Skocz do zawartości

[MULTI] METRO - seria

Metro Exodus  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      0
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Wszystko zależy od stylu gry. Jeżeli próbujesz każdego cyca zajść od tylca i ukatrupić to czas się wydłuża. Jeżeli atakujesz "na ruska", będzie znacznie szybciej. Ja się mordowałem kilkanaście godzin (na poziomie hardcore). Sporo razy zdychałem.

• 3 miesiące temu...

Wydaje mi się, że to wideo pasowałoby bardziej w tym temacie: http://forum.benchmark.pl/topic/30437-metro-last-light-temat-og%C3%B3lny/ 

Co do zmian... to wcześniej deweloperzy tworzyli grę jeszcze na stare konsole przez co nie mogli za bardzo poszaleć, bo byliby zmuszeni do tworzenia dwóch, oddzielnych gier. Wygląda to lepiej, choć niektóre sceny wole w oryginale :)

14856500428_41eea2d868_o.jpg14856507918_f7b4d06e78_o.jpg

Edytowane przez Antiax

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4902918&postcount=1647

Jak widać w tym porównaniu, nowe silnik wygląda kapitalnie. Ja jestem zachwycony metro 2033 redux, co prawda faktycznie nie ma wszystkich wolumetrycznych światełek względem oryginalnego 2033 (nawet po patchu), co wniektorych miejscach może dawać wrażenie, że grafika jest gorsza względem oryginalego metro, to jednak całość grafiki w redux wygląda znacznie lepiej. Po przejściu reduxa uruchomiłem na nowo oryginalne 2033 to aż mnie odrzuciło, tak płasko grafika wygląda dla mnie w normalnym metro 2033 :D. W redux jest znacznie więcej dekoracji i wszelkiej maści wypełniaczy środowiska, są znacznie lepsze tekstury z dodatkiem paralax mappingu (czy może nawet teselacji ?) w dodatku gra nie jest już tak ciemna, jest znacznie więcej źródeł światła jak też samo światło daje lepszą głębię obrazu (wszystko to widać na porównaniu które wstawiłem). Ja tam jestem zadowolony, że wydali tego reduxa nie tylko na kosnoli, ale i na PC, napawdę nie chciałbym po zobaczeniu reduxa wracać dalej do oryginalnego metro :(

Acha dodam jeszcze, że ja używam z tą grą DXtory oraz hypermatrix, bez tych programików mysz nie jest tak responsywna, wiec polecam je.

http://120hz.net/showthread.php?1514-Crysis-3-30-FPS-Boost-FPS-Cap-Removal!-%281080p-cam-video%29&p=21396

Stąd pobrałem hypermatrix, w grach poprawił mi się nie tylko max fps, ale też mysz jeszcze szybciej reaguje gdy dam locka na 60 fps z dxtory :D

Ja pobrałem folder "hypermatrix", a w środku sama aplikacja też ma nazwę hypermatrix, ale chyba jest to ten sam program :P, tzn. timer resolution. Niektóre gry mają już ustawione timer resolution na max, więc przy nich wielkiej róznicy nie ma, czy użyje się tego programu czy nie, ale w tym metro można było podnieść tą rozdzielczość i róznica w responsywności jednak jest, więc programik mi się przydał :)

Edytowane przez kapral.hicks