verul 373 Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 (edytowane) ja mam takie pytanie bo mimo stosowania diety zatrzymałem się na 66 kg czy jeśli ułoże sobie dietę do mojego celu jaki mam tzn 60 kg i będę jadł porcję jak do 60 kg to czy wagą stracę szybciej ? Czy mogą być z tym związane jakieś zagrożenia ? A oprocz diety cwiczysz cos? Obcinac powinienes max 300 kcal wzgledem Twojego zapotrzebowania kalorycznego. JAk stanales, a redukujesz od dluzszego czasu (i cwiczysz oczywiscie) to na tydzien wejdz na zerowy bilans, przytnik troche wegle, a potem znow zacznij redukcje. Co do sprzetu w domowej silkowni to ja za cene rocznego karnetu na silke czyli ok 1300zl kupilem zestaw laweczka skladana z modlitewnikiem, uchwyty na sztange z regulowana wysokoscia, gryf prosty 180, lamany, 2 male i ze 100 kg obciazen. Wiadomo ze laweczka nie jest super modna, sprzet topowej marki itd no ale wyciskac idzie, a dzieki temu ze uchwyty na gryf mozna ladnie w gore podniesc to i pod przysiady sie nadaja. Do tego drazek i w sumie mozna cwiczyc wszystko, bo poczatek i tak powinno sie robic na cwiczeniach wielostawowych z wolnymi ciezarami. Edytowane 22 Listopada 2013 przez verul Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 A oprocz diety cwiczysz cos? tak ćwiczę i to całkiem sporo poniedziałek : Muay Thai Wtorek : Muay Thai Środa : 4:40 Interwał , 17:30 trening siłowy Czwartek - Wolne Piątek : Muay Thai Sobota : 16 km bieg + trening siłowy Niedziela : 16 km bieg + trening siłowy Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 16 km bieg + trening siłowy a zdajesz sobie sprawę, że to się wyklucza? albo krzepa albo kondycja na długie dystanse, nie pogodzisz tego tak samo jak nie pogodzisz masowania z redukcją 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RoXIcon 47 Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Jeden dzień odpoczynku brawo Lubisz się chyba katowac. Zaczni robić jedno a porządnie i zrób przynajmniej dwa dni odpoczynku bo przyjdzie dzień i chwila że zamiast progresu będzie regres twojej formy. Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 a zdajesz sobie sprawę, że to się wyklucza z tym treningiem bardziej mi chodziło o to co napisałeś mi na PW czyli te pompki , padnij powstań to jest bardziej trening na redukcję Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 tak, ale chodzi mi to zjawisko spadku siły przy bieganiu na duże dystanse, to z masą/redukcją było tylko analogią chodzi ze mną na cross jeden maratończyk i mówi, że, biega już mniej bo chce więcej krzepy, ale ilekroć się przygotowuje do maratonu to w okolicach startu przygniatają go sztangi z którymi się już spokojnie bawił 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 ale chodzi mi to zjawisko spadku siły przy bieganiu na duże dystanse znam to zjawisko ponieważ siła mi strasznie spadła ale od lutego wracam na siłownię i kończę z bieganiem takich dystansów i bieganiem do kwietnia Cytuj Link to post Share on other sites
polish95 80 Napisano 23 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Ponawiam pytanie, czy jak w Poniedziałek przed treningiem MMA, będę chodził na siłkę, to czy nastapi tutaj "spalanie mięśni"? Czy przełożyć siłownie na wtorek? Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 ja mam pytanie czym mogę zastąpić smarowidło do chleba ? i tak nie jem go dużo ale chcę się dowiedzieć czym można go zastąpić czymś zdrowszym Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Najlepiej nie smarować Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Najlepiej nie smarować chleb z polędwicą do szkoły bez masła to nie zbyt dobre rozwiązanie .... więc muszę czymś smarować nawet minimalną ilość ... Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) Moja wyprawka szkolna: 2-3 suche bułki i do tego 500ml wody. Więc nie przesadzaj Edytowane 25 Listopada 2013 przez darkatraz Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 ja mam jeszcze żarcie tzw dla kur ... więc ja mam uraz do suchego a po za tym nie mam gdzie jeszcze tłuszczy wcisnąć w diecie ... Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ogarnijcie sobie strone zapytajtrenera.pl Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17812 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Rozczulacie się nad każdą kromeczką, jeśli naprawdę ostro ćwiczycie, to chyba nie ma powodu do strachu czy sobie posmarujesz margaryną czy masłem. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ja jem co będzie w lodówce. Więc mnie tam luz, z tą suchą bułką to jaja sobie robiłem Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Rozczulacie się nad każdą kromeczką Jak już idę dietą to na 100% poważnie teraz nie mogłem trenować prawie tydzień bo choroba i 3 kg i wskoczyło i znów dalej od celu niż zaplanowałem .... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 czym mogę zastąpić smarowidło do chleba ? i tak nie jem go dużo ale chcę się dowiedzieć czym można go zastąpić czymś zdrowszym a jakie smarowidło chcesz zastępować? masło w składzie 100% masło jest najlepszą rzeczą jaką możesz jeść Cytuj Link to post Share on other sites
sadys 116 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) a jakie smarowidło chcesz zastępować? masło w składzie 100% masło jest najlepszą rzeczą jaką możesz jeść Najlepsza na co? Jesli chodzi o smarowanie chleba to czy maslo czy margaryna ma swoje wady. Ja po konsultacji z dietetykiem jem rame olivio. Nie mniej jak robie ostra redukcje to chleb nakrapiam czysta oliwa z oliwek na to grilowany ( elektrycznie ) sznycel z indyka i posilek jak marzenie ( pieczywo pelnoziarniste oczywiscie No w sumie jest jeszcze maslo orzechowe - super sprawa ale nie kazdemu podchodzi smak Edytowane 26 Listopada 2013 przez sadys Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) masło w składzie 100% smaruję to masłem roślinnym z bielmara czy bielamru nie pamiętam dokładnie nazwy a pamiętam że do polecanych to nie należy ... Edytowane 26 Listopada 2013 przez dentor23 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 masłem roślinnym masło roślinne (wyjątek patrz niżej) to oksymron No w sumie jest jeszcze maslo orzechowe - super sprawa ale nie kazdemu podchodzi smak bo dobre masło orzechowe (przymknę oko na oksymoron, bo to specyficzny produkt) trzeba ściągać sobie ze stanów, niestety tak nasza produkcja jak i europejska dystrybucja ma wynalazki bardziej przypominające margarynę z mielonymi orzeszkami niż masło orzechowe pomijając fakt, że to bomba kaloryczna Najlepsza na co? na wszystko, choć dobra oliwa z oliwek czyli grecka kupiona w grecji (bo dziady dobrej oliwy nie eksportują, całą zjadają sami) jak najbardziej Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Ponoć swojski olej lniany czy rzepakowy jest równie zdrowy jak oliwa. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 pod kątem dietetycznym lniany zdecydowanie zdrowszy, ale źle się przechowuje i mnie nie smakuje, rzepakowy też jak najbardziej w porządku plus prawie niewyczuwalny w smaku nadaje się do wszystkiego z głębokim smażeniem włącznie - używam prawie co dzień, ale fajnie doprawiona oliwa ma przy okazji świetny smak, dlatego IMO znacznie lepiej się nadaje do wielu dań Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) ja mam pytanie czym mogę zastąpić smarowidło do chleba ? i tak nie jem go dużo ale chcę się dowiedzieć czym można go zastąpić czymś zdrowszym Oliwa z oliwek albo maslo 82% tluszczu. Margaryna jest rakotworcza i powoduje tycie. Byle nie przesadzac z tym smarowaniem. 1g oliwy to 9kcal a 1g masla troche ponad 7kcal. Pisze to bo niektorzy lubia smarowac na grubo i potem mozna sie zdziwic ze do jednej kanapki dochodzi ekstra 100 kcal. Co do lnianego to sa dwa rodzaje. Wysokooleinowy i niskooleinowy. Ten wysoko jest lepszy. Tylko ze wielonienasycone kwasy tluszczowe w nadmiarze sa szkodliwe wiec i z tym nie mozna przesadzac. Plus fakt, ze szybko traci waznosc no i przechowywanie to w lodowce. Edytowane 26 Listopada 2013 przez verul 1 Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) No dobra. Za namową okara zacząłem trenować. Dzień 1 i 2 z insanity work out http://img194.imageshack.us/img194/8366/7n1j.jpg Widzimy się za 30 i 60 dni Sry za jakość ale robione kalkulatorem Edytowane 26 Listopada 2013 przez darkatraz 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.