drachenfeles 5499 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 przecierz wiecie, że takie rzeczy się robi przede wszystkim dietą, a ruch to tylko dodatek ja nie ruszając tyłka z przed kompa zdjąłem dobie 3cm brzucha w zeszłe wakacje Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 @UP Przecież*. Ja się pytam jak przytyć? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Zamieszkaj w kuchni i odwiedzaj siłownie Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 @UP Przecież*. ... shit happens Ja się pytam jak przytyć? tak samo, jak schudnąć, tylko ładujesz więcej kalorii było gadane w temacie parę razy, przejdź się wstecz no i jak ma być z tego masa głównie mięśniowa to raczej trening kulturystyczny, choć nie jest to konieczne, jak już ćwiczysz dłużej to możesz spokojnie robić FBW z dużymi wolnymi czy z masą własnego ciała i dasz radę Cytuj Link to post Share on other sites
Wojak15 6 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam, ostatnio czyli 7 marca miałem już 2 lata treningów na siłowni, rok temu miałem najlepsze rezultaty, a w chwili obecnej mam wolne od siłowni, normalnej diety i tym bardziej supli. Powodem jest głupi refluks. W kwietniu wracam na siłownię i stworzę sobie jakąś dietę dobrą, póki co pozostaje mi tylko czekać Jeśli chodzi o moje najlepsze rezultaty: Wzrost: 194cm Waga: 87kg Biceps: 38cm Przedramię: 33cm Obwód w pasie: 83cm Udo: 57cm Łydka: 40cm Klatka: Nie pamiętam, ale coś około 100cm, jeśli chodzi o siłę to mój najlepszy rekord to 85kg Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 jeśli chodzi o siłę to mój najlepszy rekord to 85kg 85kg w czym? chcesz sprawdzić siłę? zrób takie ćwiczenia - przysiady ass to grass - ciężar = wadze ciała, 20 powtórzeń. - podciąganie na drążku podchwytem z pełnego zwisu i do pełnego ugięcia, 12 powtórzeń - pompki na poręczach do pełnego rozciągnięcia, 20 powtórzeń jak tyle zrobisz to znaczy, że masz odpowiednią siłę w stosunku do masy ciała, jak nie to znaczy, że masz nad czym pracować Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Byłem jakiś czas temu z kumplem na siłowni i trochę się zdziwiłem, bo na klatę poszło 90 kg, a w martwym 120 kg. Ćwiczę tylko w domu, lekkimi sztangielkami. Cytuj Link to post Share on other sites
Wojak15 6 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 85kg w czym? chcesz sprawdzić siłę? zrób takie ćwiczenia - przysiady ass to grass - ciężar = wadze ciała, 20 powtórzeń. - podciąganie na drążku podchwytem z pełnego zwisu i do pełnego ugięcia, 12 powtórzeń - pompki na poręczach do pełnego rozciągnięcia, 20 powtórzeń jak tyle zrobisz to znaczy, że masz odpowiednią siłę w stosunku do masy ciała, jak nie to znaczy, że masz nad czym pracować Nie obchodzi mnie siła, jedynie co to raz sprawdzałem by się dowiedzieć. 85kg w wyciskaniu leżąc, jestem pewien, że bym wycisnął więcej, lecz z ciekawości musiałem to sprawdzić. Ja już teraz mam nad czym pracować, lecz tak jak mówiłem jestem zablokowany ostro przez chorobę i nic nie zrobię, przynajmniej do świąt Wielkanocy. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ja teraz 3 tydzien wymuszonej przerwy Chorobsko mnie dorwalo ; _ ; Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 no ja też już ponad tydzień wagaruję, nadwyrężyłem się i czekam, aż się "mienśnie" zrosną, przez trzy pierwsze dni nie szło lewej łapy używać, mam nadzieję, że od poniedziałku już nie będzie lipy Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Wracajcie do zdrowia pany , ja już wyzdrowiałem no i zabieram się do roboty on pondz Cytuj Link to post Share on other sites
Cwany-Gapa 20 Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 (edytowane) A kto by jutro chciał (sobota) w Starogardzie Gdańskim sam Robert będzie ; ). Siłownie otwierają więc kolejna siłownia będzie. Edytowane 15 Marca 2013 przez Cwany-Gapa Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Hej, w ciagu tygodnia mam zamiar rozpaczac przygode z silownia i potrzebuje paru rad. Otoz nie wiem za bardzo od czego i jak zaczac. Domyslam sie, ze na poczatek to jakas ogolnorozwojowka, ale konkretnie co? Polecicie jakis plan czy tez program treningowy? Jakie obciazenia stosowac na starcie? Mam 173 cm wzrostu i 65 kg wagi... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 co robić? wszystko po trochę byle nie za ambitnie musisz się rozruszać i przyzwyczaić mięśnie do pracy, no chyba, że jakiś sport uprawiasz to będzie łatwiej, poproś instruktora o demo wszystkich maszyn, a o ćwiczeniach z wolnymi poczytaj sobie na sieci, są zdjęcia, filmiki - polecam te Pana Łuki, a sam charakter treningu raczej kulturystyczny przez te kilka pierwszych miesięcy edit: Jakie obciazenia stosowac na starcie? tak, abyś wykonał 10-12 powtórzeń danego ćwiczenia, z czego ostatnie 2-3 to powinny wejść z wysiłkiem jak ci będą mięśnie za bardzo drżały to jeszcze zmniejsz, na razie się tylko "rozgrzewasz" nie oczekuj wiele, ale pracuj wytrwale i pamiętaj o regularnym jedzeniu, przewertuj sobie temat, było o tym mówione kilkukrotnie Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Na początku z bardziej nastawieniem na FBW Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ja bym zaczął od zwykłego dzielonego, tylko małe ciężary i mniej serii na początek. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Według mnie większość zaczyna FBW dlaczego? dlatego iż przyzwyczaić wszystkie mięsnie do intensywnego treningu , i fbw na początek było by bardzo dobre bo ćwiczymy wszystkie partie mięśni. Dajmy tu takiego splita : PONDZ. biceps,klata dajmy tu FBW: to mamy nogi ,bic,tric no wszystko po kolei wiecie sami. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 tylko jak on nie ćwiczył to w połowie zdechnie i nie zrobi porządnie FBW, zresztą dobrze ułożony split (5-6 dni na 7) też wszystko ruszy jak trzeba, ale do takiego też wymagane jest trochę wprawy, a na początek 3 dni w tygodniu wystarczą, ważne, by niczego nie zaniedbywać Cytuj Link to post Share on other sites
damianox89 322 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Co do poczatkow z silownia to na poczatek ogolno rozwojowy trening pozniej dopiero poszczegolne partie. Nie ma opierniczania sie na poczatku bo wtedy najlepsze przyrosty sa. Ja fakt niedawno skonczylem z silownia ale jakos nie ciagnie mnie narazie do powrotu, nowa pasja nowe cele Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Co do poczatkow z silownia to na poczatek ogolno rozwojowy trening NO TO JAK WSPOMNIAŁEM FBW Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Też jestem za prostym FBW na początek. Lepiej podkręci metabolizm niż te śmieszne splity. Cytuj Link to post Share on other sites
damianox89 322 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 FBW oczywiscie ale tez wiesz, zalezy na czym komu zalezy. Znam takich ktorzy na start ostra bombe zarzucili, efekty byly conajmniej zadowalajace Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Czyli coś takiego? - http://www.kfd.pl/full-body-workout-fbw-49877.html/ A z tymi obciążeniami to pytałem o orientacyjne wartości. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Czyli coś takiego? - http://www.kfd.pl/fu...fbw-49877.html/ tak A z tymi obciążeniami to pytałem o orientacyjne wartości. nie ma czegoś takiego, sam musisz to sobie wypracować i stale dostosowywać do rosnącej (szybciej lub wolniej, zależy od okresu i aktualnego treningu) krzepy, bo co z tego, że ci powiem, że np ja na biceps z supinacją przy obecnym treningu biorę 16 na łapę, na tą samą łapę biorę 20 jak robię inny trening także sobie tak można Cytuj Link to post Share on other sites
damianox89 322 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Co do bicka to ja preferowalem lamany gryf i modlitewnik Hantla rowniez tylko z modlitewnikiem dla rozgrzewki lub cala serie Jesli chodzi o obciazenia to juz sam powinienes wiedziec ile zarzucic tak aby wykonywac cwiczenie prawidlowo Edytowane 19 Marca 2013 przez damianox89 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts