leto87 2293 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 @@dodo, Jezeli jemy w umiarze to czemu nie. Dieta powinna byc urozmaicona. Wieprzowina tez ma swoje zalety. A frytki od czasu do czasu tez nie zabija.. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 On ma określony czas na realizacje swojego golu. Nie może sobie pozwalać na ziemniaki w głębokim oleju i wieprzowinę - taki posiłek bardziej mu przeszkadza niż pomaga. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 bez przesady dodo, co innego jeść to codziennie, co innego od czasu do czasu wkomponować w plan karmienia na dany dzień Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Jeden taki posilek raz na jakis czas moglby pomoc w spalaniu tuszczu. Organizm dostanie informacje ze niczego mu w diecie nie brakuje i bedzie mogl dalej spalac wlasne poklady tluszczu. Czesto tak sie robi jak jest stagnacja. Wazne jest tez samopoczucie ktore ma wplyw na gospodarke hormonalna. Testosteron chyba tez potrzebuje tluszczy do aktywacji. Jezeli koledze z forum tata robi sniadania, to o czym my w ogole rozmawiamy. i tak mu sie nie uda Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Jezeli koledze z forum tata robi sniadania Może w niedziele tak maja, może zrobił je pierwszy raz od 20lat. Kolega nie ma jak sam odpowiedzieć bo nabroił . i tak mu sie nie uda ..... ez potrzebuje tluszczy do aktywacji. Tak, może nie koniecznie te. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 tłuszcz wieprzowy to tylko ~45% nasyconych dodo, nie ma tragedii, wręcz śmiem twierdzić, że przy diecie opartej na roślinnych to doskonały dodatek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Zerknij jeszcze na zawartość soli diecie opartej na roślinnych to doskonały dodatek W tym przypadku tak nie jest Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 nie chcę się spierać, nie mam za dużego doświadczenia w redukcjach, chodzi mi tylko o mitologię związaną ze smalcem i opiniami jakoby był wyłącznie kwasami nasyconymi druga sprawa, o której się często zapomina, że HDL i MDL muszą współistnieć i nie można całkiem zbijać jednego kosztem drugiego a co z tą solą? nie trzeba przecież solić Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Sól jest napewno potrzebna.. ciekawy artykul znalazlem: http://www.kulturystyka.pl/artykul280/ Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 nie trzeba przecież solić Zerknij ile w 100g wieprzowiny jest sodu i jakie jest dzienne zapotrzebowanie. Sól jest napewno potrzebna Niezbędna, w ściśle określonych ilościach. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Ja wam powiem tak. Nie jestem kulturystą, który jeździ na zawody żeby tak ściśle dietę stosować. Też lubię czasem zjeść coś, co pozornie nie jest wskazane. Ograniczam jedynie te typowo niezdrowe rzeczy, ale nie przesadzam w drugą stronę. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Dobra dieta i trening - 200g dziennie Jw.+ dobry towar do 400g dziennie szczerze to z moje doświadczenia mogę powiedzieć że czasem te wartości mogą sięgnąć do ~1kg ale w naprawdę ekstremalnych sytuacjach np w moim przypadku zdarzyło się to po tym jak poszedłem rano biegać potem siłownia i jeszcze później 2 i pół godziny treningu do tego ścisła dieta. chociaż w moim przypadku mógł to nie być tylko smalec... Edytowane 25 Maja 2014 przez dentor23 Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 ta 1 kg dzienni... Co jeszcze? Z tymi 400g dziennie to też abstrakcja totalna. Jak chudniesz to gubisz też wode. Taka szybka redukcja to gwarantowane palenie mięsa... Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Żadna abstrakcja. Mi redukcja idzie tragicznie, aczkolwiek brat zgubił w 2 miesiące ponad 20 kg i to sporo ponad. Bieganie, siłownia i restrykcyjna dieta Nie wiem na ile to zdrowe, ale wiem, ze zgubił. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 ta 1 kg dzienni... Co jeszcze? Napisałem że to nie był tylko tłuszcz , wiem że straciłem wodę i być może trochę mięsa. Natomiast 400g dziennie tłuszczu jest całkiem możliwe (http://potreningu.pl/artykuly/2894/ile-czasu-potrzeba-by-spalic-5kg-tluszczu/strona/1) Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Synergia. Ile ważysz? Ile masz redukcji za sobą? I jaki masz staż na siłowni. Opisuje fakty, a słyszę, że to abstrakcja. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 ta 1 kg dzienni... Co jeszcze? How about, 5kg w dwie godziny. Też się da. Inna sprawa, że to doskonała droga na tamten świat.Ustalmy fakty - każdy organizm podejdzie do odchudzania inaczej, każdy w innym tempie, każdy w nieco inny sposób. Można sobie w tym pomagać różną dietą, bądź suplementami, ale aby nie wyjałowić organizmu z potrzebnych wartości odżywczych, a wyzbyć się sadła, należy redukować z głową, a nie patrzeć na cyferki na wadze.Tu przecież nie chodzi o to ile pokaże waga, tylko ile ostatecznie mniej sadła zobaczymy na sobie w lustrze, dlatego nawet te Kapslowe 2kg/mc (gdzie dla mnie najzdrowsza dla organizmu wersja odchudzania to maks 3-4kg/mc) mogą być już bardzo dobrym osiągnięciem.Ale błagam, nie wyliczajmy tu sobie "schudnąć x gramów dziennie", bo to żadna dyskusja i do niczego tym nie dojdziemy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) U mnie to raczej woda jest. Teraz się ważyłem, a nic od 18 nie jadłem i nie piłem. Waga pokazała 85.3kg. Ja już nie wiem ile schudłem. Raz jest więcej, raz mniej. Powiem tak. Spodnie zrobiły się troche luźniejsze. Nie wiem ile straciłem ogólnie ale z piątku na niedziele straciłem po 1cm w brzuchu i udzie. Dla mnie to jakieś tam osiągnięcie jest. Zwłaszcza, że z supli itp nie korzystam. Edytowane 26 Maja 2014 przez darkatraz Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Dać Ci dobrą radę, która pomoże Ci chudnąć? -wywal wagę. Zważ się za miesiąc. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Zerknij ile w 100g wieprzowiny jest sodu Mniej niż w 100g wołowiny i mniej niż w 100g drobiu. Cytat: Wieprzowina ma niską zawartość sodu (0.33-0.58 g/kg) w porównaniu z wołowiną (0.74 g/kg) i drobiem ( 0.77 g/kg). Dlatego można proponować ją jako składnik diety przy nadciśnieniu tętniczym. Flies away. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Cytat: Wieprzowina (karkówka) ma dużo białka (18.74 g), najbardziej sycącego składnika żywieniowego, które zapobiega utracie masy mięśniowej w wyniku stosowania diety , jak i wspomaga jej odbudowę po bardzo ciężkim treningu. Nie mniej ważne jest, że ma podwyżaszoną ilość sodu (378 mg), a wysoka podaż sodu powoduje zatrzymanie wody w organiźmie, spowolnienie tempa metabolizmu, nadciśnienie tętnicze, a nawet zaburzenie pracy nerek. vs Kurczak (pierś duszona) zawiera dużo białka (28.98 g), najbardziej sycącego makroskładnika odżywczego, które również przeciwdziała utracie masy mięśniowej w czasie stosowania diety , jak i wspomaga jej odbudowę po bardzo ciężkim treningu. Produkt ma małą zawartość sodu (63 mg). Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Czyli wszystko się zgadza. 378mg/ kg = 0,378g/kg. Nadal mniej niż drób i wołowina. Cycat: Celem badań było wykazanie, że wartości charakteryzujące wieprzowinę pod względem odżywczym prezentowane dotychczas w literaturze są już nieaktualne, bowiem przez ostatnie 20 lat jej wartość w tym zakresie uległa znacznej poprawie. W związku z tym mięso wieprzowe bez obaw może zająć ważne miejsce w codziennej diecie Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Kiedyś wspominałem o szybkiej sałatce z tuńczyka, którą często robię w pracy i ratuje mi ona życie. Nie jest to przysmak olimpu, ale skutecznie zapycha. Składniki: Tuńczyk puszka, rzodkiew, kukurydza z fasolką, łyżeczka oleju (+ew ogórki małosolne) Moje składniki na 2 porcje: http://i.imgur.com/z904SKB.jpg Siekamy rzodkiew (pół pęczka): http://i.imgur.com/jnHRzsN.jpg dodajemy pół puszki kukurydzy z fasolką: http://i.imgur.com/suAcVyi.jpg Tuńczyk: http://i.imgur.com/OWuLA8q.jpg I memłamy. Jeśli tuńczyk z wody dodajemy łyżeczkę oliwy, jeśli tuńczyk w oleju to nie potrzeba (ważne tuńczyka odsączamy) Ja to zjadam łychą na szybko lub z waflem ryżowym http://i.imgur.com/ZaO5uic.jpg Dziś nie miałem pod ręką ogóreczków, ale bardzo lubi wkroić jeszcze kilka małosolnych. Jedna porcja z waflem ryżowym: Białko - 35,5g Węgle - 21g (w tym 7g wafel) Tłuszcze - około 5-7g a teraz hejcić 4 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 sałatce z tuńczyka a teraz hejcić Nie da się hejcic sałatki z tuńczyka. (Gonia robi podobnie) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Ja robię podobnie - zamiast rzodkiewki poszatkowana kapusta pekińska.Do tego mała łyżka majonezu, tak dla smaku żeby się trochę przetarło. Czasem dorzucam pomidorka. Mniam. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.