marko22 715 Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Czy może mi ktoś wytłumaczyć, jak wkręcić złączki, żeby otwory były w tę stronę, w którą ja chcę? Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Myślę, że potrzebujemy zdjęcia tych złaczek żeby rozwiązać tą zagadkę. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 9 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2020 (edytowane) https://drive.google.com/file/d/18WGm6o5bUgPuNgzSGH_ZhyNJVoEmrn9K/view?usp=sharing Zawór spustowy to jeszcze pół biedy. Bardziej mi chodzi o tę kostkę-trójnik. Wkręciłem w miarę, ale mimo wszystko jest odrobinę za luźno na mój gust. Nie wiem, jak się będzie sprawować po napełnieniu, ale mam wrażenie, że może lecieć. Jak dokręciłem za pierwszym razem, to otwory wychodziły gdzieś na spód obudowy. A w takiej pozycji zaworu nie założę. Kątowa złączka na szczęście jest obrotowa, więc tu problemu nie mam. I to się nie tylko tego trójnika tyczy, ale każdej chyba złączki nieobrotowej. Bo jak dokręcić odpowiednio ciasno, żeby przewód po włożeniu szedł w odpowiednią stronę? Edytowane 9 Października 2020 przez marko22 Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 9 Października 2020 Udostępnij Napisano 9 Października 2020 U mnie mam adapter tego typu do trójnika, i nie mam tego problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 9 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Wiem. Widziałem to w innej kompilacji. Nie mogę u siebie tego zastosować, bo "wejdę" na zasilacz. Mam krótkie 6 mm i takie są w sam raz. Problem tylko właśnie z tym dokręceniem i ustawieniem. Cytuj Link to post Share on other sites
Pan Kierownik 7 Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Wiem. Widziałem to w innej kompilacji. Nie mogę u siebie tego zastosować, bo "wejdę" na zasilacz. Mam krótkie 6 mm i takie są w sam raz. Problem tylko właśnie z tym dokręceniem i ustawieniem. Nie da się. Nieobrotowe złączki można wykorzystywać tylko do rurek i węży bo je można sobie dowolnie obrócić. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 26 Października 2020 Udostępnij Napisano 26 Października 2020 Grubszy oring załatwi temat. Kiedyś jak custom lc nie był tak popularny jak obecnie i na rynku było niewiele rozwiązań to właśnie grubością oringów regulowało się w którą stronę miał być skierowany adapter/złączka Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 1 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Dałem na luz. Kupiłem złączkę T i na razie jakoś mi to wyszło Martwi mnie trochę luz w nim, ale zobaczę po napełnieniu układu. Jak będzie ciekło - reklamacja, czyli wymiana. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts