stalowekk 3 Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 (edytowane) Cześć. Mam problem z zapisem pliku w programie Photoshop wprost na dysk sieciowy. Wyskakuje mi informacja, iż dysk jest przepełniony a wcale tak nie jest. Dowiedziałem się, że przy tworzeniu projektu Photoshop sporo rezerwuje sobie miejsca na dysku twardym tylko pytanie czemu na nim mogę zapisać projekt a na dysku sieciowym już nie? Edytowane 18 Lutego 2020 przez stalowekk Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17781 Napisano 18 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Ogólnie Adobe nie zaleca zapisywania na dyskach sieciowych ze względu na mniejszą wydajność.Nie wiem jakie wielkości plików wchodzą tutaj w grę, ale ja bym jednak zapisywał (pracował) na najszybszym dostępnym dysku a potem ewentualnie robił kopię. Cytuj Link to post Share on other sites
stalowekk 3 Napisano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2020 Nawet z jakimś małym obrazkiem jest problem. Wydaje mi się, że drugi dysk w komputerze powinien rozwiązać sprawę bo jest aby jeden SSD 128 GB z utworzoną tylko jedną partycją. Cytuj Link to post Share on other sites
Ejwa 0 Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Przerzucenia pliku z dysku na dysk sieciowy działa bez problemu? Bardzo dziwny problem, bo normalnie z pracą sieciową w pakietach Adobe nie ma problemu. Jedynie co mi przychodzi do głowy to zbyt długa nazwa / ścieżka dostępu, format PSB (z nim czasem były problemy). Zobacz czy "export obrazka" [ctrl+alt+shift+s] do jpga i zapis na dysku sieciowym pomoże. Jeżeli masz zamiar kupować 2 dysk to polecam 256 i trzymać tam grafiki + pliki wymiany aplikacji ("dyski magazynujące") Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts