Skocz do zawartości

Allegro - burdel na kółkach

Recommended Posts

Dziś doszedłem do wniosku, że cały zarząd allegro, powinien podać się do dymisji, za mega burdel, który tam panuje. Zdechł mi fotel do biurka (pierwotnie, chciałem go reanimować, ale doszedłem do wniosku, że trzeba powiedzieć mu bajo. I tak się stało). Jako, że mam dziś wolne, postanowiłem poszukać krzesła do biurka. Bez kółek. Wszedłem więc na allegro, poustawiałem filtry - m.in. zakres cenowy (od 500 do 1000). Na logikę, powinno wyświetlić mi tylko i wyłącznie krzesła, a wywaliło m.in lampy, stoły, materace. Próbowałem też zmiejszyć przysługujące mi środki w ramach allegro pay. Się okazało, że nie ma takiej możliwości. Nie chciałbym z tego rezygnować, bo już kilka razy się przydało...

Jakiś czas temu, miałem w planach sprzedawać na allegro, ale z kilku powodów, odpuściłem. I jedna rzecz, mnie w sumie zastanawia - dlaczemu nie ma możliwości zmiejszenia środków z allegro pay (zwiększyć oczywiście można). Mógłbym w sumie ich zapytać, ale nie chce mi się rozmawiać z jakimś durnym botem. 

Z allegro Pay zrezygnowałem po pierwszym zakupie i nie żałuję.

Co do filtrowania to idź na Amazona i tam poszukaj fotela bez kolek.... Wrócisz szybko na allegro, powiesz jakie za******y to filtrowanie mają i jeszcze maila z przeprosinami napiszesz
.

• Popieram 2

Żeby nie było - nie sfochowałem się na allegro i raczej będę tam kupował. Tylko ogólnie wkur.... mnie te filtry. A to nie pierwszy raz, gdy miałem z nimi problem. A co do krzesła (nie chcę już fotela. Jak już wcześniej wspomniałem, miałem taki typowo prezesowski:P lite drewno, skóra, a franca była tak jebitnie ciężka, że ja pierdziu. Żeby ogarnąć kurz pod biurkiem, musiałem go przenosić /szkoda było mi paneli/ i nie raz, było tak, że przydzwoniłem nim w piszczel:[) kupiłem je po za allegro. Gdy już dotrze, wrzucę fotki^^

Sprawdź jak fajnie działa OLX - jak zmieniasz kategorię (mimo, że w obrębie jednych wyników wyszukiwania) to resetuje Ci filtry (jak np. zakres cen) i ustawiasz od nowa. A programiści koszą gruby hajs za pisanie takiego g....a.

• Lubię to 1
  • Popieram 2
W dniu 22.03.2023 o 10:27, Kapitan Jawor napisał:

Jakiś czas temu, miałem w planach sprzedawać na allegro, ale z kilku powodów, odpuściłem. I jedna rzecz, mnie w sumie zastanawia - dlaczemu nie ma możliwości zmiejszenia środków z allegro pay (zwiększyć oczywiście można)

Stary, nie spłać im na czas kilka dni, to Ci zmniejszą środki o połowę. Znajomy tak miał. :rotfl:

• Haha 1
Na Amazonie najlepsze są opisy. Chcesz coś kupić, szukasz w innym sklepie konkrety o danym produkcie i wtedy wracasz.
No to fakt opisy często są tak z dup.... Ze głową mała
.
Często opis danego produktu jest od innego.
Sam się 3 razy na działem na to że z oferty nie pokrywał się z tym co dostałem i zamawiałem.
Ale te opisy to są chyba tłumaczone chyba przez jakiś automat.

I trzeba szukać produktu na stronie producenta czytać opis dopiero można zamówić i modlić się żeby orzylali to co się zamówiło.
  • Lubię to 1