uberas 110 Napisano 15 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Kupuje ktoś ps5 digital? Ja właśnie się zastanawiam coby nie porzucić pieca z opisu i ps5 digital + laptop z ryzen 4500u Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13224 Napisano 15 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 A po co przepłacać za gry tylko przez brak napędu? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 15 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Różne są wizje różnych osób. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13224 Napisano 15 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Prosty przykład chcesz sobie zagrać w poprzedniego asasyna Origins . Allegro 50zł. Ps store 290zł. A takich przykładów jest od groma. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 15 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Klocka jeszcze rozumiem bez napędu bo jest tam gamepass który po części rekompensuje brak napędu ale u Sony to raczej słabo z tym. Tu jest się zdanym jedynie na ps store, w którym ceny do niskich nie należą... Lepiej imo kupić z napędem i mieć później wybór co do sposobu dystrybucji gier. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Ja kupiłem ps5 w wersji digital. Nie lubie obracać płytami i zazwyczaj wszystko i tak kupuje w wersjach cyfrowych. Problemem ps5 tak czy siak będzie rozmiar dysku, przy wersji digital tym bardziej. Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) Prosty przykład chcesz sobie zagrać w poprzedniego asasyna Origins . Allegro 50zł. Ps store 290zł. A takich przykładów jest od groma. Tak, to prawda - ale te 500 zl roznicy w cenie moge przeznaczyc na psplus+psnow na 3 lata z jakiegos VPN na kiju i miec i tak bardzo duzo gier do wyboru, teoretycznie.. plus i tak mam gamepass na piecu, a chodza sluchy ze moga dodac apke xboxa na ps i bedzie mozna uzywac gamepass W skrocie - nie zamierzam kupowac zadnych gier tak czy siak, tylko polegac na passie - glownie gram w fpsy na laptopie a konsola taka rozrywka w salonie, co rzuca to rzuca Klocka jeszcze rozumiem bez napędu bo jest tam gamepass który po części rekompensuje brak napędu ale u Sony to raczej słabo z tym. Tu jest się zdanym jedynie na ps store, w którym ceny do niskich nie należą... Lepiej imo kupić z napędem i mieć później wybór co do sposobu dystrybucji gier. no wlasnie idealnie bym chcial series x bez napedu, ale wydali jakiegos one s na kiju co jest gorszy i to o wiele... Ja kupiłem ps5 w wersji digital. Nie lubie obracać płytami i zazwyczaj wszystko i tak kupuje w wersjach cyfrowych. Problemem ps5 tak czy siak będzie rozmiar dysku, przy wersji digital tym bardziej. oj bedzie bedzie, jeszcze zamiast 1tb jak w xboxie dali 800 cos gb no ale w ps kupujesz za 400 zl 1tb nvme wkladasz i tyle, a do xklocka 1tb = 1000zl A powiedz mi jak juz masz ps5 digital - ps now pozwalalo pobierac lokalnie gry z ps4 na ps4 i ps2 bodajze, ps3 trzeba streamowac - jak to wyglada z ps5, mozesz normalnie pobierac gry ps4 czy musisz streamowac bo nigdzie do tej informacji nie moglem dotrzec. A i ten kontroler z zyroskopem, mozna tego uzywac w FPSach? Gdyby sie dalo, to switch z pieca juz gwarantowany xD Edytowane 16 Listopada 2020 przez uberas Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Jeśli dobrze rozumiem to większość gier z ps4 jest we wstecznej kompatybilności, więc po prostu pobierasz gre i odpalasz ja na hardware ps5, żadnego streamingu. A co do tego dysku nvme, nigdzie nikt się nie chwalił czy będą na nim normalnie działać gry z PS5 czy będzie traktowany jako storage - bo przecież się spinają straszliwie, że żeby gry działał dobrze, muszą być na ich ssd. W sensie nie znalazłem nigdzie info o tym, a jestem ciekaw. Więcej powiem w czwartek, bo wtedy powinienem mieć konsole w domu. Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Jeśli dobrze rozumiem to większość gier z ps4 jest we wstecznej kompatybilności, więc po prostu pobierasz gre i odpalasz ja na hardware ps5, żadnego streamingu. A co do tego dysku nvme, nigdzie nikt się nie chwalił czy będą na nim normalnie działać gry z PS5 czy będzie traktowany jako storage - bo przecież się spinają straszliwie, że żeby gry działał dobrze, muszą być na ich ssd. W sensie nie znalazłem nigdzie info o tym, a jestem ciekaw. Więcej powiem w czwartek, bo wtedy powinienem mieć konsole w domu. No tak, teoretycznie ps4 tez jest wstecznie kompatybilny z ps3 - jezeli chodzi o gry to nie mam zadnych pytan - chodzi o samo ps now, bo to streamingowa niby platforma ale ludzie woleli pobierac, wiec udostepnili, ale ps4 tylko moze pobierac lokalnie jakos 90% gier na ps4, ale na ps3 trzeba juz streamowac Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 A przepraszam, umknęło mi, że chodzi o ps now, nie mam pojęcia nic na temat tej usługi ponieważ mnie kompletnie nie interesuje. Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 A przepraszam, umknęło mi, że chodzi o ps now, nie mam pojęcia nic na temat tej usługi ponieważ mnie kompletnie nie interesuje. czemu? taki gorszy gamepass w sumie Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 No głównie dlatego, że gorszy i wszystko co tam jest dawno ograłem. A w gamepassie wychodzi każda nowa gra od ms. Generalnie xsx to moje główne pudło, ps5 będzie tylko na exy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 16 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 No głównie dlatego, że gorszy i wszystko co tam jest dawno ograłem. A w gamepassie wychodzi każda nowa gra od ms. Generalnie xsx to moje główne pudło, ps5 będzie tylko na exy. No ale właśnie ps5 ma wg mnie o wiele lepszego pada i nie wiem co wybrać + żyroskop który może kiedyś włącza jak na nintendo Cytuj Link to post Share on other sites
Marcyr 3 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 PS 5 czy obsłuży 21:9 ? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Wątpie, nie ma żadnego info oficjalnego na ten temat. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcyr 3 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 czyli jak mam monitor 3440x 1440 to odpalę jedynie w FHD ? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Nie ma PS5 wsparcia dla 2K aktualnie, więc nie dość, że zobaczysz FHD to najpewniej z czarnymi pasami po bokach. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcyr 3 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 a ps 4 miało ? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Nie Cytuj Link to post Share on other sites
Marcyr 3 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 ale poluje może coś po 24 gdzies dostanę rtx kupić nie można teraz ps5 tak samo co za czasy Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 A wiecie może czy mój monitor obsłuży VRR? Obsługuje freesync przez hdmi ale ma tylko wersje 1.4 Taki mam: https://www.displayninja.com/aoc-q3279vwf-review/ Cytuj Link to post Share on other sites
Marcyr 3 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Kupiliście gdzieś PS5 ? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 No mi idzie do paczkomatu już. Zamawiałem w mediamarkt w preorderze. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Ja poproszę zdjęcie jak już będzie, najlepiej obok XSX Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 19 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Ja się łudziłem, że może gdzieś dzisiaj da się wyrwać ale to było marzenie ściętej głowy.... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts