mazi86 3 Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Witam, już nie wiem gdzie wcisnąć ten post tematu, kupiłem ostatnio telewizor ( Philips 58pus8535/12) i dokupiłem do kompa kabel hdmi i splitter hdmi podpinam dziś kable i chce żeby był obraz z kompa na tv , i obraz jest taki sam jak mam na kompie i moje pytanie jest takie jak zmienić obraz na tv żeby był 4k , jak podpiąłem tel do kompa normalnie kabel z tv do karty graficznej obraz był 4k a teraz jest tylko full hd i chciałbym żeby na monitorze był normalnie full hd a na tv 4k . Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Post wymaga tłumaczenia na polski. Masz jakiegoś tłumacza? 1 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Barszczu 42 Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Na moje wyczucie Kolega by chciał, żeby z jednej grafiki wyszły dwa sygnały, na monitor (fhd?) oraz drugi na tv (4k?). Ja też kiedyś tak chciałem, ale wtedy grafiki nie były takie sprytne, nawet tak w prostych żołnierskich słowach to były sakramencko niewspółpracujące w tej materii i oba kable leciały tym samym sygnałem. Czułem wtedy takie dziwne uczucie, jakby rosnącą niechęć do sprzętu...? Acz obecnie temat znowu mnie zaciekawił - bo może teraz można tak? Typu duplikuj ale w różnych rozdziałkach, albo rozszerz w różnych...? Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez Barszczu Cytuj Link to post Share on other sites
Driveby 33 Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Przy splitterze nie ma opcji - musi być to samo. Albo wysyłasz FHD i masz FHD i na monitorze i na telewizorze, albo wysyłasz UHD, wtedy masz UHD na telewizorze, a na monitorze nic. Z kolei przy podpięciu dwoma kablami nie da się duplikować w różnych rozdzielczościach. Cytuj Link to post Share on other sites
mazi86 3 Napisano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 ok dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Nie wiem, czy to coś da, ale spróbuj użyć tej aplikacji - https://www.displayfusion.com/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts