verul 373 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To teraz zjedz 2kg kaszy gryczanej dziennie Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 A ja tylko powiem, że dla endo ziemniaki są lepsze od wszędzie wciskanego ryżu. Odkwaszają i zawierają mniej kalorii. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 To teraz zjedz 2kg kaszy gryczanej dziennie i popchnij kolejnymi 2kg wołowiny, a następnie zapij 6l serwatki, nie bez powodu korzysta się z supli typu koncentrat czy izolat a tak poza tym kasza gryczana to świetna rzecz, bije na głowę wszystkie ziemiaki, makarony, ryże (nie licząc niełuskanego) itd Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 i popchnij kolejnymi 2kg wołowiny, a następnie zapij 6l serwatki, nie bez powodu korzysta się z supli typu koncentrat czy izolat Wystarczy po prostu jako zrodlo bialka jesc mieso, a nie warzywka. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy64 189 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Wystarczy po prostu jako zrodlo bialka jesc mieso, a nie warzywka. Tylko nie każdy ma tyle pieniędzy aby jeść codziennie np. 0,5kg kurczaka Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Pytanie tylko, czy my tu o ekonomii i domowych finansach czy dietetyce? Pewnie, nie każdego i nie zawsze stać na kurę, wołowinę czy indyka, ale z drugiej strony jak czytam o tych przełomowych odkryciach o białku w pożywieniu dla królików to nie wiem czy to żarty czy jakaś celowa propaganda. Jasne, jest to źródło białka, umrzeć nie da, dostarczy jakiegoś budulca, ale żeby wyżywić jajkami i soczewicą rosłego ćwiczącego chłopa, to ktoś chyba rozum postradał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Jak kogos nie stac na piers z kurczaka to sa jeszcze serca i inne podroby. Jedynie z watrobka bym uwazal, bo to swinstwo. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17829 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 @up - Wątróbka zawiera dużo żelaza i ok.20g białka / 100g produktu (ale ma dużą zawartość cholesterolu), więc chyba coś nie bardzo trafiłeś. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 wątróbka jest ekstra zdrowa i ktokolwiek twierdzi inaczej powinien wrócić do szkoły, pod warunkiem, że ze zdrowego zwierza, a nie to co np francuzi podają jako delikates czyli ich słynne Foie gras, bo jak to kolega wyżej miał na myśli mówiąc świństwo to się z nim całkowicie zgadzam Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Watrobka jest czescia ciala ktora filtruje caly syf ktorym karmia hodowlane kurczaki wiec o ile watrobka z kurczaka rosnacego naturalnym tepem u gospodarza jest zdrowa to watrobka z pasionego antybiotykami broilera juz nie. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 wątroba filtruje, ale syf nie zostaje w wątrobie, natomiast broiler to nic dobrego zgadzam się Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Fasola ma więcej białka na 100 g niż chyba każde mięso. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 tylko, że tylko mięso ma białko pełnowartościowe, strączkowe są blisko, ale prawie robi wielką różnicę Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 http://3.bp.blogspot.com/-ttDnZawjh5A/T-jJX66YQzI/AAAAAAAAAOU/dX_puhS9BDs/s1600/wykres2.jpg Wygladaja mi na pelnowartosciowe, chociaz wchlanialnosc moze byc gorsza. Podstawowe zrodlo bialka z roslin napewno nie moze byc, ale jak zmieszasz 3 jajka z makaronem 100 gram, albo fasole z podsmazonym miesem z indyka, czy cos w tym stylu, to jest elegancko. Taki makaron jajeczny, potrafi pewnie miec i 15g dobrego bialka, kiedys ogladalem wywiad z jednym strong manem co zywil sie sam, glownie makaronem potem znalazl sponsora, i kazali mu jesc ryz i pic odzywki bialkowe. To mowil ze wrocil z powrotem do tego makaronu zamiast ryzu, bo lepsze rezultaty. A wszyscy sie dziwili.. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Fasola ma więcej białka na 100 g niż chyba każde mięso.Bzdura. Wartosci odzywcze fasoli podane sa dla wysuszonej nieugotowanej. Wysuszone mieso ma jeszcze wiecej bialka w 100g. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Polecam więc niektórym powyżej spróbować dostarczyć dziennie 200g białka z fasoli, makaronu i jajek. To se ne da. Jako wypełnienie/uzupełnienie/dopełnienie do solidnego kopyta okej, ale wyliczanie jak to można na fasoli białka zapewnić jest dość... śmieszne (mówię o osobie ćwiczącej, nie o przeciętnym człowieku bez diety i zapotrzebowań) Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Wątróbka pycha!!!! a reszta wg. staropolskiego i powtarzanego przeze mnie do znudzenia przysłowia: Jest kasa, jest masa. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) tylko, że tylko mięso ma białko pełnowartościowe, strączkowe są blisko, ale prawie robi wielką różnicę Nie wiem czy to nie mit. Znam kilka weganek i jakoś żyją, a od kilku lat nie jedzą mięsa. Frank Medrano jest weganinem. Można łączyć jedno z drugim (fasolę z mięsem np.). Edytowane 4 Lutego 2014 przez Saiya-jin 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Nie wiem czy to nie mit. Znam kilka weganek i jakoś żyją, a od kilku lat nie jedzą mięsa. nie, to nie mit, a weganie żyją owszem tylko stosunkowo szybko się starzeją, niekoniecznie zewnętrznie, brak aminokwasów egzogennych nie zabija od razu, ale powoli wyniszcza organizm Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Co nie zmienia faktu, że gość ma dobrą rzeźbę Aczkolwiek do tego Pana trochę mu brakuje http://cdn.teckler.com/images/GYM/9ee9f88faf14dc8673067b49f366c60a.jpg Jaki z tego morał? Jeść mięso! Edytowane 4 Lutego 2014 przez Klikacz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Ciekawe ile soi jedza. Albo odzywek bialkowych sojowych. Teoretycznie sie da, a to ze soja jest szkodliwa to taki niuans. Poza tym to ze cos sie da zrobic, np jakas tam mase na warzywkach, nie oznacza ze to rozwiazanie optymalne ani chocby dobre. Ze nie wspomne o tym, ze czesto takie "Gwiazdy" robia mase na miechu, potem przechodza na warzywka i nagle wielcy weganie. Ten Mendrano wyglada jak mister Oswiecimia. Edytowane 5 Lutego 2014 przez verul Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) http://scoobysworkshop.com/vegetarianism/ Bylo jeszcze o jednym koksie, w muscle development, ktory z tego co pamietam nawet jajek nie jadl, tylko jakies orzechy i tym podobne.. Edytowane 5 Lutego 2014 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 wszystko się da przez pewien czas, inna sprawa, że patrzenie na zawodowców mija się celem oni zawsze dobrze wychodzą na zdjęciach, pokazach itp, bo na tym polega ich praca przykład z życia wzięty, koleżanka jest kosmetyczką i miała klientkę, którą jak wzięła "na stół" to się zastanawiała co jest z nią nie tak, w końcu podczas któregoś tam zabiegu zaczęła podpytywać i wyszło, że dziewczyna 27lat, skóra jak u 50 latki, włosy paznokcie masakra, ciągle zmęczona, ciągle coś nie tak, okazało się, że od kiedy poszła na studia jada tylko wafle ryżowe itp chrupkie pieczywa, czasem jakiś owoc czy sałatka i takie tam "eko-zdrowe-fit" rzeczy, nawet nie była weganką z przekonania, tak wyszło PS @up nie myl wegan z wegetarianami, o tym nawet jest ten artykuł scoobiego Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 To fakt, zawodowcy nie zrobia sobie fotek albo filmikow jak akurat nie sa wycieci i wyrzezbieni tylko zmasowani. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) wszystko się da przez pewien czas, inna sprawa, że patrzenie na zawodowców mija się celem oni zawsze dobrze wychodzą na zdjęciach, pokazach itp, bo na tym polega ich praca przykład z życia wzięty, koleżanka jest kosmetyczką i miała klientkę, którą jak wzięła "na stół" to się zastanawiała co jest z nią nie tak, w końcu podczas któregoś tam zabiegu zaczęła podpytywać i wyszło, że dziewczyna 27lat, skóra jak u 50 latki, włosy paznokcie masakra, ciągle zmęczona, ciągle coś nie tak, okazało się, że od kiedy poszła na studia jada tylko wafle ryżowe itp chrupkie pieczywa, czasem jakiś owoc czy sałatka i takie tam "eko-zdrowe-fit" rzeczy, nawet nie była weganką z przekonania, tak wyszło PS @up nie myl wegan z wegetarianami, o tym nawet jest ten artykuł scoobiego To trochę jakby powiedzieć, że jak ktoś je mięso, to tylko kiełbasę i parówki. Jest weganizm i weganizm. Tak mi się przynajmniej wydaje. Można ułożyć w miarę rozsądną dietę wegańską i coś takiego jak dziewczyna z twojego przykładu. Inna sprawa, że weganie suplementują się B12, więc raczej nie jest to naturalna dieta dla człowieka. Edytowane 5 Lutego 2014 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.