Artok 2003 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 6 godzin temu, Artok napisał: Teraz chyba sobie życzą po 300 PLN dopłaty (albo i więcej). A jednak nie. Godzinę temu był kolejny rzut tego modelu w € RTV AGD jeszcze stówę taniej - za 3099 zł. Więc dopłacając tysiaka do ceny komputerowego RTXa 2060 macie całego lapka. Ciekawe czy zleci do 2999. Wtedy byłby imo idealnym sprzętem na przeczekanie Amperowego wariactwa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 34 minuty temu, kosiarz66 napisał: Ja nie kupowałem stosy kart jak ci górnicy tylko amatorsko se kopie. No ja tak samo i raczej karty nie sprzedam dalej, a jak już to do znajomego z długą gwarancją. Ale ostatnio jak kolega wrzucił link do 570 8gb po 619zł to nie powiem, rzuciłem się jak szczerbaty na suchary To był chyba błąd cenowy bo kupić się nie dało i tak. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 @Succubus....poważnie. Karta za parę tys. a ja tylko net przeglądam..... Kopać nie kopię. Spróbowałem i wywaliłem wsio w cholerę. Norton się burzy, jakieś połączenia dziwne przychodzące, olać to. Jak będę sprzedawał, będzie Cytat tylko net przeglądany, bo na gry nie było czasu Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja do neta mam GTX 1070. Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 (edytowane) 3070 idą jak świeżutkie bułeczki po 5,5K , ciekawe do ilu to dojdzie Edytowane 15 Lutego 2021 przez wiwat Cytuj Link to post Share on other sites
Dominik132 39 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 (edytowane) I szybko w sumie mamy grę,która nie uruchomi się na karcie bez RT ##This upgraded version is strictly for ray traced enabled hardware, as the bare minimum for even playing the game will require either Nvidia's or AMD's capable hardware. If you try to run the game and don't have a GPU that can provide ray tracing, the game won't run.## Tylko Series X,Ps5 i PC GPU z RT.W końcu prawdziwie next genowa gra.I bardzo dobrze Metro Exodus Enhanced Edition Edytowane 15 Lutego 2021 przez Dominik132 Cytuj Link to post Share on other sites
outdatedtv 62 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 8 minut temu, Dominik132 napisał: I szybko w sumie mamy grę,która nie uruchomi się na karcie bez RT ##This upgraded version is strictly for ray traced enabled hardware, as the bare minimum for even playing the game will require either Nvidia's or AMD's capable hardware. If you try to run the game and don't have a GPU that can provide ray tracing, the game won't run.## Tylko Series X,Ps5 i PC GPU z RT.W końcu prawdziwie next genowa gra.I bardzo dobrze Metro Exodus Enhanced Edition I co istotne: Metro Exodus PC Enhanced Edition will be a separate product and free to existing owners. Darmowe dla posiadaczy pierwotnego Exodusa. Z tego co piszą na blogu to znacznie rozszerzyli zastosowanie RT. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 13 godzin temu, r1023 napisał: a niby co AMD i Nvidia ma zrobić ? Przesłuchanie przed zakupem karty ? Czy jesteś górnikiem TAK/NIE Ładnie poinformować klientów już przed premierą, że będzie ogromny problem z układami dla mas. Zachowując się jak typowe sprzedażowe łajdaki na czele z zielonymi śmierdzielami. A tak jeden i drugi siedzi cicho i rznie głupa albo uprawia elektrofilię z poprzednią generacją w zawyżonej cenie. 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
outdatedtv 62 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 5 minut temu, adivxv napisał: Ładnie poinformować klientów już przed premierą, że będzie ogromny problem z układami dla mas. Zachowując się jak typowe sprzedażowe łajdaki na czele z zielonymi śmierdzielami. A tak jeden i drugi siedzi cicho i rznie głupa albo uprawia elektrofilię z poprzednią generacją w zawyżonej cenie. Zgadzam się co do zasady. Wielkie korporacje nie mają sumienia. Ale nawet gdyby chcieli, to nic by nie zrobili, bo obejście jakichś zabespieczeń na kartach to żaden problem. Zakaz krypto i kopania to jedyna opcja jaką widzę. Z całą surowością egzekwowania takiego zakazu. Jeśli są lepsze opcje, chętnie przeczytam. Zwłaszcza "kopalnie" ASIC w Chinach, na Syberii i w innych miejscach to dramat. Potem prywaciarze mniejsi itd. A bez tego krypto nie mogłoby dalej funkcjonować. To chory system i nic nie wnosi. Niechby i zezwolili jedynie ze źródeł odnawialnych, to jeszcze. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 5 godzin temu, marko22 napisał: a ja tylko net przeglądam W zasadzie mam tak samo. Jak ostatniego radeona sprzedawałem, to mi wszyscy potencjalni kupcy zadawali głupie pytania - czy na pewno nie kopała (bo tak w aukcji napisałem) - no nie kopała, była kupiona jako karta do kompa domowego (net, biuro, gry), to w większości nie chcieli wierzyć - cóż ... "Ludzie to dziwne istoty" Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 866 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 8 godzin temu, adivxv napisał: Ładnie poinformować klientów już przed premierą, że będzie ogromny problem z układami dla mas. Zachowując się jak typowe sprzedażowe łajdaki na czele z zielonymi śmierdzielami. A tak jeden i drugi siedzi cicho i rznie głupa albo uprawia elektrofilię z poprzednią generacją w zawyżonej cenie. Wszędzie było trąbione o tym że dostępność będzie słaba, zresztą na premierę zawsze jest słabo, z drugiej strony gdybyś prowadził interes i miał inwestorów itd trąbiłbyś o tym że nie dajesz z czymś rady? Boomu z koparkami nie przewidzisz a jeżeli myślisz że AMD i Nvidia są to w stanie przewidzieć, a może nawet nad tym panują, to chyba temat dla archiwum X i foliowych czapeczek. Ludzie liczyli na to że kupią kartę na Black Friday i przytną 50 zł, inni wypisywali banialuki o "świadomych konsumentach" i cisnęli po tych co kupują sprzęt na premierę albo dopłacili parę zł więcej bo im zależało, niestety cebula nie zawsze popłaca ale czasem może wywołać też łzy. 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2764 Napisano 16 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Patrząc na obecne ceny jest tak jakby premiery Ampere wcale nie było. 3070 - karta o wydajności 2080Ti kosztuje 5500zł Jak w czerwcu 2020. Masakra Ja tylko żałuje że jak kupowałem swoją 3080 w październiku nie docebuliłem dodatkowych 500-600zł i mogłem kupic Strixa... Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 11 godzin temu, adivxv napisał: Ładnie poinformować klientów już przed premierą, że będzie ogromny problem z układami dla mas. Zachowując się jak typowe sprzedażowe łajdaki na czele z zielonymi śmierdzielami. A tak jeden i drugi siedzi cicho i rznie głupa albo uprawia elektrofilię z poprzednią generacją w zawyżonej cenie. Wg wszelkich informacji Nvidia i AMD miały na premierę więcej kart niż podczas poprzednich premier, tylko że popyt był tak gigantyczny że to nic nie dało (+ boty). Problem nawarstwił się po premierze gdy nie byli w stanie produkować wystarczająco dużo by nasycić popyt. 2 godziny temu, r1023 napisał: Wszędzie było trąbione o tym że dostępność będzie słaba. Przed premierą nie było trąbione. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 866 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 (edytowane) W sieci były info ze kart będzie mało, dodatkowo każdy nawet średnio ogarnięty wie że na start zawsze jest mało, tym bardziej w czasach pandemii gdzie sprzętu schodzi dużo więcej, dodatkowo Ci co odpuścili Turinga wiadomo było że się rzucą jak szczerbaty na suchary, tak samo jak Ci co za grosze Turinga oddali. Edytowane 16 Lutego 2021 przez r1023 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Nie cytujemy zdjęć. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 https://www.purepc.pl/kafejki-internetowe-i-domy-gier-w-azji-powoli-przeksztalcaja-sie-w-farmy-wydobywajace-kryptowaluty Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 20 godzin temu, outdatedtv napisał: Metro Exodus PC Enhanced Edition will be a separate product and free to existing owners Bardzo miły gest ze strony wydawcy, oby więcej takich Z tego co kojarzę to Wiedźmin 3 RTX też chyba miał być za darmo. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2764 Napisano 16 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Ostatnio z kumplem wsiąkliśmy w Hunt Showdown. Jezuś jaka to miodna giereczka. Ciency na razie jesteśmy ale można niekiedy przy niej zawału dostać ze strachu Na 3080 w 3440x1440 osiąga około 110fps. Jak ktoś szuka wciągającego MP FPS to polecam serdecznie. Cytuj Link to post Share on other sites
1234567890 287 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 A jest tam survival i crafting? Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2764 Napisano 16 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 (edytowane) Craftingu raczej nie ma - z levelowaniem odblokowują się lepsze giwery itp. Ale survival to jest na pewno pełną gębą Edytowane 16 Lutego 2021 przez joker5513 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysztof Miś 120 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 4 godziny temu, mirai99 napisał: https://www.purepc.pl/kafejki-internetowe-i-domy-gier-w-azji-powoli-przeksztalcaja-sie-w-farmy-wydobywajace-kryptowaluty Ujmuje mnie jedno - podświetlenie RGB kart w koparkach. Lubię to. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2764 Napisano 16 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Mnie bardziej ujmuje że 3080 zaczynają chodzić po dyszce ... https://allegro.pl/oferta/asus-geforce-rtx-3080-10gb-tuf-gaming-oc-gddr6x-10133053068 Makabra Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 A 3090? Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 3060 w X scumie jest o 400 droższe niż moja 3070 Jak kupowałem ja w grudniu Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 311 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Taki 2060 na allegro już po 3k, chyba dobrze zrobiłem, że jednak kupiłem teraz kartę, mimo, że za nią trochę przepłaciłem na pewno. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts