Artok 2004 Napisano 12 Września Autor Udostępnij Napisano 12 Września Jak sądzę kości GDDR6 mają lepsze timingi, co niweluje różnice w przepustowości. W każdym razie dobrze, że karta nie spowolniła znacząco, ale jakieś 30/50$ od ceny mogliby odjąć (odpowiednio dla 4070 i Superki). Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 456 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Nie każdy proces jest też wrażliwy na szybkość pamięci. Tutaj widocznie bardziej ograniczeniem jest sam układ graficzny, więc pamięci nie odgrywają tak dużej roli. Realna różnica w szybkości jest niewielka. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3724 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września No jak, skoro w tej cenie mogą sprzedać tańszy produkt? Niewiele wolniej za to nadal drogo Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1431 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Zwróćcie uwagę na wyniki w Metro Exodus, 10% mniejsza wydajność. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3724 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września Spieszmy się kupować 4090, tak szybko odchodzą... https://ithardware.pl/aktualnosci/geforce_rtx_4090_4090d_wycofane-35200.html Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2765 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września Martwią te ploty o zapotrzebowaniu na prąd, ale nie ma co sie martwic na zapas. ADY tez miały być nie wiadomo jak fatalne pod tym względem a wyszło całkiem nieźle. Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 456 Napisano 18 Września Udostępnij Napisano 18 Września Problem z zasilaniem już rozwiązano przy prototypie RTX 4090: 3 Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września Powiedzcie mi proszę jaki jest godny polecenia model 4080 ? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września np 4080s gigabyte gaming,asus tuf,strix,pny xlr8,msi suprimx Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 29 Września Udostępnij Napisano 29 Września Miał ktoś doczynienia ze Sferis z gwarancją? Bo mi 4070ti po 2 mc się wykruszyła . Kupiona na promce za 2.5 k Zotac Trinity Wysłane z mojego CPH2493 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 29 Września Udostępnij Napisano 29 Września Miał ktoś doczynienia ze Sferis z gwarancją? Bo mi 4070ti po 2 mc się wykruszyła . Kupiona na promce za 2.5 k Zotac Trinity Wysłane z mojego CPH2493 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2177 Napisano 29 Września Udostępnij Napisano 29 Września Oddajesz na gwarancję i tyle poczytaj na stronie jak to się robi Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września za słabo sprecyzowałem pytanie, chodzi mi o to jak szybko realizują (naprawiają , wymieniają lub zwracają kasę) bo nie wiem czy czekać np. 21 dni czy lepiej kupić sobie kartę nową i czekać co z tamtą się zadzieje. Generalnie jakoś powiedzmy 3 tygodnie bez kompa to średni mi się uśmiecha Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2765 Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września No dwa tygodnie minimum musisz liczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3724 Napisano 30 Września Udostępnij Napisano 30 Września Nie gw, RĘKOJMIA only @MariuszB35PL 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3724 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października W dniu 18.09.2024 o 09:07, Rebelmind napisał: Spieszmy się kupować 4090, tak szybko odchodzą... Ten sam los już dotyka 4080S. Zapasy mają się jeszcze bardziej uszczuplić do listopada https://wccftech.com/nvidia-end-geforce-rtx-4080-super-gpu-supply-november-rtx-5090-5080-launch-simultaneously/ Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 456 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października Czyli envidja odrobiła lekcje z premiery RTX 4000, gdzie na rynku wtedy było za wiele kart z serii 3000 i jakoś je trza było wepchnąć ludowi. Tym razem generują ssanie na rynku odpowiednio wcześniej kończąc produkcję topowych modeli. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2004 Napisano 4 Października Autor Udostępnij Napisano 4 Października Linie produkcyjne TSMC nie są z gumy, więc najpewniej musieli z czegoś zrezygnować. Im to nawet wyjdzie na rękę, ponieważ stara generację nie będzie walczyła z nową i zalegała w hurtowniach. Cytuj Link to post Share on other sites
ESKA 352 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października 8 godzin temu, Adames napisał: Czyli envidja odrobiła lekcje z premiery RTX 4000, gdzie na rynku wtedy było za wiele kart z serii 3000 i jakoś je trza było wepchnąć ludowi. Tym razem generują ssanie na rynku odpowiednio wcześniej kończąc produkcję topowych modeli. O to to ... Właśnie to miałem napisać. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2004 Napisano 6 Października Autor Udostępnij Napisano 6 Października Jutro przeprowadzam eksperyment, a mianowicie wystawiam 4070 Ti za 2700 zł na OLX i zobaczymy w jakiej kwocie jej sprzedaż będzie możliwa. Normalnie bym wystawił za powiedzmy 2500 zł, ale tak się nie da, gdyż użytkownicy tego portalu będą się targować nawet przy cenie 5 zł. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2765 Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października Nowe chodzą po 4 koła więc 2700 to będzie okazja i się janusze pozabijają. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2004 Napisano 6 Października Autor Udostępnij Napisano 6 Października (edytowane) No zobaczymy jak to będzie. Generalnie za 4000 zł to są dostępne od ręki modele 4070 Ti Super z 16 GB pamięci. Ja mam zwykły model, który 2 lata temu miał pojawić się na półkach sklepowych jako RTX 4080 12 GB. Już go nie produkują, więc nie jest łatwo dobrze go wycenić. Edytowane 6 Października przez Artok Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października 4 godziny temu, Artok napisał: Jutro przeprowadzam eksperyment, a mianowicie wystawiam 4070 Ti za 2700 zł na OLX i zobaczymy w jakiej kwocie jej sprzedaż będzie możliwa. Normalnie bym wystawił za powiedzmy 2500 zł, ale tak się nie da, gdyż użytkownicy tego portalu będą się targować nawet przy cenie 5 zł. Tak wystawiłem moją 6950 i nawet jak obniżyłem cenę do 1500zł to chcieli płacić 1200zł xD 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2765 Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października OLX to tylko sposób na nerwy. Ja sprzedaje tylko na Allegro, szkoda nerwów na januszy biznesu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października W dniu 6.10.2024 o 10:31, Artok napisał: Jutro przeprowadzam eksperyment, a mianowicie wystawiam 4070 Ti za 2700 zł na OLX i zobaczymy w jakiej kwocie jej sprzedaż będzie możliwa. Normalnie bym wystawił za powiedzmy 2500 zł, ale tak się nie da, gdyż użytkownicy tego portalu będą się targować nawet przy cenie 5 zł. Dwie pierwsze wiadomości to będzie wał. Jeden smsem niby od Olx a druga z linkiem. Także uważaj. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts