Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie zdrowy żart te ceny za 3060.

I jeszcze te chwalenie się ile to by nie zarobiliśmy... Zielone ściemniacze. 

Dopiero najtańszy / najgorszy GPU dostał jako taką blokadę na krypto. 

nVidia śmieje się z nas że tak łatwo daliśmy się podejść.

Teraz kolejna premiera RTX 4000 zacznie się od poziomu 2 500 zł. A co, i tak się sprzeda. Bo ludzie 3000 jeszcze nie dostaną. 

Bajeczka o niedoborach, o problemach o trudnościach... I tak do premiery kolejnej i kolejnej i kolejnej... Towar deficytowy. Żyć nie umierać. 

• Smutne 1

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-geforce-rtx-3070-gamerock-8gb-gddr6-256bit-3dp-hdmi - cena 4699 zł (na godzinę 16:22),

https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-rtx-3070-gamingpro-oc-8gb-gddr6-ne63070s19p2-1041a-5944664/ - cena 6 379 zł (na godzinę 16:22).

Wiem, że obie wersja się ciut różnią między sobą, ale różnica w cenie to skromne 1680 zł.

A przecież to nie są topowe RTX 3090, gdzie owszem, takie różnice w cenach były na rynku polskim.

Lubię to.

https://komtek24.pl/karta-graficzna-palit-rtx-3070-gamerock-8gb-gddr6 - tu identyczna za 6299,99 zł (na godzinę 16:27).

Skromne 1600, 99 zł różnicy. Też to lubię.

Edytowane przez Krzysztof Miś
16 minut temu, Marucins napisał:

Teraz kolejna premiera RTX 4000 zacznie się od poziomu 2 500 zł

Przy okazji poda się cenę sugerowaną 1200zł, ludzie sprzedadzą swoje karty za bezcen i z wywieszonymi jęzorami będą czekać :D I następne +30% do TDP i rekomendowany zasilacz tysionc xD

Jestem już po lekturze pierwszych testów i czuję lekki zawód. Różnica wydajności (oczywiście na minus) względem RTX 3060Ti jest w niektórych grach ogromna, 50% różnicy to czasem jest wręcz przepaść. Przy okazji pierwszych testów wychodzi też, że jak na razie BAR/SAM niestety nic nie daje.

Edytowane przez Pawel7

To jest taki sam gniot jak niegdyś GTX 1650. Dopiero jak cenowo zastąpił go model SUPER to można było się zastanowić nad zakupem. 

Z tym 3060 będzie podobnie, nie ma mowy żeby zostawili lukę w wydajności na poziomie 30% (3060 vs 3060Ti).

• Lubię to 1
  • Popieram 1
1 minutę temu, Artok napisał:

Z tym 3060 będzie podobnie, nie ma mowy żeby zostawili lukę w wydajności na poziomie 30%

Znając logikę Nvidii to zrobią RTX 3060 6GB ale 15% szybszą od wersji z 12GB xD

Ogólnie to ta karta od początku mogła mieć 6gb vram, 12gb tylko cenę niepotrzebnie podbija. To nawet cyberpunka w 1080p ultra nie pociągnie, nie wspominając o grach nowej generacji.

• Lubię to 2
  • Popieram 1

Z tą wielkością pamięci dla najsłabszego Ampera to dali do pieca :D

RTX3090 24GB GDDR6X
RTX3080Ti 12GB? GDDR6X
RTX3080 10GB GDDR6X
RTX3070 8GB GDDR6
RTX3060Ti 8GB GDDR6
RTX3060 12GB GDDR6

• Lubię to 1
  • Popieram 2

Alternate be dostępne 7 modeli, łącznie z Asusem OC. Ciekawe jak długo....

Ja pier.....3090 Asus OC 2800 euro.....pięknie. Po 3 miesiącach wartość mojej karty wzrosła o 1k euro. :roll:

Edytowane przez marko22
  • Lubię to 1
  • Haha 1

Z komputronika zeszły i po 3350 PLN Pality na pniu! 250 mniej niż na wejściu kosztował Giga Gaming OC 3080 (i ile powinien kosztować: 3600 PLN).

RTX 3060 ile ma cudaków? 1/3 tego co 3080? Jak to ma tak wyglądać w przyszłości to przekieruję 100% mocy na vintage high-end audio i oleję granie. Ostrzegam!

• Haha 1
  • Popieram 1

Ja wymiękłem i kupiłem... Widmo kolejnych miesięcy czekania mnie skłoniło wydać na kartę więcej niż planowałem. Moje max 2,5k to było entry level za najgorsze paździerze (te gigabyte eagle wyglądają paskudnie) i dołożołym kilka stówek aby karta mi się podobała. Najgorsze jest to, że na tej karcie nawet w 1080p będzie trzeba ciąć detale aby zachować wysoki klatkarz. No cóż potestuje bo jutro powinna być teoretycznie.

Jeszcze na proshopie są jakby co ale ceny dali konkretne nawet za najsłabsze egzemplarze  https://www.proshop.pl/Karta-graficzna

• Lubię to 1

To jest śmiech przez łzy :/

Jak ktoś chce zobaczyć, jak się nie powinno pisać testów kart graficznych, to niech wejdzie na tabletowo. Takich głupot jak tam, to już dawno nie czytałem. Testujący usuwa wszystkie niepochlebne komentarze :rotfl:

Teraz czekamy na RTX 3050 o wydajności GTX 1660 za 2000 zł.

• Haha 1