matej 63 Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Jednorazowo organizm przyjmie 40g białka. Po dwóch godzinach możesz już ładować drugą porcję a przeliczniki ile gram na kilogram masy ciała można sobie wsadzić. A poza tym na masę nie jest białko tylko dieta, biało to uzupełnienie jejPrzecież tłumaczę to już sam nie wiem ile... Na masie ważne są także węgle. Nie ma węgli = brak glikogenu = słaby trening i gorsze przyrosty. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Zapytaj się kulturysty jakiegoś jaki jest przelicznik białka i każdy ci powie że około 1,8g * masa twojego ciała... jeżeli nie wierzysz. A jeżeli się ma porządną diete to przecież w niej zawarte masz wszystko czyli te węgle też... Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Zapytaj się kulturystyJuż pędzę... Po co mi to skoro mam KFD? Poza tym słucha radia koksu a tam czasem coś ciekawego mówią. I na koniec dodam, że ćwiczę parę lat więc mam doświadczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawik551 48 Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Ok spoko, ja nie pisze, że nie masz doświadczenia czy coś tyle, że z tym białkiem co napisałeś to było mało trafne i bardziej przypisał bym to do gaineró'w.. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) @GreQ dziabasz już tego RX6? Edytowane 18 Października 2011 przez matej Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Tak tak, dam znac jak skoncze Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A jak kopie? Czuć go mocno? Nie ma problemów ze snem? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Nie kopie wogole przy poczatkowej dawce (1 kaps.), nie ma tez przy takiej dawce problemow ze snem. Wczoraj podwoilem i mialem problem z zasnieciem, aczkolwiek druga kaps. wzialem dosc pozno, dzisiaj tez wzialem 2x ale we wczesniejszych godzinach, wiec zobaczymy Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ważne żeby fat spalił. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Spala smalec, ale zobaczymy czy w sensownych ilosciach na koniec. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dzisiaj triceps troszku zrobiłem, żeby nie było lenistwa. Jakieś węgle Mass Up z Activelab'a mam, truskawka + zimne mleko = niebo w gębie ps.GreQonE się nie spal całkiem Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Nie no, ja jeszcze sporo do spalania mam, BF na poziomie ~30% Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Jak sobie mierzyłeś ? sam jestem ciekaw jak u mnie... Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Specjalna maszynka z elektrodami Cytuj Link to post Share on other sites
jeomax.co.uk 173 Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Hehe, co za temat Jakby ktos reflektowal na przemyslenia z "15 lat pozniej", to wlasnie mi sie przypomnialo. Jak chodzilem na studia, to tez pakowalem, bo silownia fajna za darmo byla. W koncu tak sie wciagnalem, ze trenowalem 5x dziennie i jeszcze w miedzyczasie raz na tydzien byla samoobrona, wiec jakies techniki obrony, ruchowe cwiczenia itp. Zaczalem jesc odzywki, wybralem z szerokiego grona bialkowa i weglowodanowa - ta pierwsza to takie wielkie wiadro sojaprotein (czy jakos tak), a ta druga nawet nie pamietam. Wiazalo sie to ze studenckim trybem zycia - siedzenie na wykladach, bieganie za autobusami, malo posilkow (bo nie mialem stolowki studenckiej pod reka.. taka to lipa).. wiec rano wtrynialem bialkowa, a robilem sobie w buteleczke ta druga i wypijalem na pol godziny przed treningiem. Niektorzy zarli batony ;-) Wazylem tyle, co pewnie standardowy student - 62-64 kg i za cholere przytyc nie moglem, nawet po tej sojaprotein. Zadne diety, nic nie pomagalo - po prostu mialem duzo ruchu, wszedzie na piechote, wiec i przemiana materii byla szybka. Glownie chcialem sobie wyrobic mase klatki, zeby - jak mawial nasz trener - koszulce ujmy nie przynosci latem ;-) No i klatka urosla, costam przybylo, ale masa na wadze wciaz ta sama. Sterydow i anaboli zadnych nie bralem nigdy, bo to glupota do kwadratu, raczej dla pozorantow. Bez tego udalo mi sie osiagnac dobry calkiem wynik - na sztandze wyciskalem 100 kg, a w koncowej fazie trening moglem prowadzic od 70 kg zaczynajac. Potem studia sie skonczyly, czasu na silownie braklo, czlowiek zaczal pracowac na du*ie, auto se kupil, wiec taki siedzacy tryb zycia i dodatkowo ustabilizowane obiadki spowodowaly przyrost wagi ;-) Niestety, emigracja do bardziej rozwinietych krajow poskutkowala tez i jedzeniem mniej zdrowej zywnosci i teraz to w sumie mam +20... Masakra. Panowie - wiem, co to za bol nie moc przytyc. Sam nie moglem latami, mimo zarcia roznych odzywek. Do tego trzeba (niestety) troche sie zapuscic w tak mlodym wieku, a wiec miec siedzacy tryb zycia i poruszac sie wszedzie autem, a do tego miec ustabilizowane 3x posilki dziennie, co najmniej. I te posilki.. niestety.. wcale nie musza byc zdrowe - miecho, tluszczyk.. surowka tez, dla zdrowia, czemu nie - ale nie zamiast ziemniaczkow, tylko oprocz Ktos pisal o ryzu, bialku w miesie - taka dieta to jest dobra dla zawodnika, ktory juz ma mase i nie chce wiecej przybrac, ale jedynie prawidlowo sie odzywiac, co z ruchem moze dac nawet lekki spadek wagi. I zycie samo po jakims czasie da tluszczyk. Tylko ze potem jest bol, zeby tluszcz zrzucac - ja widze, ze wolalbym cierpiec, ze nie moge przytyc, niz teraz - nie moge schudnac ;-) Probuje biegac co drugi dzien ze 20 minut, spocic sie jak swinia, oprocz tego brzuszki i jakies cwiczenia - ale w tym trybie to nie zdaje egaminu. Panowie, mam nogi, ktore przez cale zycie dzwigaly 60 kg, a teraz jak im daje 80 kg w biegu, to mam czasem taki bol, ze ulalala ;-) Teraz widze, ze to jest nauka na cale zycie - rozwijac sie proporcjonalnie, bo ja nog nigdy nie robilem, tylko od pasa w gore wszystko.. i teraz jest problem. W kazdym razie toniek - najwieksza motywacja do pracy jest drugi koles. Samemu to zadne energetyki nie zadzialaja tyle, co mobilizacja przy kumplu. Tudziez wybierz sie na silownie, gdzie przychodza cwiczyc tez grupy lasek - zauwazyelm, ze faceci wtedy pompuja lepiej ;-) nie liczac tych, co sie przygladaja, hehe. Chemii nienaturalnej nie ma co ladowac, najlepsza zawsze bedzie natura, a wszelkich metabolikow i dopalaczy nigdy nie bierz, bo nie warto zrujnowac sobie czegos, co za 15 lat bedziesz zalowal. Ja mam wszystko akurat w porzadku i ciesze sie, ze podjalem sluszna decyzje. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Wybor odpowiednich suplementow to 30% sukcesu na silowni Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 bo ja nog nigdy nie robilem, tylko od pasa w gore wszystko.. i teraz jest problem.Masz nauczkę. Nogi są ważne a nikt ich nie ćwiczy. Dzięki nim rośnie nam libido i zwiększa się poziom testosteronu = lepiej idzie góra Cytuj Link to post Share on other sites
jeomax.co.uk 173 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Nogi są ważne a nikt ich nie ćwiczy. Dzięki nim rośnie nam libido i zwiększa się poziom testosteronu Tekst roku Testosteron sie zwieksza po kazdym cwiczeniu, nie tylko na nogi. A gdyby dzieki nogom roslo libido, to moje najwyzsze w okolicy mowiloby, ze powinienem miec balerony po metrze w udzie ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2011 matej ma racje Joemax Nie bezposrednio, ale ma. Nogi to jedne z najwiekszych, najciezszych i najsilniejszych parti - im wiekszy miesien cwiczysz tym wiecej testosteronu trzeba dopakowac Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Na kfd jest art. "Dlaczego warto ćwiczyć nogi". Niedowiarkom polecam przeczytać. Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 To może jakies foty pokazecie jak się dopakowaliście. Ja przyznaje ze ostatnio sie opierniczałem i zapuscilem lekko, ale znowu sie biore bo motywacja jest, wiec mysle ze do wisony potrzymie mnie moja motywacja. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Może za jakiś czas. Tydzień temu zacząłem cykl więc na razie nie będę nic wrzucał. Poza tym u mnie prawie nic nie ma, bo z dietą ćwiczę dopiero 2 miesiące (prawie 3 lata były bez). Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Ja jak osiagne porzadany rezultat po redukcji to moze cos wrzuce, jak na razie podobno mam za niski poziom testosteronu, wiec czekam na badania. Cytuj Link to post Share on other sites
hadzbe 1 Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 jakby trzeba bylo cos pomoc Panowie to walic:) cos tam wiem o treningu silowym:) mam 178cm wzrostu. waze okolo 72kg;)skacze ok 120cm w tym wyciskam okolo 130kg a w przysiadzie 200x3:) na codzien tym sie zajmuje i pare slam dunkow juz wygralem:) jakby cus chetnie pomoge. a wlaczajac sie do tematu wyzej... nie wolno pomijac treningu nog ani martwego ciagu. tak jak ktos wspomnial, bo ciezkim treningu nog jest najwiekszy wyrzut testosteronu do organizmu:) Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 skacze ok 120cm Dosiężny 120cm Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts