android717 35 Napisano 15 Marca 2022 Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Pani z banku dzwoni i mnie pyta czy dokonywałem transakcji kartą w Hiszpanii, a ja na to że nigdy tam nie byłem -.-' Polecam, budzi lepiej niż kawa. . No i coż... mam jeszcze dychę w kurtce... Najlepsze jest to że nie mam pojęcia co tu się stało. Gdzie się da płacę jednorazową kartą wirtualną/blikiem. Wszędzie, do każdego portalu mam zupełnie inne hasło + U2F i takie tematy... Hm, lewy bankomat? Miłego dnia i smacznej kawusi (: 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 15 Marca 2022 Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) Można powiedzieć że byłeś tam wirtualnie... hahahaha Niezłe ceny... Co to są te Tabacosy ??? Edytowane 15 Marca 2022 przez pawluto Cytuj Link to post Share on other sites
android717 35 Napisano 15 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) https://www.tabacosypapeles.com Ale że ja "no habla", to tylko wiem tyle że jakiś tytoń czy coś takiego. Ciekawe jak się musiał wkurzyć że jestem takim biedakiem - w przeliczeniu to tam było delikatnie ponad 211 EUR XD Edytowane 15 Marca 2022 przez android717 Cytuj Link to post Share on other sites
login1969 218 Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Zastanawia mnie jedna sprawa, zawsze jak robię zakupy, czy to stacja benzynowa, czy to market na przykład.Dlaczego przy pobieraniu pieniędzy z bankomatu, ten że bankomat sugeruje mi abym zakrył ręką wpisywany pin, zresztą we wszystkich rekomendacjach pin do karty trzeba chronić, natomiast na stacji, markecie,( gdzie wokół a szczególnie nad kasami są kamery, nie mówiąc o innych klientach którzy za mną stoją i patrzą ) nie ma jakiegoś sensownego zabezpieczenia przed tym żeby ktoś postronny nie odczytał mojego pinu. Oczywiście zawsze płacę zbliżeniowo, ale przy większych kwotach ( a teraz przy tych cenach o to nie trudno ) trzeba wpisywać pin.Co Wy na to? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 2 godziny temu, login1969 napisał: Dlaczego przy pobieraniu pieniędzy z bankomatu, ten że bankomat sugeruje mi abym zakrył ręką wpisywany pin Naprawdę nie wiesz? Przecież tyle było o nakładkach na bankomacie skanujących karty i ukrytych kamerach odczytujących pin. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
android717 35 Napisano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Kij tam z pinem, obczajcie to (Jest zablokowana + już i tak nie mam nic na tym koncie XD) : Jedno celne zdjęcie z kamery i zapłacisz on-line gdzie się da. Kto kto projektował? Cytuj Link to post Share on other sites
login1969 218 Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 21 godzin temu, wodego napisał: Naprawdę nie wiesz? Przecież tyle było o nakładkach na bankomacie skanujących karty i ukrytych kamerach odczytujących pin. Oczywiście że wiem o nakładkach... może źle zadałem pytanie.Chodzi mi o to że w sklepach, na stacjach benzynowych i wszędzie tam gdzie płacimy kartą widać jak na dłoni co wpisujemy. Powinno być to inaczej rozwiązane. Jaka jest pewność że siedzący za monitorami są uczciwymi ludźmi? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 4 godziny temu, login1969 napisał: Chodzi mi o to że w sklepach, na stacjach benzynowych i wszędzie tam gdzie płacimy kartą widać jak na dłoni co wpisujemy No i jeśli masz taką potrzebę, to zapamiętasz, że pan w kapelusiku wpisuje pin 1234. Szybko zapisujesz ten pin na kartce, śledzisz pana i zauważasz, że po wyjściu ze sklepu wsiada na czerwony rower. Co dalej robisz? Cytuj Link to post Share on other sites
android717 35 Napisano 18 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 17 godzin temu, wodego napisał: No i jeśli masz taką potrzebę, to zapamiętasz, że pan w kapelusiku wpisuje pin 1234. Szybko zapisujesz ten pin na kartce, śledzisz pana i zauważasz, że po wyjściu ze sklepu wsiada na czerwony rower. Co dalej robisz? Ooo, będzie "Cryminal Mastermind", jak na rower to tylko z Ojcem Mateuszem (: Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 15.03.2022 o 18:32, pawluto napisał: Co to są te Tabacosy ??? Tabacos - wyroby tytoniowe. Papeleria - artykuły papiernicze. Nawet jak się nie zna hiszpańskiego, to się można domyślić co to jest. Ktoś za cudzy hajs nakupił sobie fajek i zeszytów. Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez 030366 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts