Skocz do zawartości

Recommended Posts

53 minuty temu, JanekD napisał:

Swoją drogą ostatnimi czasy na bechmarku więcej info o krypto niż na dedykowanych forach 

Jedno z drugim jest dość mocno powiązane. Jak w wiosnę 2017 szukałem info skąd takie podwyżki cen kart graficznych to się zainteresowałem tematem, wcześniej nawet nie wiedziałem co to bitcoin. A że jakiś grosz przy okazji wpada do wypłaty to tylko na plus :)

• Popieram 1
3 godziny temu, Kamil444 napisał:

Podobno ok 500 sztuk na nasz kraj także tego

Z czego połowa zapewne zostanie wykupiona na koparki. Dziwne posunięcie, z tego co czytałem są kryptowaluty, które w dalszym ciągu mogą być z zyskiem kopane na tym RTX3060. Nie zdziwię się też, jak zaraz to zabezpieczenie zostanie złamane. Ale tak działa wolny rynek

• Smutne 1
50 minut temu, Aircod napisał:

Dziwne posunięcie, z tego co czytałem są kryptowaluty, które w dalszym ciągu mogą być z zyskiem kopane na tym RTX3060

Dokładnie tak, ograniczenie działa tylko w przypadku algorytmu stosowanego przy kopaniu ETH (a i to pewnie szybko obejdą). Na YT są też materiały o tym, że lapki z rtx 3060 6GB kopią od 40 do prawie 50 MH/s na ETH bez żadnego zbijania wydajności, także ten... blokada przeskuteczna.

8 godzin temu, Artok napisał:

Już o 15 wskakują recenzje szrotu w postaci 3060-tki. Wg tego co wiemy to mamy dostać 2060 Super w cenie wyższej od 2060 Super na premierę. 

No widac, ze juz nawet nie probuja udawac... A najlepsze jest to, że o 18:01 i tak juz pewnie nie bedzie ani jednej sztuki :sciana:

image.png.fe0d6b2d6b2ca4d9f8b8217a1af5019a.png

• Lubię to 2
14 minut temu, Dzejson_ napisał:

Ja nie zamierzam. Ceny z proshopu są dla mnie nie do przyjęcia. Zobaczymy jak będzie w innych sklepach ale 2,5k to max ile mogę dać za tą kartę i to dobra wersję a nie golasa.

Ja popatrzę tylko na sklepy żeby sprawdzić, czy coś w okolicach MSRP się pojawi - max. 2000 za jakiś podstawowy model. Jeśli będą ceny 2.5k+ to cóż - czekałem 5 miesięcy, poczekam kolejne 5... i oczywiście wiem, że pewnie ceny będą z kosmosu, ale głupio nie sprawdzić ;)

• Haha 1