sid vicious 16131 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 O, jest i nasz spec od jutuba.Kreatyna działa, choć nie na wszystkich/nie we wszystkich rodzajach wysiłku fizycznego. Jeśli ktoś nie składa się głównie z włókien wolnokurczliwych i zamierza dźwigać w celu poprawy masy/siły to nie powinien mieć problemów z efektywnością suplementu. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Sid a jak wplywa czerwonka na mase? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Rośnie biceps 1 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Hehe, jakich badań? Tych sponsorowanych? 10 lat temu HMB było cudownym suplementem, a L-karnityna spalaczem marzeń. Jeśli wierzysz w badania z kolorowych pisemek, to powodzenia. No widzisz, a juz nie sa co wyszlo w badaniach ktorym nie ufasz. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) Może dlatego, że nigdy nie działała? Kreatyna "działa" chyba tylko na leszczy, którzy biorą ją na początku przygody z treningiem i myślą, że ich naturalny progres to wynik działania kreatyny. Skąd tacy się biorą? Uwielbiam takie wypowiedzi - autorytatywne i kipiące od poczucia wyższości nad "leszczami". Jeśli masz takie a nie inne doświadczenia z kretką, tj. nie zadziałała na ciebie tak, jak oczekiwałeś, to być może zabrakło odpoczynku przed cyklem, diety, a może regularności w stosowaniu i treningach. Pamiętam, że raz w zasadzie nie odczułem efektu przyjmowania mono, które miało być rozwiązaniem na spadek siły i regres w treningach. Teraz myślę, że wynikało to ze zbyt długiego okresu treningowego bez dłuższych przerw. Natomiast jeśli tylko zadbać o dobre warunki do wzrostu, to kreatyna, nawet mono, daje odczuwalny wzrost siły i objętości. Edytowane 10 Listopada 2014 przez Player1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Rośnie biceps http://lovemeow.com/wp-content/uploads/2014/10/10004199_1447477515490016_1230443758_n.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) O, jest i nasz spec od jutuba. Kreatyna działa, choć nie na wszystkich/nie we wszystkich rodzajach wysiłku fizycznego. Jeśli ktoś nie składa się głównie z włókien wolnokurczliwych i zamierza dźwigać w celu poprawy masy/siły to nie powinien mieć problemów z efektywnością suplementu. Pisz dalej głupoty. Będzie się z czego pośmiać. Nie zapomnij napisać o tym, jak to tyjesz na ujemnym bilansie kalorycznym, bo jesz wieczorem węglowodany. To moje ulubione. Edytowane 10 Listopada 2014 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Jest jakiś sposób żeby dość szybko uzupełnić zapas glikogenu w mięśniach ? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 walnąć sobie porcję dekstrozy... tylko po co? Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Ostatnio sporo biegałem dystanse od 16 do 28km często dzień po dniu i mam wrażenie że się wypłukałem z glikogenu może to być tylko wrażenie ale nwm czy mogę tak sądzić. aa Worm zapomniałem Ci napisać zawody mam 22 listopada w Gliwicach od 8-10 jest waga czyli jakoś o 11 się powinno zaczynać Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 To jedz przed bieganiem jakies proste wegle, w trakcie i po bieganiu. Wtedy nie bedziesz musial uzupelniac glikogenu. Przy diecie wysokoweglowodanowej raczej sie nie wypluczesz. Pewnie po prostu nogi potrzebuja sie zregenerowac, a nie maja na to czasu. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 jak już biega takie dystanse to po kij się węglami szprycować, skończy się glikogen to się skończy pałeczkę przejmą trójglicerydy oraz inne wolne kwasy tłuszczowe i tak długo jak będzie to spalanie tlenowe po chwilowym spadku mocy wszystko pójdzie dalej jak trzeba, a potem zjesz coś solidnego i wszystko się uzupełni w parę godzin, nie martw się a jak będziesz stale łykał węgle to nici ze spalania tłuszczy w dodatku insulinę będziesz miał stale wysoką Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Ale moze jego celem nie jest spalanie fatu, a poprawa wydolnosci. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 nie pisałem tego pod kątem jakiś redukcji, tylko tego jak organizm naturalnie reaguje na jednostajny, długotrwały wysiłek tlenowy, on powinien przejść na spalanie smalcu, uniemożliwianie mu tego to nie do końca zdrowa rzecz i w cale nie poprawi mu wydolności Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Jakiego smalcu niby? Przy tlenowych aerobach spala sie tluszcz, ale nie ten ktory jest pod skorna tylko zmagazynowany w miesniach. Zeby organizm siegnal do tego podskornego aeroby musialyby byc naprawde dlugie, bo trzebaby wyczerpac ok 2000 kcal glikogenu, kalorie z tluszczu srodmiesniowego i dopiero pozniej fat podskorny. Poza tym dlugotrwale aeroby zwiekszaja ilosc tluszczu srodmiesniowego. No i na koniec - wytrzymalosc buduje wysilek, a nie deficyt energetyczny. We wszystkich sportach wytrzymalosciowych stosuje sie cala mase wegli od zlozonych do prostych. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Jakiego smalcu niby? oj w cudzysłowie smalcu, napisałem przecież trójglicerydy oraz inne wolne kwasy tłuszczowe We wszystkich sportach wytrzymalosciowych sport to zdrowie zmarnowane Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 sport to zdrowie zmarnowaneAle nie z powodu tego ze ktos przy 2 godzinnym bieganiu zje 100g cukrow. Predzej bedzie zmarnowane z powodu samego biegania, bo to nie jest obojetne dla kolan i plecow. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Worm tutaj dodatkowe informacje i jednak jest to niedziela a nie sobota dni mi się pomyliły. http://www.kickboxing.gliwice.pl/rywal/aktualnosci/0/37.html Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17829 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Dzięki za info. Zobaczę, może wpadnę pooglądać Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Fajnie by było jakbyś wpadł bo później mógłbyś mi powiedzieć co i jak robię źle bo cały czas chce pracować i być lepszym Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17829 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Ja tam specem nie jestem, ale jak będę mógł to oczywiście coś doradzę Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 ale zawsze coś dopowiesz i zauważysz czego ja nie bd wstanie wyłapać w walce czy też chwilę po niej Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 15 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Hmmm, a nie masz zadnego trenera??? Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) też bd mówić, ale nie każdy jest wstanie zauważyć wszystko, bo każdemu coś umknie a nwm czy bd miał nagranie czy nie Poprawione, sorrki jestem nie swój dzisiaj strasznie, kiepsko z myśleniem mam dzisiaj. Edytowane 16 Listopada 2014 przez dentor23 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 nie sądzisz, że to już trochę za bardzo zakrawa o offtop? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts