Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja jutro zaczynam polowanie na XC3 albo Ventusa i pewnie po jakimś czasie LC.

W teorii 3080 powinna być porównywana do 2080 bez S.

True, na PPC natomiast zrobili porównanie do 's'. Inne recki obadam sobie w domku na spokojnie.

W stosunku do 2080S a nie TI.

No to zaraz, jak już porównujesz to do odpowiednika właściwego, czyli 2080 bez S - i wtedy fakt, wychodzi 60% średnio przyrostu. Tyle że blisko wydajności 2080 mamy 2070S, który kosztuje obecnie 2200 pln. Czyli co, +60% do mocy kosztem +50% do ceny? Czyli typowa NVidia :D

Patrząc na pobór prądu szału nie ma vs 2080ti xP Ledwo kilka procent improvementu, gdyby poszli jednak w tsmc było dużo lepiej(ponoć gęstość jest 20% lepsza niż 8n samsunga) :P Taka ilość rdzeni cuda chce sporo papu. Widać, że specjalnie większych zmian w samych rdzeniach nie ma, jak to było przy serii 20x0. 

Widać teraz różnicę w cenie vs 2080, czy 2080s. Koszt na frame jest na poziomie 2060/2060s czy serii 5700:P

Edytowane przez dragzor

Względem 2080Ti powinienem dostać bump 25-30FPS na moim monitorze. Jeżeli dodać w pakiecie że nawet FE potrafi być w miarę cichy i chłodny... Mi pasuje - postaram się jutro coś upolować.

Zawiedziony jestem zegarami - liczyłem że @ stock 2000MHz będzie przebite a po OC 2150-2200 a tu dooopa...

@Joker 80°C na referencie tj chłodno? Widzę zaadoptowałeś się już do nowych norm temperaturowych w kraju :D

Lipton miał 70 C w obudowie. Innych publikacji jeszcze nie widziałem

Zaadoptował się do norm Aorusa 2080Ti

Do tych norm to nie wiem czy ktokolwiek by się zaadoptował ... Ta karta śni mi się po nocach

Edytowane przez joker5513

Wizualnie wersja FE wygląda obłędnie, ale przejściówka i dziwne PCB chyba jednak skutecznie mnie odrzucą.

Serce mówi kupuj, rozum każe czekać na nowego Ryzena i zmianę platformy.

Liczę tylko na lepsze sterowniki, żeby w 1440p dociągnąć do stabilnych 120 FPS.