drachenfeles 5499 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 no ja też regularnie nie mogę patrzeć na nabiał, osobliwie serki, ale nie znalazłem zamiennika tzn, jeszcze nie próbowałem na dłuższą metę, ale ser ricotta jest robiony z prawie czystej serwatki i daje ok 11/100g świetnie przyswajalnych białek plus sporo tłuszczy, w sam raz jak ktoś na low carbo zasuwa, zamierzam spróbować je jeść jak znajdę jakieś dobre źródło, a mówię o nim, bo w smaku i konsystencji przypomina bardziej masło niż ser, także nie będzie tej powtarzalności, w każdym razie tak to sobie wyobrażam PS "wysoka zawartość białka" i 4/100g to jakiś żart? normalny twaróg ma z 15-20/100, to co oni robią z tym serem, że im zostaje tylko 4? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Zwykle kupuje taki twaróg półtłusty, ale sam ciężko wchodzi więc robię połączenie z jakąś mieszanką: http://www.polomarket.pl/bibgraf/marki/22/produkt307.jpg + http://www.maragasklep.co.uk/274-302-large/bonduelle-mexican-salad-425ml.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 u mnie to twarożki są jak muszę zjeść, a nie chce mi się/nie mam czasu pichcić (czyli dość często ) http://gieldaspozywcza.pl/photoNewsGalery/t300/12058_t300.jpg plus makaron bądź ryż i dodatek smakowy, który jak to u mnie zależy w dużej mierze od tego co mam pod ręką i waha się pomiędzy orzechami czy owocami, a smażonym boczkiem z cebulą Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 4g ale to kefir jest. Mozna to wypic na raz. wtedy to 16g bialka. normalnie kefiry maja cos kolo 3g/100g wtedy jest 12g. Na redukcji jest spoko.. Ja jestem troche wegetarianinem, to sie tak bawie.. Nie jem miesa kiedy nie musze.. Serek wiejski jem z dzemem truskawkowym. Troche cukrow prostych moze pozytywnie wplynac na zawartosc kortyzolu, o smaku nawet nie wspominajac... Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Ja dodaję WPC do twarogu i wtedy jest nawet smaczne. Można też zrobić naleśniki: Albo normalnie z cebulką, szczypiorkiem i na chleb. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 a wracając do zastępowania twarogu czymś innym, żółte sery mają sporo białka 25-30/100g, tylko ciężko zjeść na raz tak dużo, chyba że pizza czy fondu, ale jakoś tego nie widzę na co dzień Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Zwykle kupuje taki twaróg półtłusty, ale sam ciężko wchodzi więc robię połączenie z jakąś mieszanką: Twaróg zapity ciepłym mlekiem wchodzi jak powietrze. 30 sekund i nie ma całej kostki. Można też przygryzać papryką. Dobra rozkmina to jeszcze po prostu twarożek ze szczypiorkiem/rzodkiewką i jogurtem naturalnym. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Żółte mają chyba dużo tłuszczu. Biała fasola ma też bardzo dużo białka. Więcej niż mięso. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 wszystkie mają dużo tłuszczu, a odtłuszczony nabiał to wyjałowiony szajs z mlekiem w proszki i innym i fajnymi dodatkami także IMO nie warto go jeść, a strączkowe wiadomo dobra rzecz Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Jest ser harcenski,zawiera ze 25g bialka i tluszczu cos kolo 1%. Ale tylko w dobrych sklepach.. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Jest ser harcenski no tak jest to ser domowy i szczerze mówiąc ma dość specyficzny smak mi osobiście nie smakuje a do twarogu i serków wiejskich przyczepić się nie mogę ponieważ to mi głownie teraz zastępuje w diecie białko dość spory kryzys z pieniędzmi i nie mogę kupić piersi z kurczaka Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Ja bym mogl jesc twarog i serek wiejski praktycznie non stop. Tylko ja albo jej to na normalnie czyli np pomidor do twarohu i oliwa, a do wiejskiego pestki dyni i jakies orzechy, albo na slodko co najbardziej lubie czyli slodzik i do tego aromaty do ciast. Ja kupuje takie na alkoholu, choc sa tez na oleju. Wowczas serek moze miec niemal dowolny smak. I znow mozna dodac jablko, banana, rodzynki, jagody jogi, sliwki, WPC, co sie tam chce. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Dziś na siłce powrót do dobrych czasów z wyciągiem:) http://i.imgur.com/BgyfgCW.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 @up - dawno nie widziany obiekt przeze mnie. Czekam aż mi w końcu otworzą siłkę pod blokiem, ileż można kanapę wyciskać... Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Swoja droga tak sie przejmujemy skladem, patrzymy na wartosci odzywcze a to wszystko i tak jest palcem na piasku pisane i wziete z przecietnych usrednionych wartosci ktore kiedys tam sobie zbadali. Zobaczcie jak potrafia sie odzywki bialkowe roznic od deklaracji producentow: http://youblog.pl/2014/03/test-odzywek-bialkowych-wpc-wyniki/ Generalnie maja miedzy 2 a 2,5 raza wiecej weglowodanow niz podaje producent, ciut mniej bialka i troche wiecej tluszczy. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 A białka serwatkowe 80%, które okazywały się soją z 30% zawartości białka ? Tanie -30zł / 1kg mają duże odbiegi od normy. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Dziś bareeeeeczki! Zaczynamy! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 A białka serwatkowe 80%, które okazywały się soją z 30% zawartości białka ? Tanie -30zł / 1kg mają duże odbiegi od normy. Nie znam takich. Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Dziś bareeeeeczki! Zaczynamy! Dziś nogi i plecy zaliczone Poniedziałek nogi i plecy z p90x Wtorek Klata ( wczoraj pierwszy raz zrobiłem ten workout ) Dziś czuć zakwasy Środa nogi i plecy z p90x Czwartek barki triceps i klata z p90x Piątek biceps i plecy z p90x Sobota/Niedziela cardio z Insanity ( co drugi dzień ab ripper x z p90x ) Tak to mniej więcej wygląda ale co chwila coś zmieniam, testuje inne workouty Dokupić jeszcze muszę żelastwa bo coraz łatwiej ćwiczy mi się na ciężarach, którymi dysponuje. Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez okar19 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Środa. Barki. Dzień święty. Zarówno jeśli chodzi o szamę jak i olan treningowy. I jak na złość wtryniły mi się dwie paniusie na suwnicę Nastąpiła zatem zmiana kilejności 1. Tylny akton na linkach 3x25 2. Wznosy bokiem 3x12 3. Hantle nad głowę 10/10/8/8 4. Sztanga zza karku 12/10/8/6 5. Sztanga z klatki 12/10/8/6 6. Unoszenie hantli przodem 3x12 Czekam na hejty: to barki!!! Za dużo ćwiczeń! Zbyt intensywnie! Bla bla:) Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 co ty z tym hejtem? jak dla mnie całkiem fajnie ułożone, windę i swing byś jeszcze dorzucił będzie komplet Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie znam takich. Poczytaj testy laboratoryjne tanich bialek. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Bo szczypiory u mnie na siłkach marudzą Lubię dobrze ukrwić barki, żeby pod koniec szarpnąć coś cięższego. PS za tydzień zmidyfikuję i dam znaka:) Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Poczytaj testy laboratoryjne tanich bialek. Ale ja nie znam tanich bialek. Najtansze jakie znam to KFD/SFD i one maja testy ok. Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Mega pozytywny gościu, ciekawa relacja. Chętnie bym się tam wybrał Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez okar19 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts