gtxxor 3481 Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Źle napisałem KAŻDY NOWY TELEFON NIEZALEŻNIE JAKIEJ KLASY dostanie androida 2.4. A co do Xperii X10 - Jest już 2.3.3 a pewnie magicy z XDA zrobią 2.4 też i na xperia x8 X10 Mini i X10 Mini Pro, a X10 to niebo a ziemia. Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam! Dołączę się do tematu "Gejfon"-NIE :!: "Szajsung"-TAK :!: Miałem okazję pobawić się tym i tym a nawet poprawioną wersją Samsunga (plus w nazwie czy coś tam innego), to iPhone nie przypadł mi do gustu no i jest strasznie przereklamowany i "oklepany" a poza tym prawie ponad połowa świata go posiada (a na pewno większość Norwegii-gdzie się nie obrócisz to widzisz same "gejfony"). Pozdrawiam! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Ogromną zaletą iPhone 4 jest jego prostota. Ale to niestety już za słaby argument. żeby kupić ten telefon. Bierz Galaxy S II i będziesz w pełni zadowolony. I na tym można temat zakończyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Miałem okazję pobawić się tym i tym a nawet poprawioną wersją Samsunga (plus w nazwie czy coś tam innego)Miałeś w rękach Samsung Galaxy S Plus, a nie Galaxy S2. Pytanie o Samsung Galaxy S2. W jaki sposób wykonać backup całego systemu? W jaki sposób wgrać czystego Androida? Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez Ujemny Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Po przeczytaniu powyższych postów nachodzi mnie pewna myśl - jedyne co ludzie mogą o iPhone powiedzieć to, że to "gejfon" i na siłę próbują komuś (sobie) udowodnić, że ich telefony z Androidem są lepsze i bardziej cool. Apple tego robić nie musi Piszę to jako szczęśliwy posiadacz sprzętu Apple (nie tylko iPhone 4). Peace! Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Piszę to jako szczęśliwy posiadacz sprzętu Apple http://greqone.pl/forum/apple.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Piszę to jako szczęśliwy posiadacz sprzętu Apple (nie tylko iPhone 4). Stevie żyje dzięki takim! Bless you Bez hejtu... nie wdaję się w wojnę Andek vs Apple, bo sam mam Bada OS ale na zdrowy rozum... Czym jest ajfon? Konsolą do gier? NIE Nie ma fizycznych przycisków, a bez nich w mało co da się grać... Poza tym większość tytułów to zwykłe casual'e... Smartfonem? NIE Wystarczy sobie wyobrazić dystyngowanego biznesmena z iPhone'm w ręku, no chyba że to gej ... Urządzenie biznesowe musi mieć klasę, na iPhone'a można wyrwać panienkę w gimnazjum... To urządzenie ma sztuczny hype, ale zero elegancji... Telefonem? NIE Gubi zasięg, poza tym cuda z kartami SIM... Odtwarzaczem multimedialnym? NIE Przywiązanie do iTunes skutecznie zabija ten całkiem niezły odtwarzacz, a na player MP3 jest zbyt klockowaty... Aparatem foto? NIE Tutaj komentarz zbędny... Mogę tak w nieskończoność... Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Hej gtxxor to może opowiedz nam jaki masz telefon i co możesz na nim robić? Ps.Samsung potrzebuje takich jeleni jak ty żeby rozpowszechnili ten zjebany system. Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 bada to bardzo dobry a przedewszystkim PROSTY system. Jak ktoś nie potrzebuje milionów programów to jest swietny ( np dla dziewczyn, nie obrazajac tu gtxiora bo gdybym nie był uzależniony od modów i kombinowania z softami to z dużą chęcią kupiłbym wava) Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Ps.Samsung potrzebuje takich jeleni jak ty żeby rozpowszechnili ten zjebany system. Android jest lepszy pod kazdym pojedynczym wzgledem od iOS. http://greqone.pl/forum/dealwithit.gif Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Spróbuj cos takiego zrobić na iPhonie. Do iPoda uzywam Movies2iPhone. Konwertuje mi co chce i moge wrzucic. Cytuj Link to post Share on other sites
Kabaczek 0 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Do iPoda uzywam Movies2iPhone. Konwertuje mi co chce i moge wrzucic. Dokładnie, albo AVPlayera na którym można odtworzyć na Iphonie film w HD bez ówczesnej konwersji. Mam Ip4 niecały rok - 0 zwiech, mega płynność działania, świetny sprzęt jako odtwarzacz muzyczny (korzystam wraz z Fiio E7 i K141mkii). Dodam że byłem nastawiony negatywnie do produktów apple ze względu na cene, ale jednak za coś się tu płaci i wcale nie za lans, ciekawe czemu cena produktów apple nie spada tak diametralnie jak produktów innych producentów. Jedynym mankamentem jest brak wsparcia flash : / Wszystkiego mieć nie można ;p Kwestia gustu ..... Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=rm7Pf5Akaxo Wszystkie filmy smigają bez problemu,używam odtwarzaczy standardowych. Skopiowanie filmu do telefonu zajmuje 5 minut i sam się konwertuje bez utraty jakości przez AIR VIDEO. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Hej gtxxor to może opowiedz nam jaki masz telefon i co możesz na nim robić? Ps.Samsung potrzebuje takich jeleni jak ty żeby rozpowszechnili ten zjebany system. Otóż to mam Wave II i już ci mówię co mogę na nim zrobić... -powrzucać dowolne multimedia, łącznie z divx'ami w rozdzielczości HD, bez kombinowania z jakimkolwiek oprogramowaniem -korzystać komfortowo z funkcji telefonu bez obawy o utratę zasięgu w najmniej oczekiwanym momencie i bez żadnych zwiech -cieszyć się sprzętem solidnie wykonanym i eleganckim -odebrać e-mail, pograć w kilka gierek, przejrzeć internet na dużym wyświetlaczu... -a to wszystko za 720zł Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ja na SGS mogę zrobić to samo tyko, że na większym i lepszym wyświetlaczu. Jak chcę obejrzeć filma to po po prostu wrzucam na fona i oglądam a nie to co na iPhone 4, który obsługuje zaledwie parę formatów i można je na palcach wyliczyć a bez iTunes zapomnij.... Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 -a to wszystko za 720zł Cena jak dla mnie to żaden argument bo można jeżdzić mercedesem,a i fiatem też da się własną du**ę przemieszczać. Tak naprawdę Iphone4 to bardzo dobry fon,ale tu chodzi tylko i wyłącznie o cenę i o to że wielu ludzi nie umie z niego skorzystać,mówiąc że na iphonie tego i owego się poprostu nie da zrobić,a tak naprawdę wszystko jest prostsze niż myślicie. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nowa Toyota Avensis nie ustępuje C-klasie a jest... prawie 2x tańsza. Na tej to działa zasadzie. Mixtape: SGS to kapitalny telefon, ale nie potrzebuję aż takiego "wypasu"... Poza tym mam hopla na punkcie aluminium a ajfon i jego iTunes... nie skomentuję Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nowa Toyota Avensis nie ustępuje C-klasie a jest... prawie 2x tańsza. Na tej to działa zasadzie. A jednak kupiłeś procesor od intela choć te od AMD niczym nie odbiegają wydajnością,a są o połowę tańsze i zaoszczędziłbyś trochę na płycie głównej. Pomyśl,gdybyś tak zarabiał miesięcznie 20k nadal patrzyłbyś na to co bardziej opłacalne,czy to co ci się bardziej podoba? Cytuj Link to post Share on other sites
ZysqZysq 1 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Jak to ktoś kiedyś ładnie określił: "Apple nie miało i jak dotychczas nie ma jeszcze konkurencji" Bardzo logiczne, jeśli dobrze odczytane. Bo porównywanie Toyoty do Audi pod względem czysto technicznym jest bez sensu. Tak samo jest z Apple i wszystkimi innymi firmami elektronicznymi. Zauważcie, że wszystkie firmy poza Apple cały czas organizują sobie wyścig szczurów, to ulepszając procesor co 3 miesiące, żeby dorównać konkurencji, to zwiększając rozdzielczość czy wielkość ekranu. Apple idzie własną drogą, nie zawsze stosując się do panujących standardów, na co jest wiele przykładów (np. rozdzielczość ip4, Thunderbolt w Macach ((żadna inna fima nie używa tej technologii)) , "minimalistyczne podejście do niektórych rzeczy, przykładowo, wyobrażacie sobie laptop Toshiby za 6000zł z dwoma portami USB? Absurd. A jednak Macbooki pro wciąż się świetnie sprzedają.) To tylko niektóre przykłady ukazujące odmienność Apple. Łatwo można wywnioskować, że kupując srebrne jabłko, kupujemy sobie również prestiż, gadżet, ozdobę, a nie tylko urządzenie. Dlatego też Iphone czy Mac nie są urządzeniami dla każdego, gdyż nie wszyscy potrzebują się dowartościowywać w ten sposób wyróżniając się z tłumu. Dlatego też Apple przykłada większą wagę do prezencji i schludności swoich urządzen, gdyż klient Apple zazwyczaj nie jest osobą znającą się na sprzęcie, lecz osobą o zasobniejszym portfelu, której nie zależy na trochę wydajniejszym procesorze czy szybszym dysku. Pozwolę sobie to tak zaprezentować: Apple = zawyżona cena + luksusowy design = pożądanie Co wynika z pożadania? Na to pytanie można sobie samemu odpowiedzieć. Jako przykład podam popularne w polsce "hejterstwo". Apple stosując odpowiednie metody, stwarza atmosferę luksusu nie tylko w swoich urządzeniach, ale także w sklepach. Wie o tym każdy, kto był w jakimkolwiek Apple Store ( nie liczą się ispoty czy cortlandy ). Co dodatkowo potwierdza, że klient Apple nie zamierza oszczędzać. Tak samo jest z luksusowymi samochodami, zegarkami czy ubraniami. Nie zawsze są one najbardziej użyteczne, jednak dzięki nim osoba podkreśla swój status finansowy w społeczeństwie, a w przypadku Apple otrzymuje również rzeczywiście dobry jakościowo produkt. Jestem nawet przekonany, że gdyby produkty Apple kosztowały tyle samo ile produkty Samsunga czy LG, to nie odniosły by takiego sukcesu. Wiele osób się pewnie ze mną nie zgodzi, jednak tak jest. Na koniec dodam, że sam korzystam z komputera "składaka", notebooka Apple Macbook Pro oraz telefonu HTC HD2 z Androidem. Dzięki tej mieszance mam dobre porównanie. I sam muszę przyznać, że planuje zakup Iphona 5, gdyż zachęcił mnie do tego Macbook, którym jestem zachwycony. Nie ukrywam, że chciałbym również posiadać iMaca 27", lecz niestety nie stać mnie na to. Ale tak to już jest z Apple, jeśli posiadasz iphona, to chcesz mieć też macbooka, potem imaca i tak dalej. Nie wiem dlaczego, ale zauważyłem to obserwując znajomych oraz czytając wiele for internetowych. To chyba zaraźliwe Pozdrawiam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Ale tak to już jest z Apple, jeśli posiadasz iphona, to chcesz mieć też macbooka, potem imaca i tak dalej. Nie wiem dlaczego, ale zauważyłem to obserwując znajomych oraz czytając wiele for internetowych. Mialem iPhona, mialem iPoda, uzywalem macbooka - nigdy wiecej. Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Co do puenty ZysqZysqa to niezbyt się z nią zgodze ale odnosząc się do całej wypowiedzi to gratki że chciało ci się tyle pisać , wszystko logicznie wytlumaczone od strony uzytkownika jabłuszka i bez jakiegoś hejterstwa. Jednym słowem więcej takich ludzi !! Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 A jednak kupiłeś procesor od intela choć te od AMD niczym nie odbiegają wydajnością,a są o połowę tańsze i zaoszczędziłbyś trochę na płycie głównej. Oj powiedz mi jaki procesor AMD w grach zapewni mi wydajność podkręconego do 5,0GHz i5... i na pewno nie jest to obecnie topowy Phenom II X6 1100T. Zapłaciłem więcej bo uznałem że różnica wydajności jest tego warta... Ale gdyby AMD oferowało mi procesor o identycznych/zbliżonych/lepszych parametrach za mniejszą kwotę to bez zastanowienia skusiłbym się na ich propozycję i srał na prestiż i markę Intela... Tak samo jest z odtwarzaczem MP3... mogę kupić sobie iPod'a lub mieć zbliżoną/lepszą jakość odtwarzania na Cowon'ie za dużo niższe pieniądze... Analogicznie kupując zaawansowany smartphone brałbym SGSII, który za niższe pieniądze oferuje znacznie więcej... Na brak gotówki nie narzekam i stać mnie by nosić się z iP4, do tego jakimś MacBook'iem, ale nie przekonuje mnie ani efekciarstwo ani gadżety... Funkcjonalność iMac'ów w Europie jest niestety bardzo ograniczona, chociażby z uwagi na niedobór oprogramowania... Już nie mówię o tym profesjonalnym. Inaczej sprawa ma się w USA, gdzie te komputerki są bardziej spopularyzowane. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Ten temat i tak nie ma sensu, bo autor wybierze telefon ktory bedzie chcial. Wszyscy naciskacie na apple, nie rozumiem tego. Obecnie posiadam htc desire i iPhone 2G. Caly czas probuje w htc desire stworzyc szate graficzna taka jaka oferuje iPhone. Ma swoj styl. Co do ogladania filmow na telefonach znajdzie sie ktos kto obejrzy caly np. 3 godzinny film na telefonie? - watpie. Od tego sa inne urzadzenia. Co do marketow. Android market oferuje kilkadziesiat aplikacji o tym samym dzialaniu. W porownaniu do app store w android markecie nie ma nic. W appstore sa takie aplikacje, ze wcale o takim czyms nie pomyslalem. Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez Sony156 Cytuj Link to post Share on other sites
amb00 46 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Najlepszy Galaxy S II Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Co nie zmienia faktu, że Galaxy S II jest tak czy siak znacząco lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts