dentor23 319 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 (edytowane) Moim zdaniem najlepsza walka sparingów które odbyły się w moim klubie https://www.youtube.com/watch?v=2VXJr1WEhYE Edytowane 25 Października 2014 przez dentor23 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 naparzać potrafią ale technikę wypadałoby podciągnąć Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 co jak co ale to była dzisiaj najlepsza walka, najbardziej techniczna, jak swoją załaduję to udostępnię i bd widać różnicę klas Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17818 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Brakowało mi jakiś ciekawszych elementów, jakaś obrotówka, może backfist... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 takie rzeczy to tylko w hollywood i na pokazach, choć zdarzają się ryzykanci, którzy na zawodach próbują kopać z półobrotu, ale to hazard z dużymi szansami na porażkę Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 (edytowane) teraz moja walka z fb bo o dziwo na YT nie chciało mi wysyłać z dobrą szybkością. Walkę wygrałem ponieważ przeciwnik nie wyszedł do 3 rundy, nie jestem zadowolony jakoś super bo czułem niesamowity stres przed i do 2 minuty walki. Czerwone spodenki, koszulka z napisem Iro. https://www.facebook.com/video.php?v=654765707975773 takie rzeczy to tylko w hollywood i na pokazach, choć zdarzają się ryzykanci, którzy na zawodach próbują kopać z półobrotu Mnie tam uczono że takie popisy dawać jak przeciwnik ledwo dyszy pod koniec 3 rundy żeby się nie nadziać Edytowane 25 Października 2014 przez dentor23 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 dwa słowa: praca nóg ręce też ci latają momentami jak żyd po pustym sklepie, chwilę w trzeciej minucie filmiku ruszałeś się jak powinieneś, a tak... 3 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Wiem nie trzeba mi tego powtarzać jeszcze dużo czasu minie za nim bd to wyglądało jak ma wyglądać muszę dalej nad sobą pracować szczególnie nad boksem bo ten byl tragiczny, miałem kilka dobrych momentów ale większość to jest jakaś paranoja, może jest to wina tego ze znów mialem silnego stresa chwile przed walką, nad głową tez musze pracować ale moim zdaniem i tak jest coraz lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17818 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 takie rzeczy to tylko w hollywood i na pokazach oj zdziwiłbyś się. Z resztą sam się zdziwiłem, na treningu z kumplem jak mi z obrotu „wypłacił" na klatkę. Szybko i sprawnie wykonane kopnięcie jest bardzo skuteczne. a jeśli chodzi o backfisty https://www.youtube.com/watch?v=4ZoUta0FvN0 ...i genialny Andy Hug Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Szybko i sprawnie wykonane kopnięcie jest bardzo skuteczne. ale mało kto potrafi to zrobić szybko i poprawnie w każdym razie mówię o walkach na poziomie, gdzie zawodnicy patrzą na każdy błąd jak wygłodniały żarłacz na surfera taki ruch to samobójstwo tak jak patrzę na te backfisty to Mnie tam uczono że takie popisy dawać jak przeciwnik ledwo dyszy pod koniec 3 rundy żeby się nie nadziać i tak to wygląda na filmikach, natomiast sam się kiedyś nadziałem na zawodnika, ex taekwondokę, który mi na wejściu zasadził dwa knockoutujące kopnięcia pod rząd, w takim tempie, że chwilę trwało zanim do mnie dotarło co, jak i dlaczego, a chłopak nie wyglądał, taki przy kości, natomiast mógł tak zrobić (i sam sobie zdawał z tego sprawę) tak długo jak nikt nie wiedział, że ma kopnięcie jak kombinacja atakującej kobry z rozpędzoną ciężarówką, bo potem jak ktoś jest przygotowany to nawet z takimi umiejętnościami trzeba z rozwagą machać kopytem Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17818 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Zgadza się. Po prostu wszystko zależy od danej sytuacji, umiejętności, wyczucia przeciwnika itp. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 takie rzeczy to tylko w hollywood i na pokazach, choć zdarzają się ryzykanci, którzy na zawodach próbują kopać z półobrotu, ale to hazard z dużymi szansami na porażkę Dokladnie. Ten cios jest zbyt wolny.Backfisty moze i skuteczne o ile sie nimi zaskoczy przeciwnika. Jakby to zblokowal to sie ma odslonieta garde i mozna dostac konkretnego strzala w czache. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) Panowie byłby ktoś wstanie mi coś dopowiedzieć do tych informacji ? http://www.kfd.pl/trening-szybkosci-w-sportach-walki-94837.html/ http://www.kfd.pl/sila-ciosu-i-zalety-treningu-silowego-94836.html/ Zaczynam układać plan tylko pod SW w tym momencie skupię się nad boksem,techniką i szybkością od przyszłego roku myślę od lutego(jak zacznę praktykę) wrócę do ćwiczeń siłowych, stąd moje pytanie czy możecie coś dopowiedzieć do tamtych informacji podzielić się ćwiczeniami i jakimś poradami z doświadczenia za które bd ogromnie wdzięczny. PS Zapomniałem wam podziękować co do rady w sprawie kategorii wagowej, mieliście sporo racji mówiąc że mocne nogi to dobra sprawa Edytowane 27 Października 2014 przez dentor23 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Suple na pol roku przyszly http://zapodaj.net/images/3d8710c75efec.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 link nie działa Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Bandyci. Teraz? http://wrzucaj.net/images/2014/10/27/PA270459.jpg 3 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 duuużo Ktoś jakiś czas temu podawał mi dość ciekawy artykuł o treningu siłowym w sportach walki niestety zapodziałem link czy mógłbym prosić o podesłanie jeszcze raz tego linku Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=3568 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 @verul: witaminy, kwasy Omega, cynk, magnez, chrom...w porządku, ale gdzie pasza w jakimś kolorowym wiaderku 3-4 kg? Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Znajdę jakiś lek na katar bez pseudoefedryny ? Ciekawy reportaż polecam obejrzeć https://www.facebook.com/video.php?v=1500599106861848 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 @verul: witaminy, kwasy Omega, cynk, magnez, chrom...w porządku, ale gdzie pasza w jakimś kolorowym wiaderku 3-4 kg? Hehe. Paszy nie kupowalem bo jeszcze mam, a na zdjeciu wylacznie to co teraz przyszlo Swoja droga roznica w cenie pomiedzy apteka internetowa, a stacjonarna to jakies 40 - 70%... Znajdę jakiś lek na katar bez pseudoefedryny ? Prosze: http://www.abis.pl/afoto/12010c1.jpg A tak na serio to moze cos do psikania do nosa? Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 cos do psikania do nosa dokładnie chodzi mi o takie coś niestety z nosa kapie mi podczas treningu co bardzo utrudnia trenowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Ciekawy reportaż polecam obejrzeć cali lekarze, oczywiście nie przyrównuję chłopak z reportażu to hardcore, ale mnie też powiedzieli, że sport/siłownia to już niee, tylko zabiegi i środki przeciwbólowe na co dzień to jakoś będzie, ale sprawności żaden nie przewidywał, banda qutasów co innego rehabilitanci, wprost powiedzieli, że te zabiegi, które mi lekarze przypisali to zrobią, bo muszą ale to pic na wodę, który nie ma za bardzo związku z faktyczną rehabilitacją tej konkretnej kontuzji tylko takie nabijanie w za słabe leki i cholera wie co, a jak chcę wrócić do zdrowia to żebym w domu robił tak i tak, to za trzy-cztery miesiące będę mógł ćwiczyć i tak się stało, sporo mi jeszcze do formy brakuje, zwłaszcza przy nieco większych ciężarach prawy bark mi się załamuje w połowie drogi, ale są postępy, dziś na przykład weszło 5x5 pompek na poręczach, podczas gdy dwa tygodnie temu nie mogłem się podnieść nawet raz, ale do rekordu 5x13 jeszcze mi trochę brakuje, zwłaszcza, że byłem wówczas z 5kg cięższy Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Ja zwróciłem uwagę na co innego, a mianowicie jak gość tak urósł na wątróbce??? Może należy porzucić kurczaka/indyka z ryżem i warzywami i wszystkie te suple i zamiast tego coddziennie walić wątróbkę? No i gdzie jest ten sklep, w którym kupuje tą wątróbkę? A tak poważnie, to myślę, że w takiej sytuacji człowiek musi się chwycić jakiejś pasji, bo bez tego można tylko na głowę dostać. Jeszcze jak się usłyszy takie demotywatory od lekarzy czy wspomnianej w materiale pielęgniarki z niezwykle rozbudowanym poczumiem empatii. Poza tym chłop na ogromną wolę walki i najwyraźniej to daje mu nieocenionego kopa i motywację do działania. Oprócz tego, że gość porusza się z balkonikiem, mówi niewyraźnie i trzęsie się jak galareta, idąc po schodach czy schylając się, dostrzegłem w materiale jeszcze jedną tragedię: przeżyj za 400 zł... Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 oczywiście nie przyrównuję chłopak z reportażu to hardcore powiem tak zobaczyłem dzisiaj ten film przypadkowo a miałem strasznego doła ogólnie tym że sobie strasznie wysoko poprzeczkę stawiam i mi nie wychodzi bo zobaczeniu tego reportażu dostałem siły do działania i odzyskuje wiarę we własne siły i możliwości patrząc na tego człowieka który pokazał że nigdy nie warto się poddawać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts