Adriann.7 6 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) Witam forumowiczów Rozglądam się za telewizorem 55' do mojego PC (specyfikacja w sygnaturce). Wymagania: - odświeżanie 100/120hz - VRR - przynajmniej 1x port hdmi 2.1 (lepiej więcej bo będę mógł podłączyć jeszcze konsolę do tv) Wykorzystanie: - gry - filmy - praca - internet Kwota jaką chciałbym przeznaczyć 3000-6000 zł. Zastanawiam się nad: - Samsung QLED - Samsung neo QLED - LG OLED C1 lub CX - LG OLED BX Proszę o pomoc w wyborze. Edytowane 1 Maja 2021 przez Adriann.7 Cytuj Link to post Share on other sites
Adriann.7 6 Napisano 1 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Witam forumowiczów Rozglądam się za telewizorem 55' jako monitor do mojego PC (specyfikacja w sygnaturce). Wymagania: - odświeżanie 100/120hz - VRR - przynajmniej 1x port hdmi 2.1 (lepiej więcej bo będę mógł podłączyć jeszcze konsolę do tv) Wykorzystanie: - gry - filmy - praca - internet Kwota jaką chciałbym przeznaczyć 3000-6000 zł. Zastanawiam się nad: - Samsung QLED - Samsung neo QLED - LG OLED C1 lub CX - LG OLED BX Proszę o pomoc w wyborze. Cytuj Link to post Share on other sites
tokacz 96 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Samsung QLED Q77T (model 2020), Sony XH9096 (podobno po jakieś aktualizacji softu miały być 2x hdmi 2.1), LG OLED55CX3 oraz Samsung 2021 QE50QN91AAT i QE55QN85AAT Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Godzinę temu, Adriann.7 napisał: LG OLED C1 lub CX Polecam z czystym sercem. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 @Adriann.7 Nie zakładał cały czas takich samych wątków. Cytuj Link to post Share on other sites
8gwiazdek 255 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Tak dla potomnych, Qled to nie OLED więc zestawianie z sobą tych dwóch technologii to jak porównanie stuningowanego golfa IV do lexusa Cytuj Link to post Share on other sites
Adriann.7 6 Napisano 1 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi Nigdy nie miałem OLEDa, więc zastanawiam się czy takiego CX czy C1 nie zrobić jako głównego monitora pod PC. 3 godziny temu, marko22 napisał: Polecam z czystym sercem. martko22 - jak wrażenia z OLED ? Ryzyko wypalenia istnieje. Choć te najnowsze OLEDy minimalizują. Czy używasz swojego OLEDa jako monitora do PC? Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Poczytaj tutaj, bo nie będę się powielał. Tak. Używam. I bardzo sobie chwalę. Cytuj Link to post Share on other sites
Adriann.7 6 Napisano 1 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) 12 minut temu, marko22 napisał: Poczytaj tutaj, bo nie będę się powielał. Tak. Używam. I bardzo sobie chwalę. Dzięki za info Wyczytałem, że pasek Windowsa masz ustawiony na auto ukrywanie. Jaką tapetę stosujesz w takim razie? Czarny ekran czy tapetę w ruchu np wallpaper engine? W przypadku gier, jak wygląda ruch kamery (gałką w padzie lub myszką) w OLED CX? Czy występują wtedy spore drgania czy raczej ruch płynny jak w OLED C1? Edytowane 1 Maja 2021 przez Adriann.7 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Miałem Wallpaper Engine (i mam dalej), ale więcej mam włączone Chrome niż pulpit widzę I dałem se spokój. Tapeta zwykła czarna z logiem Asusa delikatnym na środku. Gry? Idealnie. Nie ma żadnych drgań. Zresztą nie wiem, o jakie Ci chodzi. C1 nie miałem. Ja przynajmniej nie doświadczyłem nic podobnego. A jak masz widzę 3090, to nie masz się czego obawiać. Zresztą tak samo, jak ja. Wszystko działa pięknie. Cytuj Link to post Share on other sites
Adriann.7 6 Napisano 1 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) 46 minut temu, marko22 napisał: Miałem Wallpaper Engine (i mam dalej), ale więcej mam włączone Chrome niż pulpit widzę I dałem se spokój. Tapeta zwykła czarna z logiem Asusa delikatnym na środku. Gry? Idealnie. Nie ma żadnych drgań. Zresztą nie wiem, o jakie Ci chodzi. C1 nie miałem. Ja przynajmniej nie doświadczyłem nic podobnego. A jak masz widzę 3090, to nie masz się czego obawiać. Zresztą tak samo, jak ja. Wszystko działa pięknie. Super, dzięki za info. Trochę mnie uspokoiłeś Tutaj gość mówi o różnicy między C1 i Cx: youtube niby C1 ma lepszy "motion". Choc po filmiku osobiscie tego nie widze. pozostaje teraz polowac na CX w dobrej cenie Edytowane 1 Maja 2021 przez Adriann.7 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Aaaaa....C1 to już z tego roku są? Nie przyglądałem się im. Szukaj CX. Za średnio 1,5k euro dostaniesz. I popraw tego linka z yt. Bo jakieś frame width i inne cuda wstawiłeś Cytuj Link to post Share on other sites
Adriann.7 6 Napisano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 jeszcze chciałbym spytać posiadaczy Samsung QLED lub Sony W dniu 1.05.2021 o 18:03, tokacz napisał: Samsung QLED Q77T (model 2020), Sony XH9096 (podobno po jakieś aktualizacji softu miały być 2x hdmi 2.1), LG OLED55CX3 oraz Samsung 2021 QE50QN91AAT i QE55QN85AAT Jak taki Samsung QLED Q77T, czy Samsung 2021 QE50QN91AAT lub QE55QN85AAT sprawują się w grach i np. użytkowaniu jako monitor PC? Cytuj Link to post Share on other sites
hexgde 9 Napisano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 powiem Ci, że podziwiam odwagę. Mam nadzieję, że będziesz miał gdzie to trzymać i urządzić z PC Ale do tematu, chciałem kupić 43 philipsa (monitor) i całe szczęście skończyło się na 32-ce. I tak pół dużego stołu zajmuję (pc + monitor + klaw + mysz + lap) Co do samsungów QE - używam QE55Q65RAT (lub 67) od około roku i jestem mega zadowolony! Kolory żyleta, żywe, w grach (konsola) super płynne, HDR, VRR i inne. Poza tym TV ma obsługę DVB-T2, *-C, *-S. Co do HDMI to 4 szt. bodajże, ale i tak do większej ilości polecam użyć jakieś KD, wtedy wszystko sterujesz z KD i w TV masz wolne porty Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts