PatrycjaHotala 2 Napisano 8 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2022 (edytowane) Hejka, obecnie posiadam Samsung Galaxy A5 2017 i szukam jakiegoś lepszego muzycznego telefonu. Priorytetem jest dla mnie tylko i wyłącznie jakość dzwięku, bo praktycznie do tego głównie mi służy telefon, nie interesują mnie jakieś bajery typu super aparat itp. Chciałabym, żeby to był najlepiej Samsung Galaxy, tylko nie wiem jeszcze jakie modele sobie popatrzeć. Jeżeli chodzi o budżet to trudno powiedzieć. Aha i fajnie jakby był wymiarowo podobny do mojego obecnego, bo nie przepadam za wielkimi cegłami . Może ktoś coś doradzi? Edytowane 8 Lipca 2022 przez PatrycjaHotala Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 9 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2022 Każdy telefon odtwarza muzykę tak samo kieruj się tylko tym żeby miał głośniki stereo. Albo po prostu kup głośnik bluetooth polecam tego https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/hi-fi-audio/glosniki-mobilne/glosnik-bezprzewodowy-muvo-play-czarny Cytuj Link to post Share on other sites
snatos 0 Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 (edytowane) Wiele może nadal zależeć od aplikacji do słuchania muzyki, z których będziesz korzystać. Na przykład znam tylko jeden odtwarzacz wideo (VLC), który zwiększa dźwięk o 200% bez utraty jakości. Z pewnością warunkowe Spotify APK MOD lub JetAudio mogą oferować tę samą funkcję. Edytowane 16 Lipca 2022 przez snatos Cytuj Link to post Share on other sites
PatrycjaHotala 2 Napisano 22 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 @KwantowyYebaka @snatos Nie zrozumieliśmy się, ja nie słucham dzwięku na głośnikach, tylko i wyłącznie na słuchawkach. Nie zależy mi tak samo na głośności, bo z tym nie mam problemu, chodzi o samą jakość dzwięku. Bo przykładowo płyty główne mają różne kodeki, więc chyba z telefonami jest podobnie? Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 (edytowane) Jeśli chodzi o głośniki to między najlepszymi, a najgorszymi jest przepaść. Ale ty nie słuchasz na głośnikach gdzie zostają Asusy i iPhone. Jak słuchasz przez jacka to obecnie większość smartfonów go nie ma. Niektóre nie mają ale maja analogowe wyjście audio. Najlepiej moim zdaniem obecnie z nowych z jackiem brzmią Asusy - Zenfone 9 i Rogphony. Jeśli słuchasz na słuchawkach BT to telefon ma drugorzędne znaczenie. Jedyne by obsługiwał standardy jak aptX, aptX HD, aptX adaptive i LDAC. Mniej znane czy AAC nie mają dobrego drugiego końca. Istotny jest wtedy dobry, niezawodny moduł BT w telefonie (to też nie jest takie oczywiste). Czasem coś programowo jest skopane czy sprzętowo przy przetwarzaniu audio w postaci cyfrowej ale rzadko. Jeśli chcesz naprawdę dobry dźwięk to zostaje ci i tak dodatkowy dac na usb. To tylko opinia. Zawsze jednak sprawdzić czy coś nam pasuje. Edytowane 5 Sierpnia 2022 przez anemus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 W dniu 22.07.2022 o 18:44, PatrycjaHotala napisał: ja nie słucham dzwięku na głośnikach, tylko i wyłącznie na słuchawkach. Podaj model słuchawek. Generalnie jeżeli chodzi o zwykłe "pchełki" za 30 PLN, to raczej większego znaczenia nie ma. Ale może mieć znaczenie w przypadku droższych modeli słuchawek o konkretnych parametrach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts