Tupac92PL 1 Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Cześć. Jaki polecacie program antywirusowy płatny? Co wejdę w inny ranking to coś inne polecają. Z tego co wyczytałem to TotalAV, Avast, Kaspersky są najpopularniejsze ? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Kaspersky po zadymie na Ukrainie odpada.Support leży i kwiczy.Czyli zostaje bitdefender, Norton, eset, f-secure.Wymieniłem tylko te które w grach nie przeszkadzają.Są jeszcze inne dobre ale raczej do biura niż domu. Z darmowych tylko Comodo, i Bitdefender od biedy AVG. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Ja mam w pracy ESET Endpoint Security i jakoś specjalnie nie dokucza mojemu Dell'owi. Cytuj Link to post Share on other sites
login1969 218 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 10 godzin temu, AudiAWX napisał: Kaspersky po zadymie na Ukrainie odpada. Support leży i kwiczy. A co z Kasperskim jest nie tak? U mnie działa tak samo jak przed wybuchem wojny w Ukrainie. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 I mnie też, zresztą musi no licencja 2 letnia na 4 kompach.Ale zmień system i niech zablokują klucz...Kiedyś 15 minut i jazda a teraz po zmianach dogadałem się dopiero z supportem niemieckim i trwało to 3 dni. Musisz wysłać ksero faktury i inne pierdy.... Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Ja polecam myślenie i adbloki. Po co płacić za bezmyślonś, azaden antywirus nie uchroni przed klikaniem w co popadnie. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Masz dzieci? Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 2 minuty temu, AudiAWX napisał: Masz dzieci? Nie mam, naszczepcie. Mialem pod opieka kiedyś brata bo dzisiaj to już stare konie Ale jak im powiedziałem nie klikaj bo po coś to na karku nosisz w co popadnie to przestał i zaoszczędziłem na antywirusie, a jak wchodził na strony zakazane to w routerze ustawiłem blokadę i wystarczyło. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 No, a ja mam dwa dzieci, jeden żon, psa i teściów. Niestety router dostawcy internetu nie pozwala mi grzebać.A szeregowo swojego nie chcę wpinać dodatkowo bo się ping sypnie w bf2042. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Daniel_ 2 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 20 godzin temu, Tupac92PL napisał: Cześć. Jaki polecacie program antywirusowy płatny? Co wejdę w inny ranking to coś inne polecają. Z tego co wyczytałem to TotalAV, Avast, Kaspersky są najpopularniejsze ? Od siebie polecam Bitdefender. Nie zamula kompa i działa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 3 godziny temu, Arnold napisał: Ja polecam myślenie i adbloki. Po co płacić za bezmyślonś, azaden antywirus nie uchroni przed klikaniem w co popadnie. Założę się, że wychodząc z domu nawet drzwi nie zamykasz, bo przecież żaden zamek nie uchroni przed dobrym złodziejem... Ja od lat korzystam z ESET. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Teraz, wodego napisał: Założę się, że wychodząc z domu nawet drzwi nie zamykasz, bo przecież żaden zamek nie uchroni przed dobrym złodziejem... Głupie porównanie. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Czemu głupie? Antywirusy chronią, tak jak i zamek chroni. Nie ma idealnych antywirów i nie ma idealnych zamków. Ale zawsze jakoś chronią. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Systemowy starczy w windows 10 vs 11 plus polecam włączyć myślenie i nie klikać jakiś podejrzanych stron linków, ale od tego wirusa nie złapiesz, musiałbyś coś pobrać na kompa, jedenie to mogą ci przejąć kompa jak coś klikniesz taka mała ironia. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 @up, przecież było wyraźnie napisane: nie starczy. Ludzie w domach mają po kilka komputerów, korzystają z nich członkowie rodziny, czasem w starszym wieku. Widziałeś komputery w pracy? Po co im płatne antywirusy? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Bo w robocie ludzie klikają co popadnie i temu muszą mieć płatnego. Cytuj Link to post Share on other sites
Tupac92PL 1 Napisano 11 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Ja się przychylam do ESET/Bitdefender. Do tego obowiązkowo bloker do przeglądarki (np. Ublock Origin) i Unchecky. Nic się nie powinno stać no chyba że ktoś z premedytacją wyłączy ochronę, patrz np. dzieci i pirackie gry. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 ESET używam od lat i się sprawdza .Jest lekki nie zamula kompa ,skuteczny . Ale jak ktoś odwiedza jakieś torenty i ciemne strony internetu to tu za wiele antywirus nie pomoże Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 11 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 46 minut temu, raiders napisał: Ale jak ktoś odwiedza jakieś torenty i ciemne strony internetu to tu za wiele antywirus nie pomoże Podpisuję się. Najlepszym antywirusem jest zdrowy rozsądek. Ale w przypadku ludzi podatnych na manipulację czyt. dzieci czy starsi ludzie o to ciężko. Dlatego jak wspomniałem blokery + Unchecky załatwiają część roboty. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 W dniu 8.11.2022 o 20:31, Daniel_ napisał: Od siebie polecam Bitdefender. Nie zamula kompa i działa Też prywatnie użytkuję i jest dość skuteczny ponieważ... W dniu 8.11.2022 o 18:38, Arnold napisał: Po co płacić za bezmyślonś, azaden antywirus nie uchroni przed klikaniem w co popadnie. Też tak myślałem, póki nie przesiadałem się na W11 i w momencie złapałem jakiegoś minera którego windows defender nawet nie wykrywał a Bit Defender sobie z nim od razu poradził. Służbowo używamy F-secure, też jest całkiem niezły, ma dobry moduł ochrony bankowości elektronicznej. Oczywiście nic nie zastąpi zdrowego rozsądku. Cytuj Link to post Share on other sites
awokado15 5 Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Tak z czystej ciekawości, a co sądzicie o tym antyvirusie, który jest wbudowany do WIN 10? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Używam od 8 lat i mi wystarcza. Internet przeglądam przez Firefoxa z dodatkami, nie pobieram pirackich programów ani gier i przez ten czas nic nie złapałem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Z płatnych to moim zdaniem Norton Ale jak jesteś zwykłym kowalskim,nie masz bóg wie ile siana na koncie i masz rozum czyli nie wchodzisz na nie wiadomo jakie strony to w zupełności wystarczy Ci WINDOWS Defender Sa obecnie od jakiś 3 miesięcy na nim siedzę bo skończyła mi sie licencja na nortona ;p Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 https://www.av-comparatives.org/tests/real-world-protection-test-february-may-2023/ https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/ defender bitdefender norton, jedyny kóry 100% wykrył to kaspersky o dziwo i jestem zdziwiony, mam ochotę go przetestować też mi licencja na bitdefender total security mi się skończyła jak myślicie ten kasperky total security testować ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts