drachenfeles 5499 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 @@Player1, dzięki, dziś łapy i barki weszły nawet nawet, jakby nie patrzeć na zabawny ciężar wykorzystanego żelastwa, można by rzec udany trening, jutro grzbiet i nogi Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Polecacie jakieś ciuchu na trening? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 w miarę gatunkowa (miękka i chłonna) bawełna 100%, nie za luźne (żeby nie łopotało ani nie zahaczało o nic), ale i nie za obcisłe (żeby nie wyglądać jak w ciuchach zdartych z młodszego brata), koniec "fizjolofii" Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Nie lepiej termoaktywne koszulki? Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2270 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Mi sie marza te spodnie: http://galleryplus.ebayimg.com/ws/web/321401533613_1_0_1.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Myślałem o tego typu spodniach i koszulce Sam mam termoaktywne ale... to tak śmierdzi że szok. Niby tego nie można suszyć ale dziś wypiorę jedną i wysuszę w suszarce. Normalnie piorę w wiadrze i czekam aż wyschnie. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) Cwicze w domu ale ten stroj spelnia moje oczekiwania. Krotkie spodenki reebok przed kolana z siateczka w srodku by mozna bylo nosic bez bielizny (i tak ja zakladam). Do tego koszulka na naramkach z H&M bawelniana. I tyle. Nie mam pojecia jak mozna cwiczyc w t-shirtach. Ja bym sie w nich zagotowal, a zaznaczam, ze w domu cwicze zima na ogol w ok 16 stopniach i mi taki stroj odpowiada, bo poce sie tylko troche, a jest mi cieplo caly czas. Jakbym chodzil na silke gdzie jest klima i pewnie ustawione ok 20 stopni to bym sie gotowal i oczywiscie tez nosil koszulke na naramkach, tylko bylaby czesciej mokra. Totalnie nie rozumiem gosci chodzacych na silownie w dlugich dresach i bluzach (widzialem takich w Anglii). Do tego adidasy jakies. W domu cwicze w skarpetach zwyklych bawelnianych. Co do termoaktywnych - to one sa dobre, nawet bardzo dobre lub genialne, ale nie na silownie! O ile kocham poliestrowe koszulki w kolarstwie, to na silowni nie wyobrazam sobie siebie w takiej. No chyba ze bylaby wersja na naramkach. Dla mnie wszystko ponad koszulka na naramkach = zagotowanie sie totalne. No ale ja generalnie goracy chlopak jestem i moge zima na pol godziny na spacer w kapielowkach wyjsc i mi bedzie ok. Edytowane 30 Września 2014 przez verul Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Totalnie nie rozumiem gosci chodzacych na silownie w dlugich dresach i bluzach Z tego co słyszałem/czytałem chodzi o lepsze dogrzanie mięśni. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) No jak cwicza kiepsko to i slabo dogrzewaja. Moje miesnie sa jak CPU. Wymagaja chlodzenia, a nie grzania. O takie spodenki Koszulki akurat nie mam fotki, ale cos w tym stylu http://www.bonprix.pl/style/koszulka-bez-rekawow-128140925/?catalogueNumber=964390&category=390&type=image&return=ref&source=2 Edytowane 30 Września 2014 przez verul Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Nie lepiej termoaktywne koszulki? nie, one mają baardzo słabą chłonność, w odzieży termoaktywnej jeżdżę na narty albo postrzelać się po krzakach i tam się świetnie sprawdza jako warstwa spodnia, bo nie trzyma wilgoci przy ciele, ale na siłownie bym tego nie założył Myślałem o tego typu spodniach i koszulce są zwolennicy takich "profesjonalnych" ciuchów, ale wydaje mi się, że to bardziej kwestia mody niż pragmatyczności Totalnie nie rozumiem gosci chodzacych na silownie w dlugich dresach i bluzach taki trochę mit o lepszym spalaniu tłuszczu w wyższej temperaturze, na brzuchach jeszcze opinają się "pasami" z karimaty, żeby najwięcej tam spalić, śmiech mnie bierze jak takich widzę, ale cóż... natomiast całkiem na "he-mana" to też średnio, ja się dość intensywnie pocę i muszę mieć w co (ręcznik ręcznikiem), inaczej zacznie kapać (na crossach kapało tak czy owak, ale to szczególny przypadek, na piątkowe półtoragodzinne treningi nosiliśmy po dwie koszulki ) PS @@verul, na focie to ty we własnej osobie? Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 PS @verul, na focie to ty we własnej osobie?Tak. W tym roku po zakonczeniu redukcji po masie. Mialem wtedy ok 8 - 9 bf. Teraz nie cwiczylem kilka miesiecy wiec mam ok 12% bf. No ale ja latem nie moge cwiczyc silowo. Ja mam taki metabolizm, ze sie grzeje i jest kaplica. Zima moge paradowac przy mrozie -10 w kapielowkach ale latem jak sie w pomieszczeniu robi 28 stopni to zdycham, a nie dorobilem sie klimy w mieszkaniu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Nie no forma mega, chciałbym tak wyglądać, ale niestety ja jestem jakbym z łagra uciekł... Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 To bylo po pol roku treningow z potreningu.pl Uwazam ze zmarnowalem troche czasu, bo stac mnie na wiecej. Teraz bede ukladal plan samemu to zobacze roznice. No i dieta tez samemu. Nawet eksperymentowalem z SKD pod koniec ale powiem szczerze ze to byla masakra jesli chodzi o treningi, a jak paski nie wskazywaly ketonow tak nie wskazywaly. Ja generalnie dobrze toleruje wysoka podaz bialka. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 a ja mam takie pytanie, czym się różni ryż ciemny od białego ? Biały mogę jeść w smaku całkiem niezły natomiast po niecałym tygodniu jedzenia ciemnego mam serdecznie dość nie smakuje mi i każdą porcję wmuszam w siebie na siłę... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 a ja mam takie pytanie, czym się różni ryż ciemny od białego ? poziomem obróbki, tak faktycznie to ta sama roślina biały czyli pozbawiony plew i wypolerowany talkiem, brązowy czyli w plewach, to jak makaron pełnoziarnisty w porównaniu do zwykłego Tak. http://www.t-nation.com/img/photos/2010/10-626-03/ThumbsUp-380.jpg PS ja na razie w okolicach 20% BF o masie nawet nie wspominam Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) a który bardziej opłaca się wplatać w dietę której celem jest trzymanie wagi ? Edytowane 30 Września 2014 przez dentor23 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 "brązowy" jest korzystniejszy pod każdym względem... nie licząc smaku, też nie jestem w stanie go jeść za często Cytuj Link to post Share on other sites
Ruddy102 162 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Panowie a jaka jest różnica między makaronem pełnoziarnistym a takim zwykłym np. z Lidla? Zwykły makaron fajnie podbija kalorie i węglowodany w diecie. Ale to pytanie od dawna mnie nurtuje czy to dobrze że objadam się makaronem. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 różnica jest taka, że zwykły makaron to jest robiony ze zwykłej mąki, makaron pełnoziarnisty z mąki z tzw pełnego przemiału czyli bez pozbawiania go plew, ergo ten drugi zawiera znacznie więcej składników odżywczych i mikroelementów to, że się objadasz średnio dobre, z pszenicą w każdej formie nie należy przesadzać, ale ogólnie makaron niezły przy masowaniu, a w ograniczonych ilościach nawet przy redukcji można spożywać, np do posiłku po-treningowego Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Makaron tylko pelnoziarnisty. Zwykly jak pisal wczesniej drachenfeles jest pozbawiony innych skladnikow odzywczych takich jak mineraly, witaminy i blonnik. Co do ryzu to brazowy jest lepszy od zwyklego aczkolwiek ja z brazowego zrezygnowalem. I to nie ze wzgledu na smak - po prostu gotowanie 12 minut kontra 30 przewazylo. Wole miec posilek dwa razy szybciej niz te sladowe ilosci blonnika ktore daje brazowy. A jak chce zjesc naprawde zdrowo i nie jest to posilek potreningowy to i tak najlepsza jest kasza gryczana Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 no nie brązowy to prawie dwa razy więcej "good stuff" w składzie w porównaniu do białego, nie zmienia to faktu, że słusznie prawisz z tą kaszą, wszystkie ryże, makarony itp odpadają przy gryczanej Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17812 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Kiedyś sobie kupiłem makaron razowy. Po dwóch łyżkach nie byłem wstanie dalej przejść Minął ponad rok i przy kolejnym podejściu okazuje się, że teraz mi dobrze wchodzi Cuda panie, cuda... Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2270 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Zauwazylem podobienstwo do swojej sztangi hehe.http://i1129.photobucket.com/albums/m510/letoatrida/hW8KE.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) @verul: niezła forma na zdjęciu, w kącie pokoju widać zapas paszy i wiatmin. Sprytnie wykorzystałeś pytanie o ciuchy, żeby wrzucić fotkę bez koszulki, niby że spodenki polecasz , ale forma godna podziwu, dobra równowaga pomiędzy masą i rzeźbą, więc jest okejka. Co do ciuchów: łysy koks w obcisłym body na zdjęciu wygląda jakby się wybierał na Tour de France a nie na siłkę, moim zdaniem tragedia i jeśli komuś przychodzą podobne pomysły do głowy, to znak, że trzeba zmniejszyć dawki bo beret zryty. Podobnie jak te spodnie z szerokimi nogawkami, które wrzucił leto - toż to moda siłowniana z lat 90 ubiegłego wieku [sic!]. Wiem, bo sam wtedy takie miałem. Jestem zwolennikiem minimalistycznego lansu na siłowni. Wygodne krótkie spodenki bawełniane, żeby nie krępowały ruchu przy przysiadach, bawełniana koszulka i tyle. Ani nie luźna ani nie obcisła, po prostu w takim rozmiarze, w jakim chodzisz. Chyba, że ktoś lubi przeglądać się w lustereczku (a w zasadzie to wszyscy lubimy ) to koszulka na ramiączkach lub długi rękaw, jeśli ma to zwiększyć pocenie przy redukcji. Wszelkie ciuchy techniczne i "specjalnie" zaprojektowane na siłkę najczęściej są przerostem formy nad treścią i wyglądają śmiesznie. A propos przerostu formy nad treścią: wczoraj na treningu zauważyłem typa, który założył sobie pas treningowy, ćwicząc biceps, od razu przypomniała mi się dyskusja na temat stosowania pasa na treningach i uśmiechnąłem się do siebie. Co do ryżu i makaronu: zawsze ciemne będą lepsze niż białe, bo są w mniejszym stopniu przetworzone i dzięki temu bogatsze w wartości odżywcze, ale spokojnie można stosować na zmianę, raz biały (ryż czy makaron) raz ciemny, w zależności od potrawy (nie wszędzie pasuje razowy makaron). Edytowane 1 Października 2014 przez Player1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2270 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ja wlasnie lubie lata 90, Ronnie mial podobne, i ogolnie podoba mi sie ten design.. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts