systemof 0 Napisano 25 Października 2020 Udostępnij Napisano 25 Października 2020 (edytowane) No to pytanie do was koledzy i koleżanki mieliście kiedyś okazję pić wino bezalkoholowe ? Jeżeli tak, to jakie są wasze doświadczenia z tym smakiem? Jak to odbieracie? Jest to dla was dobry zamiennik klasycznego wina? Edytowane 25 Października 2020 przez adivxv Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 25 Października 2020 Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Owszem, piłam, nazywało to się sok winogronowy Reklamiarzu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 25 Października 2020 Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Miałem okazje ,dobre ale linka skasowałem jak co . 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3091 Napisano 26 Października 2020 Udostępnij Napisano 26 Października 2020 Pytanie , po co ? :co: Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 (edytowane) Pytanie , po co ? Z tego samego powodu dla którego piwa bezalkoholowe zyskują coraz większą popularność, 1.Zdrowy tryb życia. 2.Piłeś nie jedź 3.Substytut dla alkoholu o zbliżonych doznaniach smakowych. Ja kiedyś bezalkoholowego piwa nie lubiłem, a teraz znalazłoby się kilka pozycji które mogę polecić z czystym sumieniem. Łącznie z 1 na 100 na czele. Rynek napojów bezalkoholowych się poszerza, to chyba dobrze. Tylko jak to budżet udźwignie? gdzie nasi wspaniali ustawodawcy lecą już i tak na krzywej Laffera jeśli chodzi o napoje wyskokowe - niedobrze, szykują się kolejne podatki. Poza tym aż tylu trzeźwych im nie potrzeba, jeszcze zaczną myśleć "trzeźwo" i protestować, a tak cyk 500+ i pod sklep a w zamian co jakiś czas do urny (na razie wyborczej). Edytowane 27 Października 2020 przez pendzel_3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 (edytowane) Piwa bezalkoholowe kiedyś były paskudne , teraz rzeczywiście potrafią być smaczne , ale jak wypije ze 3 na rok to wszystko . Wina nie próbowałem , kojarzy mi się z kompotem za 30zł za butelkę . Edytowane 27 Października 2020 przez jakub1t 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 To prawda, kiedyś 9 na 10 bezalko to była niepijalna brzeczka, dosłownie słodki ulep. Dzisiaj bez problemu można dostać wiele bezalko czy niskoalkoholowych świetnych piw jak wspomniane 1 na 100, czy z Miłosławia bezalkoholową ipkę czy mango ale. Nawet Zatecky 0,0% z Carlsberga jest bardzo dobry, a w każdej żabce dostaniesz. Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wino bezalkoholowe? Eeeeeee, ostatnio słyszałem, że gdzieś bodajże w Estonii jakiś typ zrobił wódkę bezalkoholową. I podobno nawet ma zamiar to do sprzedaży wprowadzić Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Co za herezje, wódka bezalkoholowa?! Na stos z nim! Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wino bezalkoholowe? Eeeeeee, ostatnio słyszałem, że gdzieś bodajże w Estonii jakiś typ zrobił wódkę bezalkoholową. I podobno nawet ma zamiar to do sprzedaży wprowadzić Już dawno to wymyślono (a właściwie odkryto). Nazywa się to woda. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ale woda nie ma tego smaku, zrób sobie drinka z wodą z sokiem smakuje sokiem, wòda to co innego;) Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Już dawno to wymyślono (a właściwie odkryto). Nazywa się to woda. Wierz lub nie, ale właśnie taki był zamysł tego kolesia. Nalewał wodę do eleganckich szklanych butelek i sprzedawał to jako "wódkę bezalkoholową", oczywiście po cenie zbliżonej do normalnej wódki. Aczkolwiek przypuszczam, że on to dla beki zrobił, pewnie chciał sobie "zaistnieć" w internetach 1 Cytuj Link to post Share on other sites
anarchist 60 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 mieliście kiedyś okazję pić wino bezalkoholowe ? To takie coś istnieje? Nie bardzo czaję po co się robi alkohole bezalkoholowe. To piwo to mam wrażenie, że po to aby w reklamach puszczać. Bo w sumie tak to nie wiem. Można sobie jakiś napój kupić i podobnie wyjdzie. A i można zakręcić butelkę a tu... zonk. Bo udawać, że się pije alko tylko bezalkoholowe to nie wiem po co. Niektóre rzeczy zadziwiają mnie sensem swojego istnienia. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Np. dla smaku można się napić w momencie kiedy nie możemy lub nie chcemy mieć alkocholu we krwii . Dlatego te 3 szt w roku wypiję , bo np mam dosyć koli czy innych soków . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts