na jego temat. Jako, że szeroko rozumianej muzyki rockowej słucham dłużej, niż Ty żyjesz na tym świecie, uważam się za osobę w pełni uprawnioną do nie tylko posiadania, ale również swobodnego wyrażania własnej opinii na ten temat. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 uważam, iż Hunter to beznadziejny i wtórny zespół Wtórnym zespołem można nazwać większość grających np thrash metal - bo przecież prekursorem tego gatunku była Metallica, Megadeth, Anthrax czy Slayer. Mimo, że pierwszy album Huntera, czyli Requiem stylem gry jest bardzo podobny do Metalliki, bardzo przyjemnie się go słucha, a wszystko poza basem brzmi bardzo dobrze. Nowsze albumy(mam na myśli wszystko po Medeis) to swoisty koncept, tak jak zauważyłeś, grany pod publikę - nie każdemu musi się podobać, ale idzie wyłapać z tego dobre utwory. Podobnie można patrzeć na większość zespołów, które zasłynęły na arenie międzynarodowej, bo czy taka Metallica nie gra pod publikę, nie robi show? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 bo przecież prekursorem tego gatunku była Metallica, Megadeth, Anthrax czy Slayer. Jak już to prekursorami, poza tym to nie za bardzo, bo thrash wywodzi się w prostej linii z punka i to w tym gatunku należy upatrywać jego źródeł. W chwili, gdy Metallica zaczynała swoją działalność, Exodus miał już dość dużą renomę, więc jeśli już szukać w Bay Area prekursora gatunku, to byłaby to właśnie ta grupa. ale idzie wyłapać z tego dobre utwory. Jest tyle dobrej muzy, że jakoś nie ciągnie mnie do gościa w kapeluszu, który widnieje na koszulkach szalonych siedemnastek. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 A więc już cały thrash jest wtórny. Ten temat można drążyć w nieskończoność. Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nie od dzis wszyscy sie glowkuja nad tym jaki nurt powstal na bazie ktorego. Osobiscie uwazam za prekursorow trash metalu Metallica - Hit the Lights. To pierwszy utwor w czystym thrash metalowym wydaniu. Thrash metal to polaczenie hardcore punk z NWOBHM i James czy Lars wielokrotnie powtarzali ze czerpali najwieksze inspiracje wlasnie z tych zrodel, chociazby uwielbiane przez nich zespoly Motorhead czy DiamondHead. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Dziękuję, za wymianę zdań. Swoją drogą, zaspamiliśmy lekko temat. Wypowiedzi zostaną przeniesione, czy zostają tutaj? Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Mozemy to polaczyc. Oceniam Twoj poprzedni utwor na 6/10 i wrzucam: Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Jest tyle dobrej muzy, że jakoś nie ciągnie mnie do gościa w kapeluszu, który widnieje na koszulkach szalonych siedemnastek. Nuff said. I to można powiedzieć o sporej grupie zespołów. Z jednej strony, 17 latki też chcą czegoś słuchać, z drugiej wolałbym aby takie kapele były jednak tagowane jako kinder metal. Za hit the lights mogę dać 8/10. Metallica przejadła mi się już w liceum, z trudem słucham już nawet jedynych płyt które uznaję za metal (pierwsze trzy)W zamian, coś od Mustaine'a i Lee Ving'ahttps://www.youtube.com/watch?v=8NPpUKVXT2g Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Rammstein'a dawno nie było, więc tak dla przypomnienia wrzucam. https://www.youtube.com/watch?v=sJ3kVtd2CCA Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Co do Rammsteina i Mein Tail - PLUS: moc, ostre gitary MINUS: słaby wokal, słaba melodyjność, niemczyzna - Rammstein ma kilka dużo lepszych utworów. Moja ocena 4/10 Moja propozycja, ostatnio u mnie ten zespół jest na mocnym topie... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 7/10 https://www.youtube.com/watch?v=4ftI6Q5hC1E 2 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) MINUS: słaby wokal, słaba melodyjność, niemczyzna. Seriously? Edytowane 18 Października 2014 przez SKEEPER46 Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Seriously? Yep Disasterpiece 7/10 - SlipKnot spoko rozkmina Ode mnie po raz kolejny szwedzka nuta Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts