Skocz do zawartości

Router Tp-link ogranicza prędkość internetu

Recommended Posts

Cześć mam problem z prędkością łącza, po połączeniu komputera bezpośrednio z routera głównego mam 600Mbit/s, ale kiedy łącze przez drugi router który musi być na drugim piętrze żeby był lepszy sygnał dostaje od niego po kablu 92 Mbit/s, wyłączyłem firewalla i nic czy można coś z tym zrobić. 

Mój router: https://www.tp-link.com/pl/home-networking/wifi-router/tl-wr940n/

2 godziny temu, janek20 napisał:

kabel 5tka?

:D:D - rozwalił temat tym pytaniem.

2 godziny temu, wodego napisał:

Na 6-stce by więcej osiągnął?

Nie, bo router po kablu ma maks 100Mb/s i twoje 92 Mb/s sa prawidłowe. Zmiana routera tylko wchodzi w gre na taki który zarówno po WAN jak i Lan ma podawane 10/100/1000 Mb/s

53 minuty temu, grzech1991 napisał:

dream router ogarnia max 700mbps. Jak dodasz do tego Threat Management, to może spaść do 300mbps. Router z portami gigabitowymi za 1.1k.

Ale to do mnie i o co ci chodzi? Zobacz moje ISO dałem zrzut speedtesta robiony na stronie routera czyli bez posrednictwa PC i nic z tego co piszesz nie mam włączone i nie wiem o co ci chodzi?

22 godziny temu, wodego napisał:

Router ma porty LAN 10/100 Mb/s, więc szybciej nie będzie. Nic więcej na tym routerze nie osiągniesz, bo jest to bieda router, który na dodatek ma tylko 2,4 GHz.

Możesz polecić jakiś wmiare tani router, który da lepszą przepustowość (około 600)

?

Edytowane przez maciek777
W dniu 31.07.2023 o 23:59, garos napisał:

:D:D - rozwalił temat tym pytaniem.

Nie, bo router po kablu ma maks 100Mb/s i twoje 92 Mb/s sa prawidłowe. Zmiana routera tylko wchodzi w gre na taki który zarówno po WAN jak i Lan ma podawane 10/100/1000 Mb/s

W pełen wypowiedzi napisałeś tak.

W dniu 31.07.2023 o 23:59, garos napisał:

Zmiana routera tylko wchodzi w gre na taki który zarówno po WAN jak i Lan ma podawane 10/100/1000 Mb/s

Napisałeś, że tylko taki.

22 godziny temu, garos napisał:

Ale to do mnie i o co ci chodzi? Zobacz moje ISO dałem zrzut speedtesta robiony na stronie routera czyli bez posrednictwa PC i nic z tego co piszesz nie mam włączone i nie wiem o co ci chodzi?

Więc odpisuje, że nie tylko taki, oczywiście, że nie masz włączonego, bo masz tp-gó**o albo inny router który nawet DPI nie ma. Nie wystarczy router z wanem 1gbps jak to zasugerowałeś.

6 minut temu, zbiku90 napisał:

https://hanzo.com.pl/pl/p/TP-Link-Archer-C6/5604

Tańszych nie warto, droższy ci niepotrzebny. 600 oczywiście na kablu, na wifi pewnie będzie sporo mniej.

Masz świadomość, że ten router oficjalnie został wycofany przez TP-Linka ze sprzedaży i uznawany jest jako produkt archwilany? Nawet firmware-u juz nie aktualizują. To tak jak kupić 10 letni router z gwarancją :P Tzw. "śmnieć" magazynowy.

48 minut temu, garos napisał:

Masz świadomość, że ten router oficjalnie został wycofany przez TP-Linka ze sprzedaży i uznawany jest jako produkt archwilany? Nawet firmware-u juz nie aktualizują.

No ciekawe rewelacje, a na stronie producenta firmware z 30.06.2023 :D

https://www.tp-link.com/pl/support/download/archer-c6/v4/#Firmware

To jest V4, zdaję sobie sprawę że V2 to już zabytek. Przyznaj że pewnie nie otworzyłeś linku tylko spojrzałeś na nazwę.

• Smutne 1
10 minut temu, garos napisał:

Raz człowiek zawali sprawę

O jakim okresie mówisz, raz dziennie czy raz w tygodniu?

Zapytajcie moderacje to wam odpowie - ja nie muszę pytać, widziałem teksty z użyciem niecenzuralnych słów. Z każdym nowym nickiem było tak samo.