Skocz do zawartości

Recommended Posts

44 minuty temu, Kamil444 napisał:

Witam wreszcie jedzie do mnie rtx 3080 Aorus Master,mam pytanko do tych co latają już na nowych rtx, stare stery gpu czyścić jakimś programem czy zwykłe odinstalowanie wystarczy?

nie musisz, serie 1600 / 2000 / 3000 mają ten sam sterownik

HkUOCGY.png

Zgadza się - ten sam sterownik ale mysle ze i tak każdy dla pewnosci zainstaluje ponownie ściągając go z zakładki dedykowanej dla tego modelu. Co do DDU to nie neguje go, choć mam wrazenie ze niektórzy idealisci zostali w czasach Smarty Uninstallera ( który kiedyś wykasował coś w windzie potrzebnego swoja drogą) Czasy sie zmieniły i imho wystarczy odinstalować w panelu sterowania sterownik grafy, wylaczyc kompa zmienić karty potem zainstalować nowy zaznaczając opcję w okienku „wykonaj czystą instalację” i watpie zeby byly jakieś problemy. To nie winda xp czy 98 zeby odinstalowywac wszystkie komponenty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Wyłącz podpis // jg

w win 10 nie trzeba do  ddu awaryjnego wymuszać, to tak na marginesie, druga sprawa jak kolega @mutissj napisał, można normalnie nadinstalować sterowniki nvidii i efekt będzie ten sam, chyba, że jest się pewnym , że poprzednie uległy jakiejś awarii, to wtedy ddu

23 minuty temu, joker5513 napisał:

Pomyśl o updacie platformy bo 6700K będzie ździebko slaby do rtx 3080

Jestem tego świadom ,ale w 3440x1440p może nie aż tak jak w fhd, planuje w najbliższym czasie ale wiadomo jak jest na razie szkoda kasy:D

i tak gram na razie w jedną grę Cod warzone,planuje dokończyć  RDR 2 i czekam na Battlefield 6 żadne cyberpunki mnie nie interesują:D

Edytowane przez Kamil444

3800 zł? w życiu takiej kwoty w Polsce nie widziałem default_scared.gif
No to by Cię pewnie wiele osòb na forum kwitem z wypłaty szybko wyprowadziła z tego stanu. Dzisiaj nawet dobry fachowiec po zawodòwce za mniej niż 3500 nie będzie chciał pracować, o stanowiskach kierowniczych czy inżynierskich i ludziach z własną, nawet jednoosobową działalnością nie wspominając.
  • Haha 1
25 minut temu, Kamil444 napisał:

Jestem tego świadom ,ale w 3440x1440p może nie aż tak jak w fhd, planuje w najbliższym czasie ale wiadomo jak jest na razie szkoda kasy:D

i tak gram na razie w jedną grę Cod warzone,planuje dokończyć  RDR 2 i czekam na Battlefield 6 żadne cyberpunki mnie nie interesują:D

W 3440x1440p również 6700K będzie Ci często hamował RTX 3080. Sam gram w tej rozdziałce już od czasów Pascali. To co potrafi kręcony RTX 3080 czy 3090 to jest miazga także platforma do zmiany jak chcesz optymalnie GPU wykorzystać. Będziesz zadowolony wtedy maksymalnie :)

Edytowane przez EH_Gosu
  • Popieram 1

Banda oszustów ten x-kom, 

grafikę zamówiłem 12-listopada, dostałem datę dostawy na 15 grudnia

dodzwoniłem się przed chwilą i mi baba z obsługi klienta powiedziała że jestem 180-190 w kolejce,

trzeba będzie kasę wycofać i rozglądać się po niemieckich sklepach

Nie czarujmy się, czekanie na kartę z Xkom to na tę chwilę loteria.

Zamawiałem kartę 02.12.2020. Dostaję info, że 08.12 wysyłka. 09.12 oczywiście ani widu, ani słychu listu przewozowego, czy zmiany statusu. Piszę maila. Zgadnijcie, czy ktoś przez dwa dni pofatygował się żeby odpisać, chociaż mam info, że wiadomość została odebrana.

U nich to można się zapisać w kolejkę jak za samochodem w PRL'u. Skoro karty są u nich droższe, niż z drugiej ręki na allegro, to czemu się nie zapisać, ale nie ma co liczyć, że przyjdzie szybko jeżeli faktycznie jest komuś potrzebna. 

47 minut temu, wojciechu15 napisał:

Piszę maila. Zgadnijcie, czy ktoś przez dwa dni pofatygował się żeby odpisać

ja 3 dni czekałem na ich odpowiedź na maila... i jeszcze nie dostałem...

dlatego dzisiaj zadzwoniłem i po 20 minutach czekania dowiedziałem się że dali mi fikcyjną datę dostawy i mają mnie w d*pie.

Edytowane przez mutissj
  • Haha 2

Fajnie się czyta o tych waszych zniecierpliwieniach xkomowych i o czekaniu dwa tygi czy miesiąc , ja zamówilem u nich ROG strixa 3080 dnia 21 września - niedługo bedą trzy miechy i co mam myśleć? Co dzwonię do xkomu to jestem -albo 30 ty w kolejce albo zrywają polaczenie. Jestem ciekaw ile tych plujących cokolwiek zrobi z tematem jak otrzyma kartę - nikt pewnie nie napisze złej opinii na opineo etc a może powinien? Bo dostępność to jedno a brak jednoznacznego systemu informatycznego tworzącego jawna kolejkę ilości osób czekających po produkt nie mają. I może umyślnie bo przynajmniej ktoś tam na wyższym szczeblu może wysłać znajomkom szybciej niż innym klientom a i tak się nikt nie dowie. Za taki brak informacji rzetelnych można bez wątpliwości napisać im komentarz. Od niedawna o dziwo moja karta na xkomie jest wycofana ze sprzedaży - czyżby mieli już dosyć zbierania kolejki na produkt który będzie za kilka miesięcy i dosyć użerania się przez telefon? To samo z niejakim magicznym sklepem pcomp kozienice - najpierw byla informacja na stronie ze karta będzie dostępna 19 listopada ale przez telefon powiedział człowiek już sa wykupione , ze sędzie dostawa za dwa tygi i żeby śledzić - wiec spytałem jak mam się zapisać na nią i odpowiedz ze on nic nie chce obiecywać i żeby obserwować, po kilku dniach wyłączyli opcje do koszyka a po dwóch tyg okazało się że znowu wykupione. Wszyscy jak widać kręcą tylko wody w usta nabierają.

• Że co, proszę? 1
1 minutę temu, joker5513 napisał:

Nvidia - The way it's made to be ... eee reviewed??

No bo przecież po to RT jest, żeby zawsze je przetestować, nieprawdaż? Np w Doom:Eternal świetnie to wygląda z RT, w Hitmanie 2 też wręcz "zabójczo" 

Dla kontrastu dzisiaj telefon do proshopu - odebrany natychmiast. Miły Pan przeprasza, że system nie ogarnął zamówień z 4 krajów, przez co w momencie zakupu na stornie PL wisiało info, że 15 kart na stanie, chociaż minutę wcześniej się rozeszły. Przeprosił również, że nie załapałem się na dostawę z XX.12 na którą dostaną XYZ kart (powiedział dokładnie ile i kiedy, bodajże 16.12 coś koło 65 ale nie chcę zmyślać a nie pamiętam dokładnie) przez to, że jestem bodajże 67 w kolejce. Jednocześnie poinformował, że kolejną dostawę w liczbie 500 sztuk mają zaplanowaną na 29.12.2020, jednak przyznał szczerze, że nie mają jednoznacznego potwierdzenia, czy zostanie zrealizowana w całości i należy to traktować jako informację nieoficjalną i niepotwierdzoną, niemniej dał do zrozumienia, że jak się świat nie zawali to powinienem załapać się na kartę z tego rzutu. 

Na pytanie o możliwość odwołania zamówienia i zwrotu gotówki dodał, że można to zrobić w każdej chwili, przy czym jako klient biznesowy muszę to zrobić telefoniczine. Dodatkowo doradził, że jako posiadający NIP EU (co sprawdził "poza anteną" w czasie rozmowy) mogę kupować od nich ze stawną VAT 0%, tylko musiałby mi zmienić konto na "EU" w systemie, co radził zrobić bym nie musiał wiązać takich ilości gotówki przy ewentualnych kolejnych zakupach.

Tak, że szybko, miło, przyjemnie, rzetelnie, konkretnie i w sumie nie mam im nic do zarzucenia poza tym, że nie odpisali na maila napisanego wcześniej. Tak czy siak dowiedziałem się wszystkiego co chcę wiedzieć i nie czuję się olewany w przeciwieństwie do tego co serwuje mi Xkom w którym również mam zamówioną kartę. Kart nie ma, bo ich nie ma i nikt ich nie wyczaruje, ale przynajmniej traktują człowieka jak klienta, a nie jak petenta. 

Edytowane przez wojciechu15
  • Lubię to 1
36 minut temu, Rebelmind napisał:

A tymczasem za "mniej pochlebne" recenzje: cyk - banik :p

https://mobile.twitter.com/hardwareunboxed/status/1337246983682060289

HU nie dostał bana za to, że ich testy są mniej pochlebne wobec nV tylko za to, że celowo pomijał testy porównujące wydajność RT Navi2 względem Ampere. Wszyscy dobrze wiemy czemu pominął - navi2 w tej kwestii leży i tego nie chciał pokazać w premierowym teście bo taki premierowy test idzie szerokim echem w świat.  Poszedł na rękę AMD.

Parę min po opublikowaniu premierowego testu na HU właśnie o tym wspominałem i miałem z tego powodu zastrzeżenia. Rzetelny test powinien pokazać wydajność w standardowej rasteryzacji i w RT tak aby potencjalny klient wiedział jak zachowuje się karta w konkretnej sytuacji. HU tego nie zrobił z prostego powodu o którym już wcześniej napisałem - Navi2 w RT leży. 

W mojej ocenie tak jak i wtedy tak i teraz uważam, że test był kompletnie nie rzetelny i ukierunkowany na promocje AMD dlatego ban jest jak najbardziej zasłużony, 

• Popieram 3

Nvidii trzeba przyznać, że HU bardzo downplayuje RT. Z jednej strony rozsądnie, bo technologia dalej z du*y wydajnościowo, jak na to co daje, z drugiej jednak chciałbym, żeby przy porównaniu 14 gier na rasteryzacji dorzucić więcej niż jedną/dwie na RT po macoszemu...

Nvidia nie wysyła tych kart z dobrego serca, powinni móc wymagać chociaż tego, żeby w testach przedstawiać główne feature'y. Zakładam, że nie kazali im robić konkretnych ustawień w których są maksymalnie lepsi, tylko cokolwiek.

I - o ile dobrze pamiętasz - ja pod Twoim postem od razu się zgodziłem, jednocześnie przyznając "że mają trochę racji, bo gier z RT nadal nie ma za dużo". 

O patchu najnowszym do WD:L, poprawiającym profil RT na BigNavi kolega już widział I info?