RaV1298 30 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Korzystałem z pendrive jako bootowalnego urządzenia do testowania pamięci RAM. W trakcie formatowania urządzenia, aby przywrócić jego fabryczne funkcje zawiesił mi się komputer i cały pendrive sformatował się jako partycja RAW. Tu pojawia się problem, ponieważ żadnym znanym mi sposobem nie jestem w stanie sformatować go na inny system plików (fat32, ntfs) i przywrócić go do użytku. Próba sformatowania narzędziem "zarządzanie komputerem" kończy się niepowodzeniem. Dikpart również nie daje żadnego efektu: Da się uratować tego pendrive, czy niestety kaplica? Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Spróbuj tego https://pl.easeus.com/data-recovery/convert-raw-ntfs.html Cytuj Link to post Share on other sites
RalfNwn 95 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Hmm... Czyżby brakowało: list volume i select volume jak sugeruje diskpart? Ewentualnie Minitool Partion Wizard Free i tam powinno dać się to ogarnąć. Edytowane 18 Grudnia 2020 przez RalfNwn Cytuj Link to post Share on other sites
RaV1298 30 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 5 minut temu, RalfNwn napisał: Hmm... Czyżby brakowało: list volume i select volume jak sugeruje diskpart? niestety użycie tych komend nie pomaga Cytuj Link to post Share on other sites
RalfNwn 95 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 A może pójdzie tak: Cytuj Link to post Share on other sites
RaV1298 30 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Niestety również nie pomaga Cytuj Link to post Share on other sites
RalfNwn 95 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Spróbuj jeszcze tego minitool'a ale może faktycznie padło się temu pen'owi. Ewentualnie sprawdź na innym porcie USB/PC/laptopie. Edytowane 18 Grudnia 2020 przez RalfNwn Cytuj Link to post Share on other sites
RaV1298 30 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 1 minutę temu, RalfNwn napisał: Spróbuj jeszcze tego minitool'a ale może faktycznie padło się temu pen'owi. minitool tuż przed naprawą żąda 60 dolarów zapłaty, więc średni deal. Chyba że jest opcja to jakoś obejść? Cytuj Link to post Share on other sites
RalfNwn 95 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 5 minut temu, RaV1298 napisał: minitool tuż przed naprawą żąda 60 dolarów zapłaty To chyba pełna wersja ale też jest wersja Free: https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html Ja używam starej 9.1 bo mi wystarcza na moje potrzeby a na stronie widzę, że jest już wersja 12.1 do pobrania. Cytuj Link to post Share on other sites
RaV1298 30 Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Spróbowałem zrobić to na wersji 9.1 i przeszło bez zapłaty. Niestety pomimo tego, że program dał informację zwrotną, że operacja zakończyła się powodzeniem, to na samym pendrive absolutnie nic się nie zmieniło No cóż, trzeba się chyba pogodzić ze stratą. Najgorsze że pendrive był pożyczony xD Edytowane 18 Grudnia 2020 przez RaV1298 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts