Skocz do zawartości

Recommended Posts

https://videocardz.com/newz/zotac-publically-endorsing-gpu-mining-farm-tags-it-pcgaming

Ciekawe czy jak sobie producenci pokopią,pakują  te szroty i sprzedają zajechane karty do innych górników jako nowe:)

Czyli jak producenci kopią,to w tym,a może i przyszłym roku kart nie będzie.Mówiłem że 3070 dobije za chwilę do 8.000zł:)

• Lubię to 1
W dniu 4.09.2020 o 19:48, r1023 napisał:

3080 jest w tak dobrej cenie że ze starego Turinga można zrobić przycisk do papieru i wcale nie sprzedawać.

W dniu 5.09.2020 o 20:42, MQK napisał:

Ja tam przytuliłem wczoraj 2080S za 1800zł TRIO.

W dniu 7.09.2020 o 09:10, Artok napisał:

Kwoty są sensowne, a czy realne to inna kwestia. Wczoraj na allegro wisiał 2080 Sea Hawk za 1650 zł. Bez gwarancji, więc odpuściłem.

Eh wspomnienia, niezapomniany to był wrzesień. Takich perełek jest o wiele więcej :D

W dniu 7.09.2020 o 09:22, r1023 napisał:

bede miał niezły ubaw jak amperki sprawdzą się w koparkach i ceny polecą 200% w górę :D

https://archiwum.allegro.pl/oferta/asus-geforce-rtx-2080-ti-rog-strix-oc-11gb-gddr6-i9650118977.html

• Haha 3
55 minut temu, r1023 napisał:

Przewidziałem przyszłość :D

Nie tylko Ty. Kto posłuchał dobrej rady i nie sprzedał Turinga za grosze, ten teraz może pchnąć go za więcej niż kupował :D Kto szybko zgarnął Ampere zamiast czekać na obniżkę o 200 zł, korzysta z karty od dawna i nie musi dokładać dodatkowo 3000 zł żeby kupić od "Janusza".

Czekacze zawsze tracą najwięcej. Kilku mam znajomych co mnie nie posłuchali bo "wiedzieli lepiej", a teraz co kilka dni się pytają czy mogę pomóc w załatwieniu RTX 3080 czy w dół, niestety zero szans bo pustki. Jedyne do czego mam dostęp realnie to RTXy 3090 w dobrych cenach (bez januszowego) ale jest tego tak mało, że wszystkie idą do konfigów klientów, bez wyjątków.

Edytowane przez EH_Gosu
  • Lubię to 2
  • Popieram 1

x-kom twierdzi ze nie dostał żadnej karty Gigabyte GeForce RTX 3080 EAGLE OC 10GB ..od miesiąca.. k()*&a...

e nie  zamawiana w D.day o 17:00 od 4 tyg poz ... 30

Gdzie jest czyszczenie formatowania w tym forum? 

Edytowane przez BlackCoffe
Wyczyściłam formatowanie.
  • Haha 2

Mogli nie dostać jak na allegro te karty są prawie po 10k to raczej w starych cenach na sklepy nie trafiają ;). Dzisiaj widziałem ventusa za 9990 :D to już 3x drożej niż powinno kosztować.

Edytowane przez r1023
  • Smutne 1
2 godziny temu, m77 napisał:

x-kom twierdzi ze nie dostał żadnej karty Gigabyte GeForce RTX 3080 EAGLE OC 10GB ..od miesiąca..

Ja mam to samo z 3060Ti. Oni już nie realizują tych zamówień bo po prostu im się to nie opłaca. Karty jakby chcieli to by mieli bo wiele innych sklepów co i rusz ma dostawy więc nie wierzę w to, że w większym x-kom jest to nie możliwe... Na allegro też widać, że kart trochę na rynku jest. Nie ma bo nie chcą i już. Także takie to preordery w jakże zacnym sklepie.  

• Popieram 2

Ktoś gdzieś jeszcze wieszczył że mój RX 5700 XT będzie warty max 1000zł po premierze Amperów ale niestety nie mogę znaleźć posta :D Jakby co to wystawiam na sprzedaż za 3,5 i podejrzewam że pójdzie od ręki ;) Że  też nie kupiłem 2080ti za 2-2,5k z gwarancją to pluję sobie w brodę do tej pory a zastanawiałem się lecz niestety zbyt długo.

• Lubię to 1
  • Popieram 1
W dniu 10.02.2021 o 20:56, Gatot napisał:

Nie wiem, czy nie idę w jakieś teorie spiskowe, ale z ciekawostek - albo źle patrzę, albo mediaexpert usunął wszystkie 3060 non-Ti ze swojej stronki (na pewno były tam kilka dni temu, co zresztą widać po linku powyżej). Więc jakieś nietypowe przygotowania do premiery, albo pierwsza partia nawet nie pójdzie na sprzedaż detaliczną :/ 

A ja byłem głupi, temat zmiany grafy zacząłem badać akurat w okolicach października i nie wziąłem 2060, bo trochę przekraczała budżet który sobie założyłem i liczyłem na jakieś promki lepsze... To teraz już wiem, że 1) budżet przy grze w ~1440p trzeba było nawet wtedy podnieść, 2) grafę to wymienie pewnie najwcześniej za kilka miesięcy :/ Tylko tego GTX 960 strasznie szkoda, bo ledwo zipie nawet na low w CP2077 :P

11 minut temu, MariuszB35PL napisał:

https://www.purepc.pl/zotac-wykorzystuje-karty-graficzne-do-kopania-kryptowalut-gracze-chyba-nie-takich-informacji-oczekiwali-od-firmy

Gdy firma produkująca karty woli kopać bitkojny zamiast sprzedawać graczom XD.. Nvidia powinna z nimi rozwiązać umowę .

Serio te dziennikarzyny od siedmiu boleści... przecież to nie zotac kopie, tylko wrzucił zdjęcie z jakiegoś instagrama (nawet go zalinkowali).

Serio powinni robić jakieś testy na inteligencję zanim zatrudnią kogoś do pisania artykułów...

Edytowane przez mirai99
  • Lubię to 2
  • Dzięki 1
1 minutę temu, mirai99 napisał:

Serio powinni robić jakieś na inteligencję zanim zatrudnią kogoś do pisania artykułów...

Za taki artykuł prędzej będzie premia bo to chodzi o to żeby jak najwięcej ludzie klikali. Tagi: krypto, karty, gracze, źli producenci, wszystko co jest na topie, a to że niesprawdzone informacje to nieważne. Jak już się zarobi na reklamach/klikach to są tydzień można napisać sprostowanie którego i tak nikt nie przeczyta albo komentarz pod artykułem;) ale raczej nic

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Niestety od tych portali nie ma co wiele wymagać, obecnie to w większości są siedliska dezinformacyjne. Testy na kolanie, irracjonalne wnioski, wprowadzanie czytelników w błąd i działanie przez to na ich szkodę. Ich czas przeminie bo wśród zaawansowanych i ogarniętych użytkowników traktowane są jako portale satyryczne, można się pośmiać po prostu :) Ot co takie odpowiedniki onetu i innych badziewi, ale w wydaniu IT. Przy czym nie każdy portal taki jest, ale tych jakie nie wpisują się w ten ponury schemat, ze świecą szukać.

Edytowane przez EH_Gosu
  • Lubię to 3
  • Popieram 3

https://videocardz.com/newz/nvidia-announces-crypto-mining-processor-series-geforce-rtx-3060-driver-will-limit-mining-performance

Niby sterowniki ograniczą kopanie w 3060, co wydaje mi się, że kopacze i tak jakoś obejdą prędzej czy później.

Mają wyjść karty tylko do kopania czyli szybko chyba górnictwo nie upadnie

Edytowane przez wrobel_krk
  • Lubię to 1

NVIDIA announced four CMP HX cards, which will offer Ethereum hash rate from 25 MH/s at 125W to 86 MH/s at 320W

No jak na specjalne wersje dla górników to bardzo kiepsko kopią. Zwykłe karty obecne na rynku mają lepsze osiągi. Kwestia ceny jeszcze tych wynalazków ale moim zdaniem to takie zagranie pod publiczkę "patrzcie, coś tam robimy".