dentor23 319 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Dzisiaj mam zawody w Gliwicach jestem po 1 walce wygrałem przez nokaut, następna walka dzisiaj po 16 bd to walka o 1 miejsce 6 Cytuj Link to post Share on other sites
Szczyrczek 11 78 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Powodzenia Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Dzięki ! Przydało się, udało się zdobyć złoto ! 3 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 a gdzie relacja? Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 w sensie filmiku ? Bd Jutro rano lub do południa zależne kiedy mi wgra na YT Cytuj Link to post Share on other sites
Szczyrczek 11 78 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Gratuluje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worek 13 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Gratulacje . 3 Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 witam, Czy monohydrant kreatyny jest szkodliwy ? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 nie jedz pod żadnym pozorem ludzie padają jak muchy, w dodatku dostępne w prawie każdej aptece, skandal 3 Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 a tak na poważnie ? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 A tak na poważnie, to tylko w niektórych aptekach. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 bez recepty Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Monohydrant faktycznie moze byc szkodliwy. Grozi polamaniem zebow - kawal twardego zelastwa. Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 A może by tak Parówczan Keratyny? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Kupilem z ciekawosci makaron ostrovitu, bialkowy. Dlugo gotowalem, najmniej 30 min, nie wiem dokladnie bo gotuje na wyczucie. W kazdym razie czegos tak paskudnego nigdy nie jadlem, a wybredny nie jestem. Makarony pelnoziarniste jem i mi smakuja. Makaron ostrowitu jest gorzki, wyrzucam.. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Bez sensu bialkowy makaron... Chyba tylko dla maniakow dukana. Ja mam na ogol problem w tym, ze mam za duzo bialka w posilkach, a nie za malo. Moze gdybym nie liczyl bialka z roslin to by bylo lepiej, ale to w sumie wypada liczyc. Glupi ryz ma 10% bialka w sobie, a makaron ponad 20%. I wez tu potem dodaj kostke twarogu to juz wychodzi 60g bialka na posilek. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 ja tam wychodzę z założenia, że kuchnia to nie apteka i wszystko idzie pi razy oko na zasadzie rano bardziej węgle potem bardziej bez, a źródło pełnowartościowego białka staram się, żeby było z raz czy dwa, choć nie zawsze wychodzi, btw tylko pełnowartościowe w ogóle biorę pod uwagę, podobnie jak przy liczeniu kalorii w zasadzie nie biorę pod uwagę tych z białek Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Ciekawe skad wiesz ile pelnowartosciowych jest w makaronie. Swoja droga zdajesz sobie sprawe z tego, ze moze bialka z roslin nie sa pelnowartosciowe, ale nie sa bezwartosciowe? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 thak you captain obvious, nie zdawałem sobie sprawy wymieniamy się uwagami i swoimi sposobami, a nie odpowiadamy na ocenę, co do tego ile jakich białekjest w makaronie to szczerze mówić mało mnie to interesuje, gdy szykuję jedzenie - ma być smaczne i pożywne w ogólnym tego słowa znaczeniu oraz realizować moje założenia na dany okres - takie jest moje podejście do "ścisłej" diety ma to swoje wady, ale ma też zalety, najważniejsze, że u mnie działa Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Do uslug Edytowane 25 Listopada 2014 przez verul 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Ja również staram się dbać o żarcie, zwłaszcza w dni treningowe, ale wagi w kuchni nie mam, a posiłki komponuję na zdrowy rozsądek. Natomiast nie ogarniam, jak możecie (np Verul) mieć za dużo białka w diecie. Fakt, ja nie liczę ile gram białka przyjmuję dziennie, bo nie ważę jedzenia i nawet nie znam zawartości poszczególnych produktów, ale całej kostki twarogu z makaronem na jedno posiedzenie nie obrobię. Tzn. wmusiłbym w siebie, ale nie mam weny na wpychanie żarcia w ilościach, na które nie mam ochoty. Np. dziś to w ogóle moja dieta leży i kwiczy, nawet białka nie zdążyłem chlupnąć pomiędzy posiłkami a na obiad jakieś pierożki z serkiem ricotta i szpinakiem ala tesco zjadłem. A dziś nogi na treningu... Edit: zwracam honor pierożkom ravioli z ricottą i szpinakiem.. przysiady poszły dziarsko Zrobiłem taką piramidkę: 60 kg x 12 powtórzeń 70 kg x 11 powtórzeń 80 kg x 10 90 kg x 8 100 kg x 6 90 kg x 8 Waga 70 kg, powoli ale przybieram. Na kolację pół kostki twarogu z połówką awokado przyjęte. Jutro odpoczynek. Edytowane 25 Listopada 2014 przez Player1 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Natomiast nie ogarniam, jak możecie (np Verul) mieć za dużo białka w diecie.Na jedno posiedzenie to ja moge zjesc stek z 500g poledwicy wolowej A co powiesz na kostke twarogu, woreczek ryzu i jeszcze dodatki w postaci otrebow owsianych, goji i mleka? A jakby sie chcialo zrobic jakis fajny posilek z WPC typu jogurt naturalny (250g) i do tego np 30 - 50g WPC to juz sie robi duzo bialka. Na raz moge tez spokojnie zjesc 6 - 7 jajek. Lubie bialko. Czy to w jajach, stekach, kurczaku czy czym tam jeszcze. Dla mnie dobry posilek musi miec kawal miecha wiec jak musze sobie wydzielac jakies male kawalki piersi z kurczaka po 200g zeby utrzymac wymagana ilosc to troche zaluje. Z drugiej strony w DT i tak wiem znacznie wiecej bialka, bo do bilansu dizennego nie licze przeciez tych 15 - 25g BCAA ktore wcinam podczas treningu. Obecnie jem jakies 2,2g bialka na kg masy ciala. Jak nie bawie sie w diete i liczenie kalorii to sadze ze ta wartosc spokojnie skacze do 5 - 8 g na kg. Edytowane 26 Listopada 2014 przez verul Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Obecnie jem jakies 2,2g bialka na kg masy ciala. Jak nie bawie sie w diete i liczenie kalorii to sadze ze ta wartosc spokojnie skacze do 5 - 8 g na kg. jesteś przeciwnością większości ludzi którzy nie bawią się w dietę, zazwyczaj występuje tam nadmiar węgli i tłuszczy i niedobór białka Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Po prostu wiem, ze od bialka sie nie tyje, a od wegli tak. Poza tym lubie mieso, ryby i jaja wiec wcinam. Kilka sledzi na sniadanie, obiad jakis kurczak albo stejk i zamiast wegli masa warzyw, albo ser z jablkiem itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Na jedno posiedzenie to ja moge zjesc stek z 500g poledwicy wolowej A co powiesz na kostke twarogu, woreczek ryzu i jeszcze dodatki w postaci otrebow owsianych, goji i mleka? Z 500 gramowej porcji mięsa (dajmy na to z ryżem i warzywami) robię obiad dla siebie, żony i córki... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts