Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie rób  tego!! Chyba że chcesz ją wpiąć do swojego custom LC

D L A C Z E G O  ?! możesz sprecyzować, który to model wadliwy?

bo generalnie AORUS Extreme występuję w 3-wersjach chłodzenia:

1. wersja AIO
  2. wersja LC
  3. wersja powietrzna

GN8dH06.png

D L A C Z E G O  ?! możesz sprecyzować, który to model wadliwy?

bo generalnie AORUS Extreme występuję w 3-wersjach chłodzenia:

1. wersja AIO
  2. wersja LC
  3. wersja powietrzna

Miałem "wersję powietrzną" przez pół roku. Jak lubisz dzwięk helikoptera w pokoju i temperatury pod 85C to karta idealna :(

BTW ten Proshop to sklep godny zaufania??? Orientuje sie ktoś jak u nich z gwarancją i reklamacjami???

• Popieram 1

BTW ten Proshop to sklep godny zaufania??? Orientuje sie ktoś jak u nich z gwarancją i reklamacjami???

Kupowałem używkę która była kupiona w Proshop więc starałem się czegoś dowiedzieć o sklepie.

Generalnie podobno nie ma problemu z reklamacjami. Jedynie proces może być trochę dłuższy z uwagi na to, że sprzęt trzeba słać do Danii.

Na szczęście nie ma obowiązku kupowania - nie chcesz, zostawiasz kasę w kieszeni problemu nie widzę.

Ciekawe co Nvidia musiałaby zrobić żeby wszystkich zadowolić. Dała 130% mocy 2080Ti za ~50% jej ceny i jeszcze źle. Każdy by chciał żeby kosztowała 900zł ale niestety koszty opracowania technologii/produkcji/logistyki i chgw jeszcze czego małe nie są a NV to nie organizacja nonporofit. Karta wciąga sporo prądu - c'est la vie. GPU o takich osiągach musi "swoje wypić".

Jakby ci dali sztabkę złota to będziesz narzekał że za ciężka??

Edytowane przez joker5513
  • Popieram 5

Dla mnie jeżeli karta w spoczynku i podczas gry jest cicha i potrafi sę przy tym schłodzić to prądu niech se wpie...la ile chce.

Question

To :

https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-rtx-3080-gamingpro-oc-10gb-gddr6x-ned3080s19ia-132aa-5944031/

Czy pójść w pewniaka :

https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/MSI-GeForce-RTX-3080-GAMING-X-TRIO-10GB-GDDR6X-RAM-Karta-graficzna/2876877?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

Kupowałem używkę która była kupiona w Proshop więc starałem się czegoś dowiedzieć o sklepie.

Generalnie podobno nie ma problemu z reklamacjami. Jedynie proces może być trochę dłuższy z uwagi na to, że sprzęt trzeba słać do Danii.

Nic nie jest dłuższe, wszystko kurierem w 2-3 dni. Jak się do nich odsyła to oferują swojego kuriera, sporo tańszego niż normalnie.

Dla mnie jeżeli karta w spoczynku i podczas gry jest cicha i potrafi sę przy tym schłodzić to prądu niech se wpie...la ile chce.

Question

To :

https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-rtx-3080-gamingpro-oc-10gb-gddr6x-ned3080s19ia-132aa-5944031/

Czy pójść w pewniaka :

https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/MSI-GeForce-RTX-3080-GAMING-X-TRIO-10GB-GDDR6X-RAM-Karta-graficzna/2876877?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

Ja zawsze wybieram karty, które mogę rozkręcać,standard evga, Gigabyte. Przy odrobinie wprawy, wszystkie :D

Nic nie jest dłuższe, wszystko kurierem w 2-3 dni. Jak się do nich odsyła to oferują swojego kuriera, sporo tańszego niż normalnie.

No to jak tak, to Joker bierz MSI :)

W morelach nie wiadomo czy będzie dostępna.

Koniecznie potem daj znać jak wypada w 3440x1440 bo nam tego brakuje :)