elvismt 736 Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego COD black ops był moim zdaniem jedną z najlepszych części. Jako iż jest teraz darmowych parę dni z Cold War chciałem wytestować grę. Niestety po uruchomieniu gry z miejsca otrzymuję komunikat "rozłączono z serwerem" wyjdź do pulpitu. I tak w kółko. Łącze działa prawidłowo. Support Blizzard battlenet ma wywalone. Czy ktoś przerabiał podobny temat? Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20169 Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego Jaki masz internet? Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 736 Napisano 28 Lutego Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego światło 60Mbit lokalny operator. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20169 Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego Pytam bo mam tak samo w COD CW i Warzone, częste rozłączenia, utraty pakietów, problem z połączeniem do serwera ale w moim przypadku to raczej internet, mam połączenie radiowe. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 13872 Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego Jak grałem na PC w Warzone to tak samo mnie wywalało z serwera,zrywało połączenie itp. a mam światłowód,na Xboxie takich problemów nie miałem więc nie koniecznie net,ale fakt że radio może tutaj mieć wpływ. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20169 Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego @chudy131080 Tak, tak zupełnie zapomniałem, nie mam problemów na PS/Xbox tylko na PC. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 1424 Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca Mnie na radiówce w warzone wywalało na serwerze EU, co ciekawe na USA działało normalnie tylko z pingiem w okolicach 150ms Teraz na światłowodzie nie mam żadnych problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 736 Napisano 1 Marca Autor Udostępnij Napisano 1 Marca (edytowane) Monitoruje swoje łącze, generalnie miewam czasem problemy w sieci ale zawsze wiem kiedy. Natomiast nawet do menu COD nie mogę wejść bo wywala błąd połączenia z serwerem. Więc albo gra jest zwalona albo korzysta z jakiegoś nietypowego portu który w jakiś sposób jest blokowany w sieci. To są moje przypuszczenia. Szkoda bo black ops 1 był moim ulubionym tytułem w całej serii. Tydzień trial się kończy... no cóż wiem że tej gry już nie kupię. Trochę szkoda Edytowane 1 Marca przez elvismt Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 686 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca W dniu 28.02.2021 o 23:53, dodo napisał: Tak, tak zupełnie zapomniałem, nie mam problemów na PS/Xbox tylko na PC. No właśnie instalowałem ostatnio WarZone i nie łączy mnie z serwerami na xbox, wszystko inne po sieci śmiga a warzone stoi na wyszukiwaniu aż ping dojdzie do 200 i lipa. Próbowałem już chyba wszystkiego i dalej kibel. Na PC śmiga mi normalnie a tu takie kwiatki. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 1424 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Ma to chyba jakiś związek z NATem ale nie potrafię na tą chwilę więcej powiedzieć. Możliwe że trzeba otworzyć jakieś porty na routerze. Jutro postaram się coś więcej od kumpla dowiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20169 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca 2 godziny temu, zbiku90 napisał: Możliwe że trzeba otworzyć jakieś porty na routerze. Próbowałem i nic to nie dało ale możliwe, że coś robię źle. Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 686 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Porty otwarte tcp i udp, net po kablu, plus, orange z vpn i cisza, troszkę to frustrujące. Do supportu tylko nie pisałem Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20169 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca a pisałeś do swojego usługodawcy internetowego? Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 686 Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca Nie pisałem bo tylko z z cod mam problem i tylko na xbox, na pc żadnych problemów kabel/lte śmiga normalnie. Odinstalowałem dzisiaj pobiorę jeszcze raz i zobaczę czy coś się zmieniło Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 686 Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca edit: Działa 2 dni walki z routerami , portami, dostawcami a powód błahy. W ustawieniach konta i prywatności miałem wyłączoną możliwość gry z graczami z poza Xbox Live i pomimo że COD pyta o włączenie gry międzyplatformowej zatwierdzanie nic nie dawało. Teraz jest ok, nawet sprawdziłem jak się gra na myszy i klawie. I już mam plan kupić coś bezprzewodowego Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts