joker5513 2785 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września No racja. Przydałaby ci się solidna warstwa mx4 na czoło. :-) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września No, następny mądrala, którego posty wzbogacają nasze forum swoją inteligentną treścią. XD Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Chyba trzeba naszykować tabelkę jak na Wikipedii ze stronami konfliktu. Rebel kontra Janek Dżoker* kontra Kawabonga *z doraźnym wsparciem r1023 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2785 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Do rebel vs janek aka niepiśmienny też możesz mnie dopisac XDDD Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Janek vs kuciapka mówie pass xD Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września Ja mówię "ryp w pip i po makale". Poza tym nie hiperbolizowalbym mojej relacji z Janem do rangi konfliktu. Ot, po prostu różne opinie mamy, gdzie ja jednak zwracam uwagę na to żeby moje wypociny szło zrozumieć po pierwszym czytaniu xD 1 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września (edytowane) 17 godzin temu, Kawabonga napisał: Szkoda że IQ nie dodaje co niektórym XD To na co czekasz smaruj czółko MX-em :-) 17 godzin temu, Artok napisał: Chyba trzeba naszykować tabelkę jak na Wikipedii ze stronami konfliktu. Rebel kontra Janek Dżoker* kontra Kawabonga *z doraźnym wsparciem r1023 Ja tylko podziwiam moc GRE, poziom wiedzy Kałabango. Edytowane 18 Września przez r1023 2 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września (edytowane) No to mx zrobila robote ,jak zawsze xD Do 25 tego z 10 procent wiecej rpm niz na fabrycznej.... 3 godziny temu, Rebelmind napisał: Ot, po prostu różne opinie mamy, Tak ,nie z tej ziemi masz xd Edytowane 18 Września przez janek20 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września @BlackCoffe Czy jeszcze ktoś administruję te forum ? Regulamin jest, ale czy ktoś wyciąga jakieś konsekwencję z tego co kto tu pisze ? " Na Forum nie wolno umieszczać treści wulgarnych (również tych, ukrywanych przez autocenzurę lub samych użytkowników *gwiazdki), obraźliwych, rasistowskich, erotycznych, łamiących prawa autorskie oraz godzących w dobre imię drugiej osoby. Ponadto zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi. Wszelkie wpisy powinny być dobrze uargumentowane, tak by były jak najbardziej pomocne dla autora tematu. Posty, wpisy na SB oraz uaktualnienia statusu o prowokacyjnym charakterze wypowiedzi będą usuwane a ich autorzy w skrajnych przypadkach karani. Zabronione jest nabijanie bezwartościowych postów typu "dshdsfsd bla bla bla" i/lub zawierających same emotikony czy ich nadmierną ilość, a także pisanie kilku postów pod rząd w jednym temacie (post pod postem). " Wypowiedzi tych dzieciaków poniżej, wnoszą naprawdę tyle wartościowych i inteligentnych postów, nie obniżających ogólny poziom forum, że nie zasługują na bana, to może zacznijmy ich nagradzać XD . @joker5513 @janek20 @r1023 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września A właśnie przymierzałem się do zakupu za dwa tygodnie. Czyli czekamy aż potanieją xD LOL Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września 38 minut temu, Kawabonga napisał: @BlackCoffe Czy jeszcze ktoś administruję te forum ? Regulamin jest, ale czy ktoś wyciąga jakieś konsekwencję z tego co kto tu pisze ? " Na Forum nie wolno umieszczać treści wulgarnych (również tych, ukrywanych przez autocenzurę lub samych użytkowników *gwiazdki), obraźliwych, rasistowskich, erotycznych, łamiących prawa autorskie oraz godzących w dobre imię drugiej osoby. Ponadto zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi. Wszelkie wpisy powinny być dobrze uargumentowane, tak by były jak najbardziej pomocne dla autora tematu. Posty, wpisy na SB oraz uaktualnienia statusu o prowokacyjnym charakterze wypowiedzi będą usuwane a ich autorzy w skrajnych przypadkach karani. Zabronione jest nabijanie bezwartościowych postów typu "dshdsfsd bla bla bla" i/lub zawierających same emotikony czy ich nadmierną ilość, a także pisanie kilku postów pod rząd w jednym temacie (post pod postem). " Wypowiedzi tych dzieciaków poniżej, wnoszą naprawdę tyle wartościowych i inteligentnych postów, nie obniżających ogólny poziom forum, że nie zasługują na bana, to może zacznijmy ich nagradzać XD . @joker5513 @janek20 @r1023 Gdybym się tym kierowała dosłownie to każdy, w tym Ty by był na banie. Nauczcie się z sobą dyskutować, nie macie pięciu lat. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 468 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września (edytowane) 10 godzin temu, Kawabonga napisał: Wypowiedzi tych dzieciaków poniżej, wnoszą naprawdę tyle wartościowych i inteligentnych postów, nie obniżających ogólny poziom forum, że nie zasługują na bana, to może zacznijmy ich nagradzać XD . @joker5513 @janek20 @r1023 Toż to zbanowanie połowy aktywnych użytkowników tego forum. Wtedy już całkiem będzie tu cicho i smutno. 10 godzin temu, Lord_Krecitsqa napisał: A właśnie przymierzałem się do zakupu za dwa tygodnie. Czyli czekamy aż potanieją xD LOL Nie spodziewałbym się w najbliższym czasie jakiś mocnych obniżek. Taki RX 7900XTX jest dostępny już od za c/a 4 tys zł. Niżej to 7900 XT da się upolować poniżej 3 tys zł, jeszcze niżej to mamy 7900 GRE za 2,4 tys, a niżej to już od dawna walczą RDNA 2 z RDNA 3. Nie widzę tu aż do premiery kolejnych układów jakiegoś dużego pola do obniżek. Tym bardziej, że zieloni też raczej teraz będą pilnowali by wyprzedawać magazyny z 4080S i 4090 w dobrych cenach. Edytowane 19 Września przez Adames Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września 13 godzin temu, BlackCoffe napisał: Gdybym się tym kierowała dosłownie to każdy, w tym Ty by był na banie. Nauczcie się z sobą dyskutować, nie macie pięciu lat. Ja niby za co ? LOL . Przyjrzyj się postom tym delikwentom wymienionym przeze mnie i powiedz co oni wartościowego wnieśli tu do tematu w swoich ostatnich postach NAVI3/ RDNA3 ? Robią tylko burdel z forum. 13 godzin temu, Lord_Krecitsqa napisał: A właśnie przymierzałem się do zakupu za dwa tygodnie. Czyli czekamy aż potanieją xD LOL Ceny niestety stoją w miejscu , aż dziwne. Swoją kartę kupiłem w styczniu za 2650zł , teraz jak patrzę to najtaniej 2579zł w Proline i za 2548 w KRsystem. Różnica marginalna . Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września Owszem, Ty też bo sam się podobnie zachowywałeś. A żeby nie było jak to określiłeś burdelu w temacie przejdź właśnie do tematyki tego wątku. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września 14 minut temu, Kawabonga napisał: przyjrzyj się postom tym delikwentom wymienionym przeze mnie i powiedz co oni wartościowego wnieśli W dniu 15.09.2024 o 15:07, Kawabonga napisał: Pastę zaaplikowałem Arctic MX4 W dniu 15.09.2024 o 17:05, janek20 napisał: Poczekaj 10 dni xD I pastuj znowu.... W dniu 17.09.2024 o 10:44, Kawabonga napisał: Chyba coś się już dzieje z tą pastą, dziś zauważyłem wzrost hot spotu i obrotów wentylatorów. moja prawidłowa diagnoza trwała sekunde po przeczytaniu posta ,reszta to spam łacznie z twoim Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września (edytowane) 10 godzin temu, janek20 napisał: moja prawidłowa diagnoza trwała sekunde po przeczytaniu posta ,reszta to spam łacznie z twoim Diagnozę to ja przeprowadziłem sprawdzając temperaturę po kilu dniach. Piszę o tym bo od tego jest forum, aby to potwierdzić albo zaprzeczyć. Przecież mogłem nic nie napisać . MX4 widocznie dobrze sprawdza się na monolitycznych rdzeniach tak jak mam na RTX3060Ti, na rdzeniach składających z kilku bloków jak RX7xxx nie sprawdza się . PTM7950 zamówiłem . BTW jakie pasty mogą się sprawdzić z Radonami RX7XXX ? Mam jeszcze Pactum PT-3 w domu. Edytowane 19 Września przez Kawabonga Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września Mx nie sprawdza się w ogóle .4/10 wydajność a po tygodniu wygrzewania traci właściwości. Najlepsza pasta to gelig gc Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września 8 godzin temu, Kawabonga napisał: BTW jakie pasty mogą się sprawdzić z Radonami RX7XXX ? Wszystkie, które są gęste i lepkie. Gelid GC-PRO, Alphacool Sub Zero, Alphacool Apex. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2785 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września (edytowane) 9 godzin temu, Kawabonga napisał: MX4 widocznie dobrze sprawdza się na monolitycznych rdzeniach tak jak mam na RTX3060Ti, na rdzeniach składających z kilku bloków jak RX7xxx nie sprawdza się . Zaraz bo już się pogubiłem Tą MX4 masz posmarowane i na 3060Ti i Radeonie GRE? Bo kilka postów wyżej piszesz że ponownie hot spot wzrasta itp. - na jakiej w końcu karcie? Czyli na 3060ti MX4 po czasie trzyma parametry a degraduje się na Radeonie? Dobrze rozumiem? U siebie jeżeli była konieczność wymiany pasty na GPU (tylko w sumie jeden przypadek miałem - (SR)Aorus 2080ti) to smarowałem Thermal grizzly Kryonaut i nic z czasem się nie pogarszało do sprzedaży karty. Edytowane 20 Września przez joker5513 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Godzinę temu, joker5513 napisał: U siebie jeżeli była konieczność wymiany pasty na GPU (tylko w sumie jeden przypadek miałem - (SR)Aorus 2080ti) to smarowałem Thermal grizzly Kryonaut i nic z czasem się nie pogarszało do sprzedaży karty. Też dawałem Thermal Grizzly Kryonaut na 3080 i było bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1435 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Zwykły Kryonaut dość szybko wysycha, za to Extreme ten różowy fajnie trzyma właściwości nawet przy wysokich temperaturach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września (edytowane) 3 godziny temu, joker5513 napisał: Zaraz bo już się pogubiłem Tą MX4 masz posmarowane i na 3060Ti i Radeonie GRE? Bo kilka postów wyżej piszesz że ponownie hot spot wzrasta itp. - na jakiej w końcu karcie? Czyli na 3060ti MX4 po czasie trzyma parametry a degraduje się na Radeonie? Dobrze rozumiem? No przecież piszę o tym od kilku dni lol . MAM od dwóch lat Arctica MX4 na RTX 3060Ti i trzyma dobre temperatury (71c hot spot). Na RX7900GRE od kilku dni i nie trzyma już temperatur. Edytowane 20 Września przez Kawabonga Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1435 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Im wyższa temperatura tym szybciej będzie efekt "pump out" i nawrót wysokich temperatur, stąd na dosyć mało biorącej i dość chłodnej 3060Ti nawet rzadka pasta utrzyma się dość długo, a na AMD gdzie hotspot podchodzi nie rzadko 90+ stopni i pobór prądu jest znacznie większy nastąpi to szybko. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-8800-xt.c4229 Shading Units 3584 TMUs 224 ROPs 96 Compute Units 56 RT Cores 56 L0 Cache 32 KB per WGP L1 Cache 128 KB per Array L2 Cache 4 MB L3 Cache 64 MB Ktoś chyba tu mówił ze bedzie 96MB Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września Bo wcześniej donosili o 96MB. Teraz co też sądzę że to raczej bliżej prawdy będzie że 64MB. No i wychodzi na to że 16gb gddr6 będzie wystarczające w tej półce. Nawet zieloni nagle uznali że można pchać gddr6 zamiast gdrr6x w 4070. Pytanie czy dogoni choćby w rasreryzacji 4080. Jak nie to kto to kupi, chyba że za 500$;) A donoszą że będzie z 10% wolniejsze jak 7900xt: https://www.digitaltrends.com/computing/amd-rdna-4-everything-we-know-so-far/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts